به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، احرام صفری مجری پروژه ارائه برنامه راهبردی پژوهشگاه ICT، در خصوص پروژه ارائه برنامه راهبردی پژوهشگاه ICT در راستای برنامه ششم توسعه اظهار کرد: با توجه به ماهیت حاکمیتی و غیرانتفاعی پژوهشگاه برای تدوین برنامه راهبردی پژوهشگاه، مدل برنامهریزی راهبردی برایسون مورد استفاده قرار گرفته است.
او در ادامه گفت: در این پروژه با تحلیل محیط داخلی و خارجی، ۶ موضوع راهبردی اعم از ثبات و شفافیت ماموریتی، نقشه، پروتکل، حکمرانی، مدیریت و اجرای موثر پژوهشهای فاوا در راستای حل مسائل، ساختار و فرایندهای چابک و پویا، تامین مالی و بودجهای پایدار و سریع، متناسب سازی اقدامات مدیریت منابع انسانی با ماموریت های پژوهشگاه و تجاری سازی دانش و فناوری شناسایی شدند.
صفری با بیان اینکه در مواجه با موضوعات فوق، دو راهبرد تعیین شدند، عنوان کرد: مرحله اول مبتنی بر منابع علمی و انجام مطالعه تطبیقی تعیین شد و در مرحله دوم نیز تیم اجرایی پروژه، جلسه هماندیشی با حضور اعضای کمیته حل مسائل راهبردی برگزار و راهبردهای پیشنهادی برای مواجه با موضوعات احصاء شد.
او تاکید کرد: ما در این پروژه بخشی از ارزشهای کلیدی از جمله خلاقیت و نوآوری، اثرگذاری، شایسته سالاری و تعامل سازنده با ذینفعان را جمعآوری کردیم.
صفری یادآور شد: همچنین چشماندازی را تعیین کردیم که طبق آن، ایجاد کمیته راهبردی با هدف تدوین برنامه انجام شد. علاوه بر آن، با برگزاری دورههای مختلف یک روزه و چند ساعته و انجام چند مطالعه تطبیقی از نمونههای مشابه، چشمانداز موجود را تکمیل کرده تا ماموریت های پژوهشگاه را احصاء کنیم.
نقشه، پروتکل، حکمرانی، مدیریت و اجرای موثر پژوهشهای فاوا
صفری در ادامه به یکی از ابعاد بررسی شده در این پروژه اشاره و اظهار کرد: یکی از نقشههای کلیدی پژوهشگاه در مجموعه وزارت فاوا ایفای نقش حکمرانی پژوهشی در حوزه فاوا است. پژوهشگاه به نمایندگی از وزارت فاوا راهبری و مدیریت پژوهش در این حوزه را بر عهده میگیرد.
به گفته مجری پروژه ارائه برنامه راهبردی پژوهشگاه ICT، از الزامات دستیابی به این جایگاه، طراحی نقشه پژوهشی جامع بر اساس نیازسنجی پژوهشی فاوا و یکپارچه سازی پژوهشهای انجام شده است.
او ضمن بیان اینکه هدف راهبردی ما کسب جایگاه حکمرانی پژوهشی فاوا است، در اشاره به راهبردها گفت: ارتقاء شأن پژوهش و نوآوری یکی از این راهبردها است که توجه به منزلت پژوهشگاه بوده و یکی از الزامات اساسی حکمرانی پژوهشی به شمار میرود.
صفری ادامه داد: هدایت پژوهشها به سمت پاسخ به نیازها و حل چالشهای جامعه و صنعت، یکی دیگر از همین راهبردها است. پژوهشگاه ICT در تلاش است تا از طریق توسعه و انتقال فناوریهای نوین حوزه فاوا، ارائه مشاوره تخصصی و همچنین سیاست پژوهی، نقش موثری در حل چالشهای کشور ایفا کند.
او گفت: یکی دیگر از راهبردها، مشروعیتبخشی به پژوهشگاه ICT به عنوان حکمران پژوهشی است و در صورت مشروعیت بخشیدن به پژوهشگاه با عنوان مذکور، تمام ساختارهای پژوهشی وزارت با نظارت پژوهشگاه به صورت یکپارچه و هماهنگ عمل میکنند.
بیشتربخوانید: نشست صمیمانه معرفی پژوهشگاه ICT و پیشنهاد همکاری با شرکت فولاد مبارکه اصفهان
تمایل به تضمین کیفیت پژوهشها
طبق اظهارات صفری، یکی از راههایی که برای کسب جایگاه حکمران پژوهشی فاوا پیشنهاد میشود، متمایل شدن پژوهشگاه به سمت تضمین کیفیت پژوهشها است تا با این روش، اعتماد و رضایت ذینفعان خارجی و سازمانهای همکار، جلب شود. برای این منظور باید استانداردها و آیین نامههایی در پژوهشگاه طراحی و اجرا شوند تا کیفیت پژوهشها را به صورت دقیق مورد سنجش قرار دهند که این مسئله، ارتقای توان علمی و تخصصی محققان پژوهشگاه و حضور در مجامع علمی و شرکت در دورههای آموزشی را نیاز دارد.
این پژوهشگر تصریح کرد: از طرف دیگر پژوهشگاه باید به عنوان یک حکمران پژوهشی، از تمام ظرفیتهای موجود در زیست بوم استفاده کرده و بخشی از پژوهشها را برون سپاری کند. از این رو جذب و تربیت نیروی انسانی توانمند برای مدیریت تحقیق اولین گام در اجرای این راهبرد بوده و برگزاری برنامههای آموزشی مستمر برای تقویت این توان، مفید است.
او افزود: تهیه و تدوین نقشه جامع پژوهشی و ایجاد پایگاه اطلاعاتی پژوهشگران و بازیگران حوزه فاوا نیز در برون سپاری پژوهشها مفید خواهد بود.
توسعه پروتکل ارتباطی پژوهشگاه ICT
صفری با بیان اینکه توسعه پروتکل ارتباطی پژوهشگاه از راهبردهای دیگر مورد اشاره در این پروژه است، ادامه داد: برقراری و تقویت کانالها و شبکههای ارتباطی با ذینفعان مختلف زیست بوم از مهمترین وظایف حکمران پژوهشی است و پژوهشگاه ICT به منظور ایجاد ارتباط و تعامل موثر با وزارت فاوا و زیرمجموعههای آن، الگویی مناسب طراحی میکند.
مجری پروژه ارائه برنامه راهبردی پژوهشگاه ICT اذعان کرد: علاوه بر این، ایجاد شبکههای علمی، حلقههای پژوهشگران و اتاقهای فکر نیز در این راستا میتواند انجام شود.
انتهای پیام/