بنا بر پیش بینی‌ها انسان در سال ۲۰۲۴ دوباره به کره ماه سفر خواهد کرد تا کارهایی، چون ساخت پایگاه زیستی و محل پرتاب موشک‌های فضایی را انجام دهد.

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان ۵۰ سال پیش همزمان با سفر انسان به کره ماه  اعلام کرده بودند که روزی در این کره پایگاه‌هایی برای زندگی فضانوردان و انجام ماموریت‌های پیشرفته ساخته خواهد شد.
 
اکنون دانشمندان به آماده‌سازی تجهیزات و آموزش فضانوردان پرداخته اند تا در دهه آینده میلادی دوباره به کره ماه بازگردند.
 
 
بنا بر پیش بینی‌ها درسال ۲۰۲۴ اولین گروه از فضانوردان راهی کره ماه خواهند شد؛  دانشمندان اعلام کرده اند سفربه کره ماه اهمیت فراوان دارد، زیرا می‌تواند اطلاعات مناسبی درباره زندگی و حضور طولانی مدت انسان در فضا در اختیار قرار دهند که از آن برای برنامه ریزی و بهبود ماموریت فضانوردان راهی سفربه کره مریخ استفاده خواهد شد.
 
به گفته دانشمندان سفر آینده فضانوردان به کره ماه بسیار پیچیده‌تر و با چالش‌های بیشتر به نسبت اولین گروه فضانوردان ماموریت آپولو ۱۱ به کره ماه همراه خواهد بود.
 

در زمان ماموریت آپولو ۱۱ تنها هدف رسیدن به کره ماه، نصب برخی تجهیزات و جمع آوری نمونه سنگ و خاک کره ماه بود؛ ماموریت‌های آپولو کوتاه مدت بود و نیازی به ساخت محل زندگی برای فضانوردان برسطح کره ماه نبود.
 
ماموریت آینده سفر به کره ماه به دلیل نیاز به ساخت پایگاه زیستی برای اقامت فضانوردان، نصب انواع تجهیزات علمی و زندگی فضانوردان برای بازه زمانی نسبتاً طولانی پیچیده خواهد بود.
 
دانشمندان اعلام کرده اند اولین ماموریت سفربه کره ماه کوتاه خواهد بود و سپس به تدریج با افزایش استقرار تجهیزات و تکمیل پایگاه زیستی، مدت زمان اقامت فضانوردان افزایش خواهد یافت.


به گفته محققان با وجود ساخت نسل جدیدی از ربات‌ها و پیشرفت فناوری هوش مصنوعی هنوز انسان‌ها از بسیاری جهت‌ها باهوش‌تر از ربات‌ها هستند.
 
یک ربات هوشمند در زمان سفربه کره ماه با کد دستوری استخراج نمونه سنگ تنها به انجام همان کار می‌پردازد، اما انسان به دلیل ماهیت هوش خود می‌تواند اطلاعات بسیار زیادی از سطح کره ماه دریافت کند.
 

در جدیدترین ماموریت سفربه کره ماه به تجهیزاتی، چون موشک فضایی، فضاپیما، پایگاه فضایی مدارگرد قمری و لباس فضانوردی پیشرفته نیاز خواهد بود.
 
کارشناسان اعلام کرده اند فضانوردان راهی سفربه کره ماه باید آموزش‌های ویژه‌ای را پشت سر بگذارند تا بتوانند به خوبی با تجهیزات مختلف کار کنند و ماموریت خود را به درستی انجام دهند.
 
فضانوردان همچنین باید انواع تجهیزات علمی را برسطح کره ماه مستقر کنند که از جمله آن‌ها می‌توان دستگاه‌های مخصوص بررسی اثر برخورد شهاب سنگ و تجهیزاتی برای بررسی ساختار کره ماه را نام برد.
 
مقصد اصلی ماموریت فضانوردان در سفرآینده به کره ماه و قطب جنوب این قمر منظومه شمسی است. در قطب جنوب کره ماه مقادیر فراوان آب منجمد شده وجود دارد که کارشناسان امیدوار هستند با استخراج این یخ‌ها و تبدیل آن به مایع بتوانند به منبع آبی برای تامین آب مورد نیاز فضانوردان دست یابند.
 
همچنین با تجزیه این آب به هیدروژن و اکسیژن می‌توان سوخت مورد نیاز برای حرکت سفینه فضایی را تامین و از کره ماه برای ساخت پایگاه فضایی پرتاب سفینه و موشک‌های فضایی به ماموریت‌های فضایی طولانی استفاده کرد.
 

به گفته دانشمندان یکی از چالش‌های پیش روی برای موفقیت درماموریت سفربه کره ماه گرد و خاکی است که بر اثر فرود سفینه فضایی برسطح کره ماه به وجود می‌آید.
 
به دلیل تفاوت ساختار زمین شناختی کره زمین با کره ماه این احتمال وجود دارد که گرد و خاک سبب ایجاد جو غبارآلود بر سطح کره ماه و آسیب به تجهیزات فوق العاده حساسی شود که فضانوردان بر سطح کره ماه مستقر کرده اند.
 
دانشمندان اعلام کرده اند اگر به طور مرتب پرتاب و فرود انواع موشک و سفینه‌های فضایی برسطح کره ماه روی دهد ابری از غباربرسطح کره ماه ایجاد می‌شود که مانعی برای رصد اجرام آسمانی و آسیب به دستگاه‌ها و حتی پایگاه زیستی فضانوردان خواهد بود.
 

سفربه کره ماه و ساخت پایگاه‌های زیستی برسطح آن به فناوری‌های پیشرفته‌ای نیاز دارد و به گفته دانشمندان چندین سال به طول می‌انجامد تا بتواند پایگاه زیستی روی آن ایجاد کرد.
 
منبع:space
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.