آیت الله علوی بروجردی گفت: اگر نگاهی به جنگ‌های بین‌المللی و منطقه‌ای داشته باشیم متوجه می‌شویم که تعداد بالایی از خبرنگاران در جنگ‌ها کشته شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،آیت الله سید محمد جواد علوی بروجردی استاد حوزه علمیه قم ظهر سه‌شنبه در دیدار با جمعی از خبرنگاران که به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار برگزار شد،گفت: حضور جمعی از اهالی رسانه در کنار علمای شیعه نشان دهنده این است که بین اهالی رسانه و روحانیت اشتراکاتی وجود دارد و آن هم کنار مردم بودن است.

وی افزود: مشروطه در قانون اساسی مدون خود مطبوعات را به عنوان یکی از ارکان کشور در نظر گرفت و آن هم به دلیل اهمیت خبرنگاران در جامعه بود.

تولیت مسجد اعظم قم با اشاره به قدمت زمان حضور روحانیت در کنار مردم، تصریح کرد: روحانیت در طول ۱۴۰۰ سال گذشته کنار مردم بوده و خبرنگاران نیز در طی زمان‌های گوناگون حضور خود را در کنار مردم حفظ کردند.

آیت الله علوی بروجردی با اشاره به وجه اشتراکاتی که بین خبرنگاران و روحانیون وجود دارد، عنوان کرد: روحانیون و خبرنگاران عناصری هستند که در کنار مردم بودیم و هستم و منعکس کننده درد‌های مردم هستیم.

وی با بیان نقل قولی از مرحوم آیت الله العظمی بروجردی، گفت: نسبت روحانیون و مردم به مثال ماهی و آب است و تا زمانی که ماهی در آب هست حیات دارد و روحانیت نیز در کنار مردم ارزش پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه در دنیا خبرنگاری کاری پرخطر محسوب می‌شود، گفت: اگر نگاهی به جنگ‌های بین‌المللی و منطقه‌ای داشته باشیم متوجه می‌شویم که تعداد بالایی از خبرنگاران در جنگ‌ها کشته شدند.

آیت‌الله علوی بروجردی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به اینکه فضای مجازی برای ما یک فرصت طلایی است، گفت: در همه جهاتی که تمدن عرضه کرده آفاتی وجود دارد که در فضای مجازی نیز از این مسئله مستثنی نیست.

وی ادامه داد: انحرافات و آفات بسیاری در فضای مجازی وجود دارد، اما در کنار آن باید دید گاهی اوقات یک سخنرانی مذهبی مخاطبان میلیونی در دنیا دارد که این مسئله نشان از حسن فضای مجازی است.

وی با بیان اینکه خبرنگاری شغل پرخطری است، گفت: در طول دوران تاریخ روحانیون بسیاری کشته شدند کسانی که در کنار مردم هستند همواره جانشان در خطر است تا جایی که در بسیاری از جنگ‌ها خبرنگاران کشته نمی‌شدند بلکه شناسایی شدند و آنان را نشانه گرفتند تا کشته شده و صدایشان قطع شود.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به نقش کشور‌های قدرت طلب که در دنیا به جنگ افروزی پرداختند، عنوان کرد: در جنگ ویتنام اگر خبرنگاران وقایع بوجود آمده را به رسانه‌های جهان مخابره نمی‌کردند هیچکس از ظلمی که به مردم صورت گرفت مطلع نمی‌شد.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه اگر به جای مقابله مدیریت کنیم به نتایج خوبی دست خواهیم یافت، زیرا در دنیای امروز جلوگیری فایده ندارد و باید با مدیریت صحیح همراه با تکنولوژی جهان حرکت کنیم.

وی بیان کرد: فضای مجازی، تلویزیون و ماهواره ابزار اطلاعاتی است و نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم بلکه باید آن‌ها را مدیریت کرد.

آیت الله علوی بروجردی در ادامه برضرورت اخلاق مداری در انتشار اخبار تاکید کرد و گفت: باید اخلاق را رشد دهیم و مراقب باشیم آبروی افراد خدشه دار نشود.

انتهای پیام/ح

کنار مردم بودن وجه اشتراک خبرنگاران و روحانیون است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.