به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، اصغر سلیمانزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: مطالعه انتقال آب چشمه گورگور به شهر اردبیل انجام شده و اسناد آن در حال واگذاری به بخش خصوصی برای اجرایی شدن این پروژه است.
او با اشاره به اینکه بدنبال جذب سرمایهگذار بخش خصوصی در این ارتباط هستیم تا این پروژه به سرانجام برسد بیان کرد: اجرای طرح انتقال آب از چشمههای سبلان به شهر اردبیل با هدف شرب بدون اینکه در شهرستانهای سرعین و نیر مشکلی از بابت تأمین آب به وجود آید، انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل افزود: در پروژه انتقال آب چشمه گورگور به اردبیل تا ۵۰ لیتر در ثانیه در ۴۰ نقطه شهر از طریق کارت آب معدنی در بین شهروندان اردبیلی توزیع میشود.
سلیمانزاده با بیان اینکه در بخش آب شرب اردبیل با مشکلات عدیدهای مواجه هستیم، افزود: در صورت اتمام این پروژه، در تامین آب شرب اردبیل در سالهای آینده مشکلی وجود نخواهد داشت.
او درباره سالم بودن آب چشمه گورگور اظهار داشت: به لحاظ بهداشتی آب این چشمه مشکلی ندارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل بیان کرد: در حال حاضر مردم از این چشمه برای آب آشامیدنی بصورت رایگان استفاده میکنند و با انتقال آن به اردبیل میتوان آب سالم و بهداشتی را در اختیار مردم قرار داد.
سلیمانزاده همچنین با اشاره به کسری شدید منابع آب زیرزمینی در منطقه گفت: ذخایر آب پنج سال آینده دشت اردبیل مصرف شده و این رقم به این معنی است که اگر هماکنون به مدت پنج سال آب مصرف نکنیم، منابع آبی به وضعیت اولیه میرسد.
او با بیان اینکه در دشت اردبیل با ۶۳۲ میلیون متر مکعب کسری منابع زیرزمینی آب مواجه هستیم، افزود: این وضعیت دشت اردبیل را در آستانه فرونشست قرار داده و این دشت یکی از ۳۵۵ دشت ممنوعه کشور است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل بیان کرد: کاهش محسوس بارشها در سالهای اخیر، برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی و نیز حفر چاههای غیرمجاز و برداشتهای اضافه از چاهها برای مصرف کشاورزی از جمله مهمترین عوامل کاهش ذخیره در این دشت میباشد.
سلیمانزاده معتقد است که برای حفظ و افزایش ذخیره آب در پشت سدها و نیز منابع زیرزمینی، تغییر الگوی کشت، تغییر روش آبیاری، استفاده از گونههای کشاورزی کم مصرف آب، آبیاری قطرهای و تحت فشار برای افزایش راندمان آبیاری اقدامی ضروری است.
انتهای پیام/ح