به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش چاقی، دیابت و سندروم متابولیک، مصرف ناکافی مایعات به خصوص آب و تاخیر در تخلیه مثانه میتواند احتمال ایجاد سنگ کلیه را افزایش دهد. پیش از این به بیماران مبتلا به سنگ کلیه از نوع کلسیمی توصیه میکردند مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم مثل لبنیات را محدود کنند، اما باید توجه داشت که محدودیت مصرف کلسیم میتواند در دراز مدت باعث کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی استخوانها در این افراد شود بنابراین توصیه میشود به هیچ عنوان این افراد مصرف لبنیات خود را محدود نکنند.
نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف فروکتوز با خطر ابتلا به سنگ کلیه ارتباط دارد. افزایش مصرف میوه و سبزی به دلیل دارا بودن پتاسیم توصیه میشود، اما به علت وجود فروکتوز در میوه، تاکید بیشتر بر سبزیجات است همچنین باید توجه داشت که هم اکنون صنایع غذایی به خصوص در نوشیدنیها مثل نوشابهها و انواع ماءالشعیرها از شربت فروکتوز به جای شکر برای شیرین کردن محصول خود استفاده میکنند که افراد دچار سنگ کلیه از نوع کلسیمی و اگزالاتی باید دقت کنند و مصرف این نوع نوشیدنیها را محدود کنند.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/