به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حسینی، عضو تیم ملی وزنه برداری جوانان و ۸ وزنه بردار شرکت کننده در مسابقات کشوری، آخرین قربانیان موضوع دوپینگ در ورزش ایران محسوب میشوند. در کشورمان، رشته وزنه برداری طعم تلخ این پدیده شوم را بیش از هر رشته دیگری چشید و فدراسیون جهانی وزنه برداری (IWF)، ایران را با محرومیت سنگینی مواجه کرد. به دلیل تعداد نمونههای مثبت دوپینگ، سهمیه وزنه برداران ایرانی در المپیک ۲۰۲۰ توکیو به ۲ ورزشکار کاهش یافت.
علی مرادی، رئیس فدراسیون وزنه برداری ایران در روز انتخابات این فدراسیون، مبارزه با دوپینگ را شعار و یکی از اهداف بزرگ این فدراسیون عنوان و اعلام کرد به دنبال ورزش پاک است.
در این بین موضوع دوپینگ محمد حسینی، حاوی نکاتی است که در این گزارش به آن اشاره خواهیم کرد.
محمد حسینی در رقابتهای جهانی وزنه برداری جهان در فیجی، ۳ مدال رنگارنگ را به دست آورد و نقش پررنگی در چهارمین قهرمانی کشورمان در این رقابتها داشت. اما بعد از گذشت ۳ ماه از این رقابتها به یکباره خبر مثبت شدن دوپینگش در فیجی اعلام شد.
حسینی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگارن جوان درباره این موضوع گفت: تست دوپینگ من در بازی جهانی فیجی مثبت اعلام شده است. اما در مسابقات کشوری که در اردبیل برگزار میشد، تست دوپینگ دادم و کاملا پاک بودم.
او ادامه داد: ۵ بار قبل از اعزام به مسابقات جهانی در ایران تست دوپینگ دادم و هیچگاه نشانهای از دوپینگ در آزمایشات من وجود نداشته است اما حالا نمیدانم چرا نمونه دوپینگ من در بازیهای جهانی فیجی مثبت شده است. من هیچ ماده ممنوعهای استفاده نکردم.
شاهو جوانمردی، مربی وقت تیم ملی جوانان که در بازیهای جهانی فیجی در کنار حسینی حضور داشته است، درباره این موضوع به خبرنگار باشگاه خبرنگارن، گفت: ابتدا باید بگویم که از طریق فدراسیون وزنه برداری دنبال این موضوع هستیم که ببینیم آیا واقعا نمونه دوپینگی که نادو (ستاد مبارزه با دوپینگ) قبل از اعزام به مسابقات گرفته است، منفی بوده یا نه. نسبت به این موضوع اعتراضهایی شده است و نتیجه قطعی آن را نمیدانم. دبیر فدراسیون وزنه برداری مسئول رسیدگی به این موضوع است.
او ادامه داد: وقتی فدراسیون ورزشکاران را به اردو دعوت میکند، یعنی میخواهد از وقوع این پدیده جلوگیری کند. در اردوها اجازه نمیدهیم که ورزشکار چیزی غیر از چارچوب قانونی استفاده کند. حالا ما نمیدانیم که نادو اصلا جوابی برای این نمونهها داشته یا نه. این تمام موضوعی است، که ما میخواهیم بررسی شود. اگر جواب نادو به آزمایش دوپینگ حسینی در ایران منفی بوده، پس نمونه آزمایش او در فیجی هم باید منفی میشد.
بیشتر بخوانید: سرمربی تیم ملی وزنه برداری قول قهرمانی در مسابقات جهانی داد
جوانمردی افزود: در موضوع قهرمانی کشور هم اگر ملاحظه کنید جواب آزمایشها را خیلی دیر اطلاع رسانی کردند و بعد از ۸ ماه مشخص شد که چند نفر از وزنه برداران دوپینگ کردند. از نظر من این یک ناهماهنگی است.
غلامرضا نوروزی، دبیر کل نادو در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: نادو همواره به موقع نتایج دوپینگ را به فدراسیونها اعلام میکند. البته در برخی از مواقع ممکن است که اعلام نتیجه کمی طول بکشد. من میخواهم یک موضوعی را بیان کنم و آن نتایج دوپینگ در المپیک است که گاهی تا ۱۰ سال اعلام آن طول میکشد. بعد از ۱۰ سال مدال را از یک ورزشکار به دلیل دوپینگ میگیرند و حالا بخواهیم عنوان کنیم که نتیجه آزمایش دوپینگ چند ماه دیر اعلام شده است، نکته قابل قبولی نیست. گاهی مواقع برای آن که بررسیهای بیشتری روی نمونه دوپینگ انجام شود، نتیجه را دیرتر اعلام میکنند.
نوروزی اضافه کرد: در مورد موضوع دوپینگ محمد حسینی این را باید اضافه کرد که این ورزشکار اسفند سال گذشته تست دوپینگ داد و نتیجه آن منفی بود، اما در تست بعدی که در مسابقات جهانی از او گرفته شده است، تست دوپینگش مثبت اعلام میشود.
بیشتر بخوانید: روز جهانی وزنهبرداری ثبت شد
او درخصوص اینکه در این حدفاصل چه اتفاقی افتاده که تست دوپینگ حسینی مثبت میشود، گفت: ما اردیبهشت ماه نیز از حسینی تست دوپینگ گرفتیم و آن هم نتیجه اش، منفی بود. ماده ممنوعهای که باعث شده است تا تست دوپینگ حسینی مثبت شود، استروئید است. خود ورزشکار و مربی اش هم میداند که استرودئید ماده ممنوعه است و در کل باید ورزشکار بداند که کدام ماده و دارو ممنوعه است. در سایت نادو و کارتهای جیبی ورزشکاران، مواد ممنوعه معرفی میشوند.
روز گذشته علی مرادی رئیس فدراسیون وزنه برداری در نشست خبری تیم ملی در خصوص موضوع دوپینگ گفت: درباره این پدیده به صورت جدی کار خواهیم کرد و میخواهیم دورافتادهترین نقاط ایران را هم کنترل کنیم. زیبنده نیست که پس از این همه مدت دوباره بحث دوپینگ را در وزنه برداری داشته باشیم و باید با مربیان متخلف برخورد کنیم. شخصا دوست داشتم موضوع دوپینگ رسانهای شود و همه مان باید در این بحث مقید باشیم.
بیشتر بخوانید: فقط به کسب سهمیه المپیک فکر میکنیم
محمد حسینی و ۸ وزنه بردار دیگر که در مسابقات کشوری با موضوع دوپینگ درگیر هستند، ۲ پایان متفاوت خواهند داشت. محسن بیرانوند دبیر فدراسیون وزنه برداری اعلام کرد که موضوع دوپینگ در مسابقات کشوری مشکلی برای فدراسیون و وزنه برداری ایران نخواهد داشت، اما داستان دوپینگ حسینی برای وزنه برداری ایران گران تمام شد و تیم ملی جوانان ایران که برای چهارمین بار عنوان قهرمانی جهان را به دست آورده بود، در آستانه از دست دادن این قهرمانی است و باید دید رای قطعی در خصوص پرونده محمد حسینی به کجا خواهد رسید.
انتهای پیام/