به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اصغر دالوندی رئیس سازمان نظام پرستاری صبح امروز در نشست خبری که در ساختمان مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: شفافترین انتخابات نظام پرستاری به تازگی انجام شد و این دوره از حساسیت بالایی برخوردار بود چراکه گروهها مسائلی را مطرح کردند.
وی افزود: معاونت پرستاری باید مشکلات را برطرف کند و یکسال تلاش کردیم تا دوره غیر حرفهای پرستاری بیمارستانی و آموزش پرستار به اسم کمک بهیاری را از این مجموعه حذف کنیم.
دالوندی بیان کرد: در حال حاضر ۶۰ هزار دانشجوی پرستاری و ۱۹۰ دانشکده پرستاری در کشور وجود دارد و نباید آموزش پرستاری از طریق مبادی غیر رسمی و غیر حرفهای انجام شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری بیان کرد: قرار بود بخشی از نیروهای بالینی به عضویت اعضای هیات علمی فعالیت کنند که ابن کار انجام نشد و با کار زیاد دوره کمک پرستاری حذف شد.
دالوندی ادامه داد: سازمان نظام پرستاری بیش از یک سال تلاش کرده است تا شرح وظایف پرستاری به صورت علمی و عملی را تدوین کند و در این مدت با تلاش زیاد نظام پرستاری اسم «کمک بهیار» از دورههای آموزش پرستاری یکساله حذف کند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه رشته مراقبت سلامت که به وسیله وزارت بهداشت راهاندازی شده بود بدون کار کارشناسی بوده است، گفت: خوشبختانه با توافقات انجام گرفته در مهر ماه دانشجو در رشته مراقبت سلامت پذیرش نمیشود.
وی افزود: پرستاران پس از پایان دوره کارشناسی یک دوره بازآموزی دارند سپس به تغییر سبک زندگی، افزایش سطح سواد سلامت مردم و غربالگری بیماریهای مختلف میپردازند.
دالوندی بیان کرد: امروزه یکی از بحثهای شورای عالی تغییر قانون نظام پرستاری مبنی بر پیشگیری از ورود افراد غیر حرفهای به شغل پرستاری و بیمارستان زدایی است، زیرا برخلاف ایران تمام کشورهای دنیا نیاز به پرستاری برای انجام خدمات هوم کر را به طور جدی دنبال میکنند، اما در ایران متأسفانه به دنبال افزایش تختهای بیمارستانی هستیم.
دالوندی با اشاره به اینکه آزمون صلاحیت حرفهای باعث میشود تا هر فردی وارد شغل پرستاری نشود، تأکید کرد: سازمان نظام پرستاری و شورای عالی به فکر تغییر قانون نظام پرستاری است تا صلاحیتهای حرفهای به صورت جدی در حوزه پرستاری پیگیری شود و امیدوارم این طرح که در مرکز پژوهشهای مجلس مطرح شده است تا پایان سال به صحن علنی برود.
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به راهاندازی سامانه محب گفت: این سامانه با هدف نظارت بر عملکرد اعضای هیئت مدیره راهاندازی شده است و تمامی نفرات هیئت مدیره باید پاسخگوی اقدامات انجام گرفته در حوزه آموزش و دیگر مسائل باشد.
وی ادامه داد: براساس توافق سازمان پرستاری با وزارت بهداشت قرار است از سال آینده معاونت پرستاری به معاونت مراقبت سلامت تغییر نام دهد و معتقدم که با این اقدام جایگاه پرستاری به عنوان سیاستگذاری حفظ میشود.
دالوندی با اشاره به اینکه قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت ما این طرح را غیر کارشناسی قلمداد کرده بودیم، ادامه داد: امروزه طرح تحول نظام سلامت دچار مشکل شده بود و به نوعی موضوعی اختلاف برانگیز در جامعه پزشکی ، حتی پزشک عمومی و متخصص به دلیل وجودبرخی ناهماهنگیها شده استتلقی میشد.
رئیس سازمان نظام پرستاری امروزه متأسفانه پرستار بیشترین آسیب را در بین جامعه پزشکی میبیند به طوری که این قشر زحمت کش از همکاری و همراه بیماران خشونت کلامی و رفتاری میبیند.
وی ادامه داد: باید نگاه علمی و حرفهای به موضوع پرستاری در کنار نگاه صنفی در حوزههای آموزشی داشت و امروزه پس از اجرای دوره مراقبت از سالمندان موضوع کارآفرینی مطرح شده است که این موضوع دو نوع رویداد در حوزه کار پرستاری است.
دالوندی با اشاره به اینکه متأسفانه پرستاران در ایران دریافتی کمی در قبال دیگر کشورهای دنیا و حتی حاشیه خلیج فارس دریافت میکنند، ادامه داد: نگاه ما به حوزه سلامت باید پرستار محور باشد اما متأسفانه در ایران پرستاران اجازه تجویز نسخه و حتی یک قلم دارو ندارد، اما در کشور ما افراد بهورز پس از طی یک دوره آموزشی و کارآموزی میتوانند بین ۴۷ تا ۵۰ قلم دارو در شهر و روستاهای کشور به بیماران تجویز کنند.
رئیس سازمان نظام پرستاری ادامه داد: پرستاران همیشه در صف مقدم کمک به مردم و بیماران هستند، و متأسفانه حقوق کم آنها نیز با تأخیر چند ماهه پرداخت میشود و به همین دلیل سازمان نظام پرستاری نامه آنی به وزیر بهداشت در این خصوص نوشته است.
دالوندی با اشاره به اینکه پرستاران در بین جامعه پزشکی دارای بیشترین بازار کار بینالمللی هستند، ادامه داد: امیدوارم قانون سختی کار و بهرهوری به همراه بیمه مشاغل سخت برای پرستاران اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه سالهای بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ جمعیت ایران به سمت سالمندی میرود و بیماری غیر واگیر مشکلاتی را برای مردم جامعه ایجاد میکند، ادامه داد: در طرح کمپین فشار خون ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مبتلا به عارضه پر فشار خون شدهاند و این مسئله نشان میدهد که باید برای دوره میان سالی و سالمندی مردم تلاش بیشتری انجام گیرد؛ مانند کشورهایی که سلامت و پیشگیری از بیماریها برایشان مهم است در زمینه جلوگیری از پیشگیری بیماریهای غیرواگیر تلاش و برنامهریزی دقیقتری انجام دهیم.
رئیس سازمان نظام پرستاری ادامه داد: باید سلامت را از مهد کودک و کودکانمان در پیش دبستانی آغاز کنیم تا مشکلات در دوره میان سالی و سالمندی افراد جامعه در آینده نداشته باشیم.
وی گفت: خوشبختانه جامعه ما در حال یک جهش علمی بزرگی است و هیچ کشوری مانند ایران یک میلیون دانشجوی آماده تحصیل در مقطع دکتری ندارد.
در ادامه مراسم محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستاری ایران گفت: جامعه سالم محور توسعه پایدار است و امروزه سلامت یکی از حوزههایی است که بیشترین منابع دولت را به خودش سوق میدهد.
وی بیان کرد: امروز در حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت هزینه میشود، اما به دلیل تعارض منافع بین پزشکان و پرستاران خروجی خوبی در حوزه سلامت وجود ندارد و بیشتر این منابع صرف درمان میشود؛ به طوری که منابعی که صرف درمان تأمین اجتماعی شده به اندازه ۵۰ سال گذشته برآورد شده است.
دبیر کل خانه پرستاری ایران تأکید کرد: در اردیبهشت ماه سال ۹۳ با اجرای طرح تحول نظام سلامت به دلیل کارشناس بودن این طرح مخالفت خود را اعلام کرده بودم و امروزه مسئولان اجرایی متوجه این موضوع شدهاند.
وی با اشاره به اینکه تبعیض بین پرستاران از طریق جامعه پزشکی این قشر را آزار میدهد، ادامه داد: امروزه گروه خاصی منابع حوزه سلامت را میخواهند دست بگیرند به همین دلیل سعی کردند منابع را در اختیار داشته باشند.
شریفی مقدم گفت: ریاست رؤسای دانشگاه همگی در رشته پزشکی تحصیل کردهاند، اما در ۸۰ درصد از کشورهای دنیا رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی غیر پزشک بوده و دارای مهارتهای مدیریتی هستند.
دبیر کل خانه پرستاری ایران تصریح کرد: طی چند سال گذشته ظرفیت پذیرش پرستاری ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است و امروزه با طرح پرستار بیمارستانی و بهیار یکساله در حدود ۳۰۰ هزار پرستار داریم.
وی افزود: به دلیل کمبود یک پزشک متخصص ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون در مناطق محروم دریافت میکند و به نظر میرسد که انحصار در دست گروه پزشکی است.
دبیر کل خانه پرستاری ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰ هزار پرستار بیکار در کشور داریم، گفت: قانون تعرفهگذاری پرستاری ۱۳ سال پیش با رای قاطع نمایندگان در مجلس به تصویب رسیده، اما متأسفانه تا به امروز این قانون اجرا نشده است.
انتهای پیام/