گوجه‌فرنگی به طور کلی یک ماده خوراکی بی‌خطر است، اما گاهی شاید مصرف آن عوارض جانبی ناخواسته‌ای به دنبال داشته باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با اینکه گوجه‌فرنگی به طور کلی یک ماده خوراکی بی‌خطر است، اما گاهی ممکن است عوارض جانبی ناخواسته‌ای بدنبال داشته باشد. اگر پس از مصرف گوجه‌فرنگی نشانه‌های زیر را مشاهده کردید، پیشنهاد می‌کنیم مصرف گوجه‌فرنگی را به مدت ۴ هفته قطع کنید و ببینید واکنش‌های بدنتان چه تغییری کرده است.

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که گوجه‌فرنگی چیست و در چه دسته‌ای قرار می‌گیرد؟ باید بگوییم، با وجود این که گوجه فرنگی در علم گیاه‌شناسی یک میوه تلقی می‌شود، در علم کشاورزی اغلب به‌عنوان تره‌بار (سبزیجات) شناخته می‌شود.


بیشتر بخوانید: ۱۲ دلیل منطقی برای نخوردن گوشت قرمز


گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی و لیکوپن است. این میوه امروزه به روش‌های مختلفی، به‌طور خام یا به‌عنوان یکی از مواد لازم برای تهیه انوع غذا، سس و نوشیدنی مصرف می‌شود و بخش مهمی از رژیم غذایی مردم بسیاری از کشور‌ها را تشکیل می‌دهد.

شاید جالب باشد بدانید گوجه فرنگی در ایران اول به نام «بادمجان ارمنی» یا «بادمجان رومی» شناخته می‌شد. در ابتدا هم پرورش گوجه‌فرنگی‌های کوچک که امروزه گوجه گیلاسی نامیده می‌شوند، مرسوم بود. اما پس از مدتی گوجه‌های بزرگتر وارد کشور شدند که به دلیل تفاوت اندازه با گوجه‌های رایج در آن زمان، به «گوجه فرنگی» مشهور شدند. برای نخستین بار گوجه‌فرنگی را افراد خاندان معیری در دوره قاجاریه در مزرعه‌ای حوالی فرودگاه مهرآباد کنونی، پرورش دادند.

در زیر برخی از واکنش‌های خطرناک بدن در اثر مصرف گوجه‌فرنگی را برایتان معرفی کرده‌ایم. همراهمان باشید.

۱- گوجه‌فرنگی ممکن است باعث ریفلاکس معده شود

گوجه‌فرنگی بسیار اسیدی است و بنابراین ممکن است باعث بروز رفلاکس معده در افرادی شود که مشکلات معدوی همچون ورم معده یا رفلاکس دستگاه گوارش دارند. حتی اگر بدن سالمی داشته باشید، اما گوجه‌فرنگی یا سس گوجه‌فرنگی زیادی مصرف می‌کنید هم ممکن است که چنین سوزش و ترش کردنی را تجربه کرده باشید.

۲- مصرف زیاد گوجه‌فرنگی در برخی افراد باعث بروز درد مفاصل می‌شود

مصرف زیاد گوجه‌فرنگی می‌تواند منجر به بروز درد مفاصل شود. به این خاطر که این میوه نوعی قلیا به نام سلانین دارد که باعث شکل‌گیری کلسیم در بافت‌ها می‌شود. مقدار زیاد این قلیا باعث ایجاد التهاب، درد و ورم مفاصل می‌شود.

۳- برخی افراد با مصرف زیاد گوجه‌فرنگی دچار بیماری‌های کلیه می‌شوند

همان‌طور که در بالا هم اشاره کردیم، مواد موجود در گوجه‌فرنگی سبب ساخته شدن کلسیم در بدن می‌شود. بعلاوه، این میوه حاوی اکسالیت هم هست – ماده‌ای که وقتی زیاد مصرف شود به کندی و خیلی سخت هضم می‌شود. به همین خاطر ممکن است سبب شکل‌گیری سنگ کلیه شود. گوجه‌فرنگی همچنین حاوی مقادیر زیادی پتاسیم نیز هست که می‌تواند عملکرد کلیه را معیوب کند. اگر دچار بیماری‌های کلیوی هستید، توصیه می‌کنیم مصرف گوجه‌فرنگی را به حداقل برسانید.

۴- مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند حساسیت ایجاد کند

گوجه‌فرنگی حاوی ماده‌ای به نام هیستامین است که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و به جنگ میکروب‌ها می‌رود. البته مصرف این ماده ممکن است با واکنش‌های آلرژیک همانند تحریک و خارش پوست یا التهاب زبان همراه باشد. به همین خاطر در کسانی که به گوجه‌فرنگی حساسیت دارند ممکن است این نشانه‌ها بسیار شدیدتر از حالت عادی نمایان شود.

۵- گوجه‌فرنگی سبب بدتر شدن سندرم روده تحریک‌پذیر می‌شود

اگر از سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) رنج می‌برید، گوجه‌فرنگی می‌تواند سبب تحریک نشانه‌های این اختلال شود. نشانه‌ها شامل حالت تهوع، گرفتگی عضلات دردناک، نفخ، تشکیل گاز معده و روده یا یبوست هستند. در صورت داشتن هر کدام از این نشانه‌ها، درست این است که از مواد غذایی اسیدی همچون گوجه‌فرنگی و سس کچاپ دوری کنید.

۶- در صورت زیاده‌روی در مصرف گوجه‌فرنگی ممکن است به لیکوپنودرمی مبتلا شوید

لیکوپن نوعی رنگدانه است که در گوجه‌فرنگی و دیگر مواد غذایی یافت می‌شود. اگر این ماده به اندازه درست و کافی مصرف شود، برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است. اما اگر در مصرف آن افراط شود، می‌تواند به تغییررنگ پوست بدن منجر شود که «لیکوپنودرمی» (lycopenodermia) گفته می‌شود.

۷- مصرف زیاد گوجه‌فرنگی می‌تواند سبب بروز مشکل در مثانه و کیسه ادراری شود

گوجه‌فرنگی اسید بسیار زیادی دارد و در نتیجه می‌تواند به مثانه آسیب برساند. اگر دچار بی‌اختیاری ادرار هستید یا از دیگر مشکلات مربوط به مثانه رنج می‌برید، بهتر است از مصرف مواد غذایی اسیدی همچون گوجه‌فرنگی پرهیز کنید. باید بدانید که نمونه‌ی پخته شده‌ی گوجه‌فرنگی هم برای این بیماری مناسب نیست، چه بسا رب و سس گوجه‌فرنگی می‌تواند مشکلات بیشتری برای دستگاه ادراری بدن ایجاد کند.

۸- برگ گوجه‌فرنگی می‌تواند سمی باشد

هرگز نباید برگ گوجه فرنگی را مصرف کنید، زیرا حاوی مواد سمی و مضر برای بدن انسان است. توجه داشته باشید که مصرف زیاد از حد برگ گوجه‌فرنگی می‌تواند به مرگ فرد منجر شود. دانشمندان دریافته اند ماده‌ای شیمیایی به نام گلیکوالکالید در برگ‌های گوجه فرنگی وجود دارد که مصرف آن می‌تواند باعث معده درد و بروز اختلالات عصبی شود. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.

۹- روی پوست گوجه‌فرنگی‌های غیر ارگانیک مقادیر زیادی سموم آفات باقی‌مانده است

در حا حاضر گوجه‌فرنگی به صورت صنعتی تولید می‌شود و در نتیجه، گلخانه‌ها برای حفظ کیفیت گوجه فرنگی و دفع آفات، از سموم زیادی هنگام کشت استفاده می‌کنند. در صورتی که این میوه را به درستی نشویید این مواد شیمیایی وارد بدن می‌شوند و ممکن است بیماری‌های مختلفی را به وجود بیاورند.

۱۰- گوجه‌فرنگی می‌تواند نشانه‌های بیماری خودایمنی بدن را تشدید کند

گوجه فرنگی به دسته‌ای از گیاهان تعلق دارد که به آن‌ها بادنجانیان می‌گویند. این خانواده غالبا دارای آلکالوئید‌های سمی هستند که می‌تواند سبب بروز التهاب در بدن شود که برای افراد مبتلابه بیماری‌های خودایمنی بسیار مضر است. چنین افرادی باید همه میوه‌های خانواده بادنجانیان را از برنامه غذایی خود حذف کنند.

خودایمنی دسته‌ای از اختلالات دستگاه ایمنی است. بیماری خودایمنی هنگامی رخ می‌دهد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به خود بدن را آغاز می‌کند بیماری‌های خودایمنی می‌توانند اندام‌ها و بافت‌هایی از جمله گلبول‌های سرخ خون، عروق خونی، غده تیروئید، لوزالمعده، عضلات، مفاصل و پوست را درگیر کنند.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۶ ۱۷ تير ۱۴۰۱
هشت روز جایی گیر افتاده بودم و تنها خوراکم نان و گوجه فرنگی بود ! روز اخر قیافه گوجه میدیدم میخاستم بالا بیارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
مرگ بر گوجه فرنگی
Iran (Islamic Republic of)
اشنا
۱۲:۲۲ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
استفاده ازگوجه فرنگی برا درست کردن غذااصولی داره که باید رعایت کنیم .هرچی افراط کردنش ضررداره .گوجه فرنگی براکسانی که حساسیت دارن باید بپزه بخوره .وازگوجه فرنگیائی که توش ریشه دارهس استفاده نکنین.خوب ومرغوبش به اندازه استفاده کنین .من فامیلمون المان هس برا پائین اوردن فشارخونش از اب گوجه فرنگی استفاده میکنه .اونجا که کشور پیشرفته ای هس .فقط مزاج ادما بعضا بهش نمیخوره که باید احتیاط کنن☺
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
Kizhan
۱۹:۵۶ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
من مامانم تیروئید داره وقتی گوجه فرنگی میخوره تنگی نفس داره حتما ب افرادی ک تیروئید دارن بگید ک گوجه نخورن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
سلام‌امروز‌گوجه‌فرنگی‌۳۵۰۰تومن‌هست‌.فردا‌میشه‌۴۰۰۰تومن‌.نظمیت‌‌اقتصادی‌نداریم‌خدا‌رحم‌کنه‌به‌مردم‌تمگ‌دست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۱۹ شهريور ۱۳۹۸
سلام چراصداسیما تلویزیون پخش نمیگویدازخطرات گوجه تامردم بیچاره بفهمن
Iran (Islamic Republic of)
امیرعلی
۰۰:۰۸ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
خیالتون راحت اصلا چیزی نمیشه گوجه گرون شده میخان ما نخوریم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۲۰ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
هر کس این مواد سمی را وارد میکنه هر کی میفروش هرکی استفاده میکنه برای پول مثل پول مواد مخدر کثیف است
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۴:۱۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۴:۱۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
هر چيزي به اندازه براي بدن مفيده.يه روز ميگن چاي سرطان زاست،يه روز ميگن زد سرطانه....يه روز ميگن بين غذا اب نخوريد،يه روز ميگن براي حضم غذا خوبه...وچيزهاي ديگه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
واقعا خطر ناکه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۲:۴۰ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
هر چیزی زیادیش برای آدم مضره. این که دیگه کاملا مشخص. ولی فوایدش بیشتر از مضراتشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
اینها طبیعی قرمز نمی شوند، آیا جون اینقدر بی ارزش هست و همه چی پول است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
ماده ای قرمز رنگ شب میریزن پاشون صبح تمام گوجه ها قرمز میشن همه چی شده پول به فکرسلامتی مردم نیستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
گوجه فرنگی یه گیاه سمی در امریکا جنوبی بود که توسط یهودیان صهیونیسم تغییر ژنتیکی داده شده و استفاده از این گیاه هیچ خاصیتی نداره نه برای پروستات نه برای چیز دیگه ای، همچنین سبب کند عقلی مخصوصا به واسطه ی رب گوجه فرنگی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ت
۱۴:۱۴ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
با عرض معذرت کمی تا قسمتی درک پایینی داری
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۱۵:۱۴ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
بنازم به این معرفتت ازطب سنتی جناب شیخ الرئیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
درست گفته شما اشتباه می کنید
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ررسول
۰۴:۴۸ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
گوجه فرنگیهای امسال قسمتهای سفیدرنگی داخلشان دیده میشوند.که میگویند سمی وسرطانزامیباشد.چرامسیولین بهداشتی دراین مور دسکوت کرده اند.من بازحمت قبل ازمصرف انراخارج میکنم .کارخانه های ربسازچه؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۵۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
کارخانه‌هاکه‌اصللتوجه‌نمیکنپیشنهادمیکنم‌بریدببینیدچطوررب‌درست‌میکنن‌به‌خوردملت‌میدن
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۰۹:۱۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
آقا رسول این چه سوالی که میپرسی اندکی شک هم نکن که کارخانه ها ما پرسنل خاصی استخدام کردن که یکی یکی یکی این قسمت ها را جدا میکنن که ما سرطان نگیریم
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۱۱:۵۵ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
میگن نیتراتش بیشتره اون قسمتا ولی علمی نیست. زحمت بیخودی هم براش دراوردنش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
اتفاقا همون قسمتهای سفیدش از همه جای دیگش سالمتر بوده که شما دور انداختین .دلیل اینکه برخی قسمتها سفید یا سبز و چوبی مانده و قسمتهای دیگه کاملا قرمزه استفاده از نوعی پودر رنگی صنعتی است که بسیار خطرناک و سرطان زاست و کشاورزان هنگامی که گوجه ها هنوز نارس و سبز هستند طی یک مرحله آبیاری آخر به زمین می دهند و این رنگ قرمز سریع جذب بافت گوجه می شود ، ولی بافت های آوندی گوجه که در مراحل آخر رسیده و نرم میشوند این رنگ را جذب نمی کنند و سفید یا سبز دیده می شوند .دلیل این کار توسط کشاورزها هم زودتر برداشت کردن گوجه و زحمت کمتر کشیدن ، نزدیک به صفر رسیدن ضایعات گوجه نارس رنگ شده نسبت به گوجه رسیده واقعی و سایر موارد است . البته شنیدم در مورد هندوانه هم این کار صورت میگیره تا یه هندوانه نارس هنگام فروش شرطی حسابی قرمز دیده بشه .
آخرین اخبار