به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ،کرباسچی، رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری خوسف گفت:تفاهم نامهای بین منابع طبیعی و شهرستان خوسف مبنی بر توسعه پوشش گیاهی مراتع، تامین علوفه دام، جلوگیری از روان آبهای سطحی و تغذیه آبهای زیر زمینی و جلوگیری از هجوم ریزگرها در مراتع ملی شهرستان مبنی بر عملیات احداث هلالی آبگیر تواهم با بذر پاشی امضا شده است.
او با بیان اینکه تمام مناطق شهرستان خوسف که پوشش گیاهی فقیر، روان آب و علوفه دام کمتر و دچار مشکل ریزگردها هستند، طبق این تفاهم نامه احداث هلالی توام با بذرپاشی انجام میشود، افزود: پیش بینی و چشم انداز ما در راستای این تفاهم نامه، بذرپاشی ۱۰ هزار هکتار از اراضی ملی شهرستان است.
کرباسچی بیان کرد: وسعت بیابان شهرستان خوسف وسیع بوده و وجود چهار کانون بحرانی و فرسایش بادی در خور، سرچاه عماری دشت گارجگان و نخاب سبب هجوم ریز گردها میشود، همچنین بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع در خوسف وجود دارد، که بیشتر این مراتع از منظر پوشش گیاهی فقیر هستند.
او امضای این تفاهم نامه همکاری را در کشور بی سابقه برشمرد و گفت: در این تفاهم نامه از ظرفیت و توان شرکت تعاونیهای دهیاری ها، فرمانداری و منابع طبیعی استفاده خواهد شد تا شهرستان خوسف از نظر پوشش گیاهی تا حدی غنی شده و جلوی ریزگردها گرفته شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خوسف یادآور شد: در سال گذشته هم با کمک فرمانداری و توان دهیاری ها، بذرپاشی و نهال کاری در سطح ۲ هزار هکتار انجام شده است و بالغ بر ۸۰ درصد هلالیهای احداثی سال گذشته به دنبال بارندگیهای اخیر، آبگیری شده است.
کرباسچی گفت: عملیات بذرپاشی دق گژوند در منطقه خور هم به دنبال تفاهم نامه بذرپاشی و ایجاد هلالی ۱۰ هزار هکتار از اراضی ملی با علمیات کنتور فارو انجام میشود.
او بیان کرد: از ابتدای شهریورماه تا پایان سال عملیات بذرپاشی اراضی ملی شهرستان انجام میشود و از آنجایی که نرم هلالی احداث آبگیر برای هر هکتار ۲۵۰ هزار تومان است، بالغ بر دو میلیارد تومان اعتبار از محل فرمانداری و منابع طبیعی شهرستان و استان و اعتبارات روستاهای فاقد دهیاری بری این عملیات تامین خواهد شد.
انتهای پیام/ب