به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در نشست مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه و اقتصاد مقاومتی استان خوزستان خواستار تمدید مصوبه ۱۵ فروردین ماه سال ۱۳۹۶ هیئت دولت با عنوان «مشخص کردن وظایف دستگاههای مختلف برای رفع مشکلات خوزستان» تا پایان سال ۱۴۰۰ شد.
او اظهار داشت: این مصوبه نشانه اهتمام دولت به استان خوزستان و رفع مشکلاتی است که شهروندان در حوزه ریزگردها، آب و فاضلاب، کشاورزی و محیط زیست با آنها رو به رو هستند.
شریعتی بیان کرد: با وجود مشکلات بودجه ای، اما شاهد توجه دولت به منابع مالی برای اجرای این مصوبه در استان خوزستان هستیم.
نماینده عالی دولت در خوزستان از مهمترین بند این پروژه را طرح آبرسانی غدیر عنوان کرد و اذعان داشت: در این مصوبه تنها بندی که اجرایی نشد طرح ۵۵۰ هکتاری است که وزارت نیرو برای تخصیص آب آن زیر بار نمیرفت تا اینکه سازمان برنامه و بودجه کشور به موضوع ورود کرد و موافقت این وزارتخانه برای جلب کرد.
استاندار خوزستان در بخش دیگری از این نشست به پروژه فرودگاه جدید اهواز در اتوبان اهواز- ماهشهر اشاره و تصریح کرد: بخشی از سرمایه گذاری در این پروژه از طریق فروش زمین کنونی فرودگاه اهواز تامین خواهد شد.
غلامرضا شریعتی در ادامه گفت: این فرودگاه در راستای بهبود شاخصهای حمل و نقل در استان انجام میشود و در همین راستا تجهیزات لازم برای انجام پرواز از اهواز با شرایط جوی نامناسب هم تامین و نصب شده است.
او با ابراز نگرانی از وضعیت جادههای استان، افزود: خوشبختانه دولت اهتمام خوبی برای این موضوع نسبت به استان دارد که از جمله آن اعتبار ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی به جاده اهواز- ایذه است.
شریعتی همچنین به ضرورت اجرای بزرگراه رامهرمز- بهبهان از سمت اهوزا به شیراز تاکید کرد و بیان داشت: تکمیل این پروژه به یک هزار و ۵۰۰ ریال اعتبار نیاز دارد که با موافقت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور همراه بود تا در سال ۱۳۹۹ این مسیر نیز به بهره برداری برسد.
او همچنین مسیر سوسنگرد- چذابه را یکی از اولویتهای استان به ویژه در ایام اربعین دانست و گفت: تا کنون برای این پروژه ۲۰۰ میلیارد ریال درنظر گرفته شده، اما تکمیل آن به ۳۰۰ میلیارد ریال دیگر نیاز داشت که معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه بودجه کشور با ابلاغ آن موافقت کرد.
خوزستان، فاقد برنامه مشخص در زمینه توسعه بنادر
امید حاجتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در بخش دیگری از این نشست با اشاره سهم قابل توجه کشورهای همسایه و بخصوص عراق در حمل و نقل دریایی، گفت: درحالی که ما به عنوان استان همجوار با کشور عراق محسوب میشویم، اما این کشور در حال برنامه ریزی تعیین چشم اندازهای جدی در بخش توسعه بنادر است.
او افزود: استان خوزستان برنامه مشخصی در بخش توسعه بنادر ندارد و این موضوع به دلیل سیاستگذاریهای ملی است که در این بخش صورت میگیرد و این موضوع ناشی از نبود استراتژی مشخصی برای توسعه ظرفیت بنادر در کشور محسوب میشود.
حاجتی همچنین به مشکلات حمل و نقلی استان در زمینههای مختلف اشاره کرد و اذعان داشت: خوزستان در حال حاضر ۱۳۳ نقطه حادثه خیر دارد.
دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان خوزستان، جایگاه خوزستان در زمینه تصادفات جادهای را استان سوم در کشور عنوان کرد و گفت: رفع نقاط حادثه خیز به بیش از هشت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
انتهای پیام/گ