به گزارش حمید رمضانی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی با اشاره به تشدید فعالیت کنههای ناقل بیماری در فصل گرما گفت: این بیماری مشترک و قابل انتقال از حیوانات به انسان، در دامها مرگ و میر و حتی علائم چندان مهمی ندارد، اما انتقال ویروس به افرادی که با دام یا فرآوردههای دامی سر و کار دارند، چنان چه در مراحل اولیه به درستی تشخیص و درمان نشود، میتواند به مرگ مبتلایان منجر شود.
رمضانی افزود: ویروس CCHF از طریق کنههای خاصی به دامها منتقل میشود و در خون آنها زیست میکند، بنابراین جداکردن کنه از روی بدن دام یا دستکاری و له کردن آن ها، هم چنین کشتار غیرمجاز و تماس با خون و ترشحات دامهای مبتلا و گوشت و فرآوردههای آن میتواند ویروس عامل بیماری را به انسان منتقل کند.
وی ادامه داد: سمپاشی بدن دام و جایگاه نگهداری دامها با سموم توصیه شده، استفاده از دستکش و وسایل حفاظت فردی در تماس با دامها و فرآوردههای آن، استفاده شهروندان از گوشت و فرآوردههای خام دامی که در کشتارگاه و با نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی استحصال شده و دارای مهر و برچسب دامپزشکی است، از مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری زئونوز خطرناک است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: به عموم مردم توصیه اکید میشود از ذبح دام در معابر و منازل، خودداری و دامهای قربانی خود را نیز برای ذبح بهداشتی و شرعی به کشتارگاهها منتقل کنند، ولی با این حال، درصورت استفاده از گوشت حیوانی که خارج از کشتارگاه ذبح شده است، برای تضمین کیفیت و برطرف شدن مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف گوشت، بایستی آن را حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری و سپس مصرف یا منجمد کرد و از مصرف گوشت و آلایش خوراکی بلافاصله پس از ذبح دام، خودداری شود.
انتهای پیام/م