خودروهای تاکتیکی در همه عرصهها از جمله مرزبانی و فرماندهی در میدانهای نبرد به عنوان تجهیزاتی کاربردی استفاده میشود.
به گزارش
حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح روز گذشته و با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دو دستاورد جدید دفاعی رونمایی شد. خودروی تاکتیکی ارس-۲ و خودروی زرهی ضد مین و ضد کمین رعد؛ دو دستاورد جدید که توسط متخصصان صنایع دفاع و بر اساس نیازمندی نیروهای مسلح طراحی و تولید شدهاند.
نمونه اولیه خودروی ارس در مرداد ماه سال ۱۳۹۱ رونمایی شد. در ابتدا
خودروی ارس ۱ به عنوان یک خودوری تاکتیکی فرماندهی و ارتباطی ۳.۴ تن با موتور ۱۳۳ اسب بخار ارائه، اما بعدا نوع وانت و آمبولانس آن هم ارائه شد.
خودروی ارس فرماندهی
خودروی ارس وانت مسلح به موشک دهلاویه در اختیار حشد الشعبی عراق
با توجه به حضور این خودرو در نبردهای اخیر در منطقه به عنوان بخشی از کمکهای ایران به جبهه مقاومت، به نظر میرسد ایراداتی که ارس در حوزه رزم با آن مواجه بوده است در خودوری ارس-۲ برطرف شده باشد. در خودروی ارس-۲ که امروز رونمایی شد، همان پلتفرم اصلی ارس یک حفظ شده، اما سعی شده تا در برخی جهات هم این خودرو ارتقا یابد.
به گفته وزیر دفاع، خودوری ارس -۲ در حوزه توان و گشتاور، نسبت توان به وزن، در حوزه موتور، شعاع عملیاتی، مصرف سوخت، استاندارد آلایندگی، شتاب، قابلیت حمل بار و قابلیت نصب سلاح پیشرفتهای چشمگیری داشته است.
این بدان معنا است که خودروی ارس -۲ برای حرکت در زمینهای ذوعارضه و صعب العبور و توان حمل تسلیحات سنگینتر و میزان مهمات بیشتر و همچنین تحرک در منطقه نبرد در مقایسه با خودروی ارس-۱ توان بالاتری دارد.
در ارس-۲ توان موتور ۵۰ درصد نسبت به ارس -۱ افزایش داشته است. همچنین شعاع عملیاتی این خودرو از ۶۰۰ کیلومتر به ۷۵۰ کیلومتر رسیده است.
خودروی ارس-۲
خودوری ارس-۲ مجهز به راکتانداز ۱۰۷ و نوعی تیربار
خودروی ضد مین و ضد کمین رعد دستاورد دیگری بود که امروز با حضور وزیر دفاع در اصفهان رونمایی شد. چنین خودروهایی که اصطلاحا امرپ نامیده میشوند، خودروهایی با شاسی بلند ۴*۴ و یا ۶*۶ هستند و توان حمل نفرات، برجک مسلح، تجهیزات مخابراتی و انواع اخلالگرهای ضد بمب را دارند. این خودروها از بدنهای با قابلیت مقاوم در برابر بمبهای کنار جادهای مینهای ضد خودرو و ضد تانک و همچنین انواع گلولهها برخوردارند که میتواند از جان نفرات داخل خودرو در برابر حملات تروریستی و کمینها دفاع کند.
با حضور گروهکهای تروریستی در مرزهای شمالغرب و جنوب شرق کشور و اجرای عملیات کمین و همچنین استفاده از مین و بمبهای کنارجاده و بعضا عملیاتهای انتحاری علیه یگانهای گشت مرزی نیروهای مسلح، نیاز به وجود چنین خودرویی یکی از ضرورتهای اساسی نیروهای مسلح در حوزه مرزبانی بود.
خودروی زرهی طوفان
بر همین اساس بود که سال گذشته وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از خودروی زرهی طوفان را رونمایی کرد. طوفان یک خودروی زرهی ۴*۴ با قابلیت مقاومت در برابر انفجار مین و تلههای انفجاری با قدرت چندین کیلوگرم TNT و سطح حفاظت در برابر گلولههای مختلفِ هسته فولادی است.
این خودرو توانمندی عبور از موانع ذوعارضه، قابلیت عبور از کانال آب با عمق ۱.۵ متر و عبور از موانع عمودی ۵۰ سانتیمتری را دارا است و میتواند تا ۱۰ نفر نیرو با خود حمل کند.
حالا با گذشت کمتر از یک سال از رونمایی خودروی طوفان، وزارت دفاع خودروی زرهی رعد را تولید و رونمایی کرده است. امرپ رعد، یک خودروی ۶*۶ است ضد مین و ضد کمین است که بر اساس شرایط اقلیمی کشور و نیاز روز نیروهای مسلح طراحی شده است.
خودروی زرهی رعد
این خودرو نسبت به طوفان از توان حمل نفرات بیشتر و سرعت بالاتری برخوردار است و توان آن برای حرکت در شیبهای تند هم افزایش پیدا کرده است. کف"V" شکل این خودرو موجب میشود تا امواج حاصل از انفجار مینها به طرفین هدایت شود و در نتیجه این خودرو از توان بهتری برای مقابله با انفجار از کف برخوردار باشد.
همچنین سیستم موتور، انتقال قدرت، وزن عملیاتی، سرعت، قابلیت حمل سلاح خودروی رعد نسبت به طوفان با افزایش روبرو بوده و شعاع عملیاتی آن به ۹۰۰ کیلومتر افزایش پیدا کرده است. علاوه بر این خودروی رعد در بخش سلاح از یک برجک مسلح به مسلسل ۱۲.۷ میلیمتری بهره میبرد. همچنین ۸ جایگاه در طرفین خودرو برای تیراندازی از داخل به بیرون تعبیه شده است.
با توجه به نیاز بالای یگانهای مرزی نیروهای مسلح به چنین خودروهایی انتظار میرود هرچه سریعتر چنین خودروهایی در خط تولید انبوه قرارگرفته و برای بکارگیری به نیروهای مسلح تحویل شوند. چه اینکه از سال گذشته تا کنون نیز خبری مبنی بر تحویل خودروی زرهی طوفان به نیروهای مسلح منتشر نشده است.
انتهای پیام/
به نظر من اگه وزارت دفاع خودش تولید کننده انواع اتومبیل بشه خیلی خیلی بهتره تا اینکه به خودروسازان کمک کنه ، مردم هم حتما حمایت میکنن
ممنون
ما که این خواستیم و تونستیم