افزایش ۲۷ درصدی سطح زیر کشت کلزا در آذربایجان غربی در سال زراعی ۹۷-۹۸

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از افزایش ۲۷ درصدی سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا در سال زراعی ۹۷-۹۸ خبر داد.

افزایش ۲۷ درصدی سطح زیر کشت کلزا در آذربایجان غربی در سال زراعی ۹۷-۹۸به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،اکبر کرامتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در همایش کشت کلزا در ارومیه  افزود: امسال بیشترین سطح زیر کشت کلزا مربوط به شهرستان‌های پلدشت، بوکان، نقده، میاندوآب، پیرانشهر و شاهین دژ بود که میانگین عملکرد استانی در هر هکتار ۲۰۸۹ کیلوگرم است.
 
کرامتی ادامه داد: در سال زراعی جاری ۱۲۹۹ نفر بهره بردار در زمینه زراعت کلزا در استان مشغول فعالیت بودند که در مجموع در حدود ۴۰ هزار کیلوگرم بذر از ارقام مختلف بین زارعین توزیع شد.
 
او ادامه داد: از مجموع ۵ هزار و ۳۳۰ هکتار از مزارع زیر کشت کلزا در حدود یک هزار و ۳۴۰ هکتار تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی قرار گرفته بود و بیش از ۳ هزار تن انواع کود پاییزه و بهاره بین بهره برداران توزیع شد.
 
کرامتی با اشاره به فعالیت‌های آموزشی و ترویجی انجام گرفته در زمینه کشت کلزا اضافه کرد: اجرای طرح الگویی کشت کلزادر سطح ۱۰۰ هکتار در شهرستان پلدشت، اجرای طرح کشت نشایی دیم در شهرستان پیرانشهر، اجرای مزرعه pvs در سطح ۵ هکتار با استفاده از ارقام فرانسوی و آلمانی در شهرستان بوکان، کشت ۱۷ هکتار کلزا با استفاده از نوار تیپ در شهرستان‌های میاندوآب و بوکان و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارشناسان و کشاورزان پیشرو از اهم برنامه‌های آموزشی و ترویجی اجرا شده است.
 
او با بیان اینکه ۱۱ مرکز خرید اصلی و فرعی در سطح شهرستان‌های تابعه جهت خرید به موقع دانه روغنی کلزا برپا شده بود، تصریح کرد: در سطح ۴ هزار و ۴۴۷ هکتار نیز مبارزه با علف‌های هرز نازک برگ و در سطح ۱۹۶ هکتار نیز مبارزه مکانیکی با علف‌های هرز انجام گرفت.
 
کرامتی با بیان اینکه برنامه ابلاغی کشت دانه‌های روغنی کلزا برای استان از سوی وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی ۹۸_ ۹۹ در حدود ۳۲ هزار هکتار پیش بینی شده است، افزود: تا کنون ۴۰ هزار تن انواع بذور هیبرید وارداتی و داخلی تامین و بین بهره برداران توزیع شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: جهت کشت پاییزه کلزا در سال زراعی ۹۸-۹۹ تا کنون ۳۷۷۹ تن انواع کود پاییزه تامین و در حال توزیع بین زارعین است.
 
او پایین بودن قیمت خرید تضمینی با توجه به هزینه‌های بالای کشت، داشت و برداشت، محدودیت تاریخ کشت، عدم تامین بموقع بذور مورد نیاز، نبود علف کش اختصاصی و کمبود هد برداشت مخصوص کلزا را از مسایل و مشکلات موجود در زمینه توسعه کشت کلزا در استان مطرح کرد.
 
انتهای پیام/م

 

برگزاری همایش کشت کلزا در آذربایجان غربی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.