مدیرکل بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت: این استان رتبه دوم کودک همسری را در سطح کشور به خود اختصاص داده که این امر کمی نگران کننده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، فاطمه فاضلی مدیرکل بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مهمترین چالش پیش روی زنان در ساختار خانواده، غلبه تفکر مرد سالاری است که موجب شده خودکفایی و استقلال زنان متاثر از جامعه سنتی شود و مشکلاتی نظیر کودک همسری، تعدد زوجات و رهاشدن زنان توسط مردان رخ دهد.

وی افزود: از سوی دیگر بنا بر برخی دلایل مانند فقر فرهنگی، مالی و معیشتی در استان شمار ازدواج‌های ثبت نشده در این منطقه بسیار بالاست هرچند از سال ۸۵ تاکنون شمار اینگونه ازدواج‌ها کاهش یافته، اما همچنان یک چالش جدی است که خود موجب پدیدآمدن دیگر مشکلات می‌شود.

او بیان کرد: تا قبل از سال ۸۵ آمار ازدواج‌های ثبت نشده ۵۰ درصد بود که هم اینک به ۳۰ درصد رسیده و بیشتر در حاشیه شهر‌ها و روستا‌ها وجود دارد.

فاضلی ادامه داد: عدم ثبت قانونی ازدواج موجب افزایش شمار زنان سرپرست خانوار می‌شود که این رقم اکنون به ۸۹ هزار نفر رسیده است.

او گفت: نهاد و جایگاه خانواده در میان مردم سیستان و بلوچستان بسیار مقدس و ارزشمند است و زنان نقش ویژه‌ای در حفظ و استواری این جایگاه دارند و تمام تلاششان را برای حفظ خانواده و از هم نپاشیدن آن انجام می‌دهند و براساس آمار‌ها میزان طلاق در این استان بسیار کمتر از استان‌های دیگر است.

مدیرکل بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به ارزشمندی مقام مادر در میان اعضای خانواده تاکید بسیار زیادی بر حفظ احترام به مادر وجود دارد از اینرو میزان رضایتمندی زنان در نسبی مطلوب است، اما در کنار آن نباید از مشکلاتی دیگر غافل شد.

او اظهار داشت: دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان همواره در تلاش بوده تا با اتخاذ سیاست‌های حمایتی و با هماهنگی دستگاه‌های متولی در راستای تقویت نهاد خانواده و تشویق جوانان به ازدواج آسان بکوشد.

فاضلی ارائه خدمات حقوقی رایگان برای رفع مشکلات خانوادگی توسط وکلای شورای حقوقی _ اجتماعی زنان سیستان و بلوچستان که توسط این دفتر راه اندازی شد، ایجاد فرصت کار آفرینی، اشتغالزایی و تسهیل در اعطای وام‌های اشتغالزایی به منظور از میان بردن فقر در میان خانواده ها، کمک در پویش‌های فراهم ساختن جهیزیه برای دختران از طریق رایزنی با خیرین، راه اندازی کارگاه‌های اشتغالزایی و مهارت آموزی برای دختران به منظور فراگیری فن توسط آنها، برگزاری حلقه‌های گفت و گوی میان نسلی و همایش‌ها با حضور کارشناسان با موضوع ازدواج، تبیین سیره ائمه اطهار بویژه الگوپذیری از زندگی حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع) و راه اندازی کمپین ازدواج آسان را از جمله اقدامات انجام شده توسط دفتر امور بانوان و خانواده استانداری این استان عنوان کرد.

وی گفت: همچنین در راستای تقویت نهاد خانواده و حمایت از زنان نیز اقدامات متعدد در روستا‌ها انجام شده است، زیرا روستا‌ها با مشکلات متعددی نظیر بیسوادی و عدم خدمات رسانی مطلوب روبرو هستند.

مدیرکل بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حوزه احیای نهضت سواد آموزی برای زنان، با آموزش و پروش و معاونت نهضت سوادآموزی رایزنی‌هایی صورت گرفته و تلاش شده از نیرو‌های بومی در این زمینه استفاده شود.

وی افزود: مشکلات دیگری از قبیل نبود خدمات و امکانات آبرسانی در برخی از روستا‌ها وجود داشت که طی رایزنی دفتر بانوان با دستگاه‌های متولی در سیستان و بلوچستان برای چند روستا مانند روشن آباد که شمار زنان سرپرست خانوار آن صد در درصد است، تانکر‌های آبرسانی مهیا و جانمایی شد.

فاضلی بیان کرد: در واقع تا زمانی که مشکلات معیشتی زنان مرتفع نشود نمی‌توان نهاد خانواده و اتفاقی مهم و مقدس مانند ازدواج را در فضایی مطلوب مدیریت کرد.

انتهای پیام/گ

کودک همسری در سیستان و بلوچستان

برچسب ها: استانداری ، خانواده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار