کم و بیش از اطرافیان درباره سخت پیدا شدن برخی انواع داروها شنیده‌اید و حالا در این آشفته بازار فضای مجازی مسیر محله ناصروخسرو را به قاب گوشی‌های همراه آورده است تا حلال مشکلات شود.
 
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،دارو گیرتان نیامد، سری هم به ناصرخسرو بزنید، این جمله را شاید از خیلی‌ها شنیده باشید.

بیشتر پایتخت‌نشینان، ناصرخسرو را به عنوان خیابانی برای خرید داروهای کمیاب و نایاب می‌شناسند، حالا شعبه‌های دوم و سوم ناصرخسرو سر از فضاهای مجازی در می‌آورند، قاچاقچیان دارو در فضای مجازی پشت پرده اسم‌ها و عناوین جعلی اقدام به فروش انواع و اقسام دارو به ویژه داروهای کمیاب و نایاب می‌کنند و این داروها را با قیمت‌های آنچنانی به فروش می‌رسانند.

داروخانه های اینستاگرامی؛ شعبه دوم ناصر خسرو/ هشدار؛ گول تبلیغات فریبنده داروهای ماهواره ای را نخورید!

جولان داروهای قاچاق در فضای مجازی

نیاز به دارویی خاص آنقدر فرد را در اوج استیصال قرار می‌دهد که هر راهی را برای به دست آوردن داروی مورد نیاز امتحان می‌کند اما در مقابل این شرایط وزارت بهداشتی‌ها معتقدند که کمبود داروی شدیدی وجود ندارد که بیماران بخواهند دارو را به هر نحوی از دلالان و مافیای آن بخرند.

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درباره فروش دارو در فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: کمبود دارویی نداریم و ٩٩ درصد داروها در داخل کشور تولید می‌شود و کسری دارو در کشور به ٠/۶ درصد می‌رسد که با توجه به اعلام رسمی مراجع بین‌المللی کسری یک الی ١/۵ درصد دارو غیرقابل اجتناب است.

او افزود: داروهایی که در فضای مجازی تبلیغ می‌شوند، اغلب مکمل‌ها و داروهای غیرمجاز هستند و مردم باید بدانند براساس مطالعات جمعیت ایران به جز ویتامین D به ویتامین دیگری نیاز ندارند.

حریرچی تاکید کرد: فروش دارو در فضای مجازی غیرمجاز است و داروهای غیرمجاز، تقلبی و قاچاق در فضای مجازی به فروش می‌رسند؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم مردم به هیچ عنوان این داروها را خریداری و مصرف نکنند.


بیشتر بخوانید: نگران کمبود دارو و تجهیزات پزشکی نباشید/ ذخیره سازی‌ها تا پایان سال بعد انجام شده است


دارو را فقط از داروخانه تهیه کنید!

فضای مجازی که این روزها همه زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است و از صفر تا صد زندگی‌ها در قاب تلفن های همراه و دیگر دستگاه‌های ارتباطی خلاصه می‌شود؛ مامنی برای سودجویان شده است تا در همین بازار پر رونق حضور مردم، جیب‌هایشان را به هر نحوه صواب و ناصوابی پر کنند.

اوضاع این روزهای کشور و زمزمه‌هایی که از گوشه و کنار مبنی بر کمبود دارو در جامعه به گوش می‌رسد، اوضاع سودجویی‌های بازار دارو  را به سمت فضایی ناپاک سوق داده است.

این در حالی است که سعید نمکی وزیر بهداشت درباره فروش دارو در فضای مجازی (اینستاگرام) در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تاکید کرد: مردم فقط دارو‌ها را از داروخانه‌ها تهیه کنند و به فروش دارو در فضای مجازی اعتماد نکنند؛ در صورت مشاهده دارو در فضای مجازی، با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرند و تخلف را اعلام کنند.

داروخانه های اینستاگرامی؛ شعبه دوم ناصر خسرو/ هشدار؛ گول تبلیغات فریبنده داروهای ماهواره ای را نخورید!

فریب تبلیغات دروغین داروهای اینترنتی و ماهواره‌ای را نخورید

محمدرضا شانه‌ساز رئیس سازمان غذا‌ودارو درباره فروش دارو در ماهواره و فضای مجازی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان گفت: فروش این دارو‌ها ظلم به مردم است و هرکس ادعا می‌کند برای تبلیغ دارو از سازمان غذاودارو مجوز دارد دروغ است چراکه فروش دارو و مصرف آن باید به جا و براساس توصیه پزشک باشد و دارو‌های بدون نسخه را داروساز در داروخانه باید توصیه کند و تبلیغ دارو خلاف است.

او ادامه داد: بعید می‌دانیم شرکت‌های داخلی از این مسئله مطلع نباشند و دارو را در ماهواره به فروش برسانند؛ مردم به هیچ عنوان داروی ماهواره‌ای و اینترنتی نخرند و موارد بسیاری داریم که مصرف‌کننده دارو را درب منزل تحویل گرفته و پس از مصرف دچار عوارض جدی شده است و نمی‌داند از چه کسی باید شکایت کند؛ مردم به این تبلیغات دروغین و فریبنده توجه نکنند و دارو را از داروخانه تهیه کنند.

یک بام و دوهوای موجود بودن دارو در داروخانه و سر زدن به انواع و اقسام این داروخانه‌ها برای یافتن داروی خاص و نبود آن حالا به میدانی برای جوالان سودجویان تبدیل شده است تا از روند توزیع نامناسب دارو و  ناآگاهی مردم برای یافتن داروهای خاص سو استفاده کنند و کسب و کار خود را رونق دهند، هرچند در مقابل صرفا با اظهارات صرف وزارت بهداشتی‌ها برای مقابله با این سودجویان مواجه هستیم اما گویی تا امروز این صحبت‌های بدون عمل راه چاره‌ای نبوده است و اقدام عملی برای مقابله نیاز است تا در هر برهه ای از زمان با شکل و قیافه ای جدید راه سودجویی از دارو بسته شود.

البته باید دانست که همیشه خلاف و خلافکار هست و مردم نیز خود باید آگاه باشند و سلامتی و جان خود یا عزیزانشان را به خرید دارو از ماهواره یا فضای مجازی به خطر نیندازند و لزوما راحت‌ترین راه بهترین راه نخواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۹
شربت فنوتعین ۳۰ میخوام تورو خدا پسرم تشنج میکنه از کجا پیدا کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۹ ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
اینا شماره تلفن دارن از اون طریق میشه رد یابی کرد
Iran (Islamic Republic of)
نبوی
۰۷:۵۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
وقتی دارو داخل داروخانه نیست و پیدا نمیشود من مریض چکار کنم از کجا تهیه کنم دردم را درمان کنم .....خوب معلومه مجبورم با چند برابر قیمت و با احتمال تقلبی بودن برم قاچاق بخرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
بهتره به مردم یاد بگید که چطوری اینها را گزارش بدهند مثلا به پلیس فتا
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۹:۳۶ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
دارو تو داروخانه باشه مردم ساده نیستند كه از اينستاگرام بخرن
Canada
ناشناس
۰۹:۰۸ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
ممکنه بعصی داروهای تاریخ مصرف شون تمام شده .مجانی یا ارزان بدست اورند . .و باعث خدانکرده بیماری تون شود .فقط دارو ساخت ایران مصرف کنید .به داروهای توی خیابان اعتماد نکنید .ممکنه کشنده باشند
Canada
ناشناس
۰۹:۰۶ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
دادگاهی در امریکا دارو های ساخت جانسون .جانسون در حدود 457 میلیون دلار جریمه کرده .جونکه باعث مرگ هزاران نفر شده .اصلا داروهای خارجی استفاده نکنید فقط ساخت ایران بخرید
Iran (Islamic Republic of)
ا
۰۸:۱۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
عجب
آخرین اخبار