رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه با اشاره به وضعیت شاخص‌های کلان و مهمترین رویداد‌های اقتصادی استان، گفت : جهت و سرعت توسعه اقتصادی کرمانشاه مثبت و امیدوارکننده است.

به گزارش   گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،حبیب الله وفایی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه با اشاره به وضعیت شاخص­‌های کلان اقتصادی کرمانشاه گفت : در سال ۹۶ نرخ بیکاری استان ۲۱.۲ درصد بود در حالی که این عدد در بهار ۹۸ به ۱۴.۷ درصد کاهش یافت؛ همچنین طی این مدت نسبت اشتغال با کاهش ۵.۳ درصدی به ۳۷.۸ درصد رسیده است.

او گفت : در سال ۹۶ نرخ مشارکت ۴۱.۳ درصد بوده که در سال ۹۸ به ۴۴.۲ درصد صعود کرده و نیز رتبه کرمانشاه در نرخ تورم سال ۹۶ اول کشور بوده، اما در سال ۹۷ به رتبه ۱۳ و بهار ۹۸ به جایگاه ۲۴ بهبود یافته است.

وفایی افزود: نسبت درآمد سرانه استان به کشور دیگر در سال ۱۳۷۹، ۴۹ صدم کشور و در سال ۱۳۹۴، ۶۶ صدم کشور بوده، اما طبق برآورد‌ها در سال ۱۳۹۷ به ۶۹ صدم افزایش یافته است.

 او گفت: همچنین ارزش کالا‌های صادراتی غیرنفتی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، ۴۴ درصد افزایش داشت و سهم استان در کشور از چهار به هفت درصد رشد پیدا کرده است؛ میزان سرمایه گذاری خارجی مصوب در سال ۹۶ نیز حدود ۴۳۰ هزار یورو بود که در سال ۹۷ به ۱۶۳ میلیون یورو رسید.

وفایی به مهمترین اقدام‌های سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه در سال‌های ۹۷ و ۹۸ هم اشاره و گفت: تشکیل ۲۰ جلسه اقتصاد مقاومتی در سال ۹۷ و ۶ جلسه در سال ۹۸، تصویب ۱۰۳ پروژه و ۱۵۶ مصوبه در سال ۹۷ در ستاد اقتصاد مقاومتی با عملکرد ۹۵ درصدی مصوبات و پیشرفت ۹۶ درصدی پروژه ­ها، استفاده از الگوی رشد درونزای اقتصادی در تهیه سند اقتصاد مقاومتی سال ۹۸، تهیه و تصویب سند اقتصاد مقاومتی استان در سال ۹۸ و احصای ۱۲۹ پروژه با همکاری ۳۰ دستگاه اجرایی با هدف اشتغالزایی برای ۳۱ هزار نفر (در قالب سند بودجه کارا و سند اشتغال سال ۹۸) و کاهش سه درصدی نرخ بیکاری استان بخشی از اقدام‌های سازمان مدیریت و برنامه ریزی در ۱.۵ سال اخیر است.

او افزود: اولویت ­دهی در تخصیص اعتبار به پروژه­‌های مصوب ستاد اقتصاد مقاومتی (در قالب سند بودجه کارا) با هدف اشتغالزایی برای ۱۰ هزار نفر، تهیه و تصویب سند اشتغال استان در سال ۹۸ (با مشارکت اداره کار) با هدف اشتغالزایی برای ۲۱ هزار نفر با مشارکت ۲۴ دستگاه اجرایی، تهیه سند رونق تولید (با مشارکت بخش خصوصی) در قالب ۵۸ ماده و مشارکت بیش از ۴۰ نهاد و دستگاه حکومتی (دولت، قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی) و خصوصی با هدف افزایش ثبات برنامه ­ریزی، رفع موانع و مشکلات و بهبود فضای کسب و کار بخش دیگر از خدمات سازمان مدیریت در سال ۹۸ است.

تصویب ۵۳ پروژه نیمه ­تمام برای واگذاری به بخش غیردولتی در قالب مشارکت عمومی-خصوصی با برآورد حجم سرمایه­ گذاری ۳۶۰ میلیارد تومان، تصویب کلیات طرح مطالعات کریدور گردشگری بیستون‏-کرمانشاه و پیگیری رویداد بین المللی اکوتوریسم و گردشگری روستایی ۲۰۲۰، تهیه و تصویب بخش اول برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی مناطق روستایی و عشایری استان، ایجاد دبیرخانه توسعه منطقه سه کشور به عنوان پایلوت کشور، پیگیری سازوکار اجرایی مناطق جنگی و عملیاتی دستگاه‌های اجرایی استان، اجرای طرح آمارگیری نیروی کار در هر فصل و طرح آمارگیری قیمت کالا و خدمات شهری و روستایی از دیگر خدمات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه بوده است که وفایی به آن‌ها اشاره کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه همچنین با مقایسه اعتبارات استان در سال­های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ از رشد ۵۲.۱ درصدی اعتبارات استانی، ۱۶.۹ درصدی اعتبارات نفت و گاز و ۱۴.۴ درصدی اعتبارات متوازن در بودجه ۹۸ خبر داد.

 وفایی گفت: در اعتبارات هزینه‌ای سال ۹۷، استان کرمانشاه رتبه‌ای بهتر از هجدم کشور پیدا نکرد و در اعتبارات «تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) استانی» در رتبه دهم (چهار رتبه پایین از میانگین کشوری) قرار داشت؛ همچنین در زمینه اعتبارات «موضوع ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده» در رتبه ۳۰ کشور و در اعتبارات «قانون استفاده متوازن از امکانات کشور» در جایگاه سیزدهم کشور بود.

او افزود: در سال ۹۸، اما بیشتر مدیران و نمایندگان مجلس استان پای کار آمدند و با پیگیری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یک جهش مناسب در رشد اعتبارات ۹۸ رقم خورد؛ از جمله ۱۶ پله صعود در اعتبارات هزینه‌ای، رشد پنج پله‌ای در اعتبارت عمرانی استانی، جهش ۱۶ درصدی اعتبارات عمرانی ملی و ارتقای هشت پله‌ای در جذب اعتبارات قانون استفاده متوازن .

 

 

انتهای پیام/د

مهمترین اقدام‌های سازمان مدیریت در ۱.۵ سال اخیر

برچسب ها: استانداری ، تسهیلات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.