یک فوق تخصص سگمان قدامی و گلوکوم گفت: افرادی که مژه‌های خود را اکستنشن می‌دهند، بیشتر در معرض ابتلا به برخی بیماری‌های چشمی هستند.

قاسم فخرایی فوق تخصص سگمان قدامی چشم و گلوکوم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره گل‌مژه اظهار کرد: در ضخامت پلک بالا و پایین چشم غده‌های چربی وجود دارند که این غده‌ها چربی ترشح می‌کنند، این چربی لایه سطحی اشک چشم را تشکیل می‌دهد که تبخیر اشک را کاهش می‌دهد، مجرای این غدد چربی و خود غدد می‌توانند به عفونت یا التهاب دچار شوند.

او ادامه داد: به التهاب حاد و عفونی غده‌های چربی پلک بالا و پایین، گل‌مژه می‌گویند، تعداد غده‌های چربی در پلک بالا بین ۲۵ تا ۳۰ عدد بوده که شمار این غده‌ها در پلک پایین کمتر است.

ساعت ۲۱/ گل‌مژه در کمین طرفداران اکستنشن مژه/ داشتن مژه‌هایی زیبا به چه قیمت تمام می‌شود؟

فخرایی بیان کرد: گل‌مژه اغلب به طور خود‌به‌خود رفع می‌شود، بنابراین در بیشتر موارد به درمان دارویی نیاز نیست، در مراحل ابتدایی این بیماری فرد اغلب درد را احساس می‌کند، گل‌مژه می‌تواند به شکل دمل چرکی بروز پیدا کند، در مواردی که التهاب یا عفونت شدید پلک وجود داشته باشد، باید دارو‌های آنتی بیوتیک به شکل خوراکی مصرف شود.


بیشتر بخوانید: گل مژه چشم با چشمانتان چه می‌کند؟ +خطرات بیماری


این فوق تخصص سگمان قدامی چشم و گلوکوم افزود: افرادی که صورت یا بدنشان جوش (آکنه) می‌زند، بیشتر مستعد ابتلا به گل‌مژه هستند، از سوی دیگر این عارضه در کسانی که بهداشت لبه پلک را کمتر رعایت می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود، برای این منظور افراد باید روزانه یکبار صبح‌ها پس از بیدار شدن از خواب لبه پلک هایشان را با آب ولرم بشویند سپس به کمک انگشتان خود، آن‌ها را ماساژ دهند تا از تجمع میکروب و چربی زیاد در لبه پلک جلوگیری شود.

فخرایی تاکید کرد: زنانی که مژه‌های خود را اکستنشن می‌کنند یا مژه‌های مصنوعی می‌کارند هم به علت اینکه کمتر لبه پلک‌های خود را می‌شویند و ماساژ می‌دهند بیشتر در معرض ابتلا به عفونت‌های لبه پلک و گل‌مژه هستند، بنابراین باید تا حد امکان از انجام این کار‌ها خودداری شود.

ساعت ۲۱/ گل‌مژه در کمین طرفداران اکستنشن مژه/ داشتن مژه‌هایی زیبا به چه قیمت تمام می‌شود؟

شالازیون چیست؟

او تصریح کرد: برخی التهابات غدد چربی لبه پلک‌ها عفونی و چرکی نیستند و خفیف هستند، این التهابات اغلب به علت بسته شدن مجاری غدد چربی لبه بالایی و پایینی پلک ایجاد می‌شوند، اغلب پس از فروکش کردن این التهابات، توده‌هایی در درون پلک‌ها باقی می‌مانند که به این توده‌ها «شالازیون» می‌گویند.


بیشتر بخوانید: گل مژه، خاری در چشم که باید جدی گرفته شود


این فوق تخصص سگمان قدامی چشم و گلوکوم گفت: شالازیون نسبت به گل‌مژه، دردی کمتر برای فرد ایجاد می‌کند، این توده‌ها به مرور زمان و با ماساژ گرم لبه پلک‌ها به تدریج کوچک و جذب می‌شوند، در مواردی که با گذشت ماه‌ها همچنان این توده‌ها وجود داشته و برای زییایی شخص مشکل ایجاد کرده باشند، به کمک برش دادن درون پلک‌ها، آن‌ها را تخلیه می‌کنیم، شالاژیون هم در افرادی که صورت یا بدنشان جوش می‌زند، بیشتر دیده می‌شود.

فخرایی ادامه داد: شست‌وشوی لبه پلک‌ها هر چند وقت یکبار با شامپوی بچه و ماساژ گرم لبه پلک‌ها می‌تواند احتمال بروز این عارضه را کاهش دهد، برای ماساژ گرم لبه پلک‌ها باید حوله یا دستمالی تمیز را گرم کنیم سپس آن را روی لبه پلک‌ها بگذاریم و به کمک انگشتان خود، لبه پلک‌ها را ماساژ دهیم.

این متخصص یادآوری کرد: مصرف تنقلات، آجیل و قهوه می‌تواند احتمال ابتلا به گل‌مژه یا شالازیون را افزایش دهد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۸
سلام زمانی دخترم 5یا 6ساله بود بالای پلک چشمش زد گفتند گل مژه هست برطرف میشه دکتر زیاد بردمش برطرف می‌شد پس از مدتی دوباره آشکار می‌شد همراه با درد حالا که دخترم کلاس چهارم هست هر از گاهی چشمش درد می‌گیره کسی می‌تواند راهنمایم کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
به متخصص مراجعه کنید