به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در نشست تخصصی کارگران ساختمانی، تبیین و تشریح عملکرد سازمان تأمین اجتماعی و اقدامات آتی که امروز (شنبه ۲۶ مرداد ماه) برگزار شد، اظهار کرد: پیش از این افراد با دریافت کارت از سوی سازمان فنی و حرفهای کشور میتوانستند بیمه کارگران ساختمانی را دریافت کنند، اما این کار مبنای درستی نیست، چراکه باید فرد کارگر ساختمانی باشد.
سالاری بیان کرد: در بحث سامانه پالایش بیمه کارگران ساختمانی نیز اقداماتی صورت گرفته است تا نظارت و کنترل لازم توسط سازمان صورت گیرد تا افرادی که مستحق نیستند را شناسایی و افرادی که مستحق هستند را جایگزین کنیم و تحت پوشش قرار دهیم.
او ادامه داد: بازرسیها برای بررسی افرادی که کارگر نیستند، اما از بیمه کارگران ساختمانی استفاده میکنند در دو مرحله صورت میگیرد. در بخش اول افرادی که در شغل دیگری پروانه کسب دارند، مشخص میشود، اما افرادی هستند که پروانه کسب در شغل دیگری ندارند و ما نمیتوانیم از گردش مالی و خودروهای خارجیشان تشخیص دهیم، به همین دلیل نیازمند بررسی دقیق تر و کیفی است که مربوط به بخش دوم است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: سهمیه بندیها باید حذف و آزمون نیز باید برگزار شود تا از بین جوانانی که نیازمند کار هستند، افراد انتخاب شوند و مشمول بیمه شوند.
او با بیان اینکه بازرسان باید از شیوههای مناسب برای کنترل بهره گیرند، افزود: بازرسان باید به صورت سرزده در محل کار کارگران حاضر شوند و از برخورد همراه با بدبینی باید پرهیز شود.
بیشتر بخوانید: کارگران ساختمانی برای تمدید اعتبار کارت مهارت فنی خود اقدام کنند
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: بیمه کارگران ساختمانی یک بیمه حمایتی است و قرار نیست از بودجه دولت استفاده شود، از نمایندگان مجلس درخواست داریم پیگیری کنند تا کسری بودجه در این زمینه نداشته باشیم، چراکه کسریها موجب میشود که نتوانیم خدمات مناسب ارائه کنیم.
او ادامه داد: به بازنشستگان اطمینان میدهیم که خللی در پرداخت حقوق آنها ایجاد نشود و در بخش درمان نیز به دنبال ارتقا هستیم، همچنین تلاش داریم با اصلاحات پارامتریک وضعیت سازمان تأمین اجتماعی را بهبود ببخشیم.
همچنین در ادامه اکبر شوکت رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی اظهار کرد: فردی که ملک شخصیاش ۱۷ میلیارد تومان بود به عنوان کارگر ساختمانی خود را بیمه کرده بود و همچنین ۳۴۰ وکیل پایه دادگستری را شناسایی کردیم که به عنوان کارگر ساختمانی خود را بیمه کرده بودند.
شوکت بیان کرد: با راه اندازه سامانه پالایش بیمه کارگران ساختمانی، ۷۰۰ هزار نفر در سامانه به عنوان کارگر ساختمانی ثبت نام کردند.
او افزود: از میان ۷۰۰ هزار نفری که در سامانه ثبت نام کردهاند، توانستیم ۲۴۰ هزار غیر کارگر را شناسایی و بیمه آنها را قطع کنیم.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی با بیان اینکه طرح تحول سلامت بر تأمین اجتماعی ضربه سنگینی وارد کرد، اضافه کرد: با اجرای این طرح سالیانه ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه بر دوش سازمان تأمین اجتماعی بود که برای جراحان و هتلینگ بیمارستانها اختصاص داده شده بود.
انتهای پیام/