امیرعلی سهرابپور متخصص گوارش در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره واریس مری اظهار کرد: واریس مری در واقع نوعی التهاب وتورم است که در مری ظاهر میشود. این نوع عارضه بر اثر نارسایی کبدی ایجاد خواهد شد.
او با اشاره به اینکه مری لولهای است که حلق را به معده وصل میکند، ادامه داد: در این حال با بسته شدن جریان خون به کبد واریس شدت میگیرد و موجب پارگی مری میشود در نتیجه خونریزی زیادی رخ میدهد.
بیشتربخوانید: نسخههای خانگی برای درمان عفونت دندان+ دستورالعمل
او درباره علائم واریس مری با اشاره به اینکه معمولا علامتی ندارد مگر اینکه خونریزی کند، گفت: نشانههایی همچون استفراغ خونی، مدفوع سیاه یا خونی، اگر شوک خطرناکی به فرد وارد شود همچنین علائم دیگری همچون زردی چشم و پوست ها، حتی تجمع تعدادی از رگها خونی ریز روی پوست، قرمز شدن و ملتهب شدن کف دست و حتی آب آوردن شکم از علائم این نوع عارضه است.
متخصص گوارش درباره علل واریس مری اظهار کرد: علل اصلی آن بسته شدن جریان خون است که موجب پارگی و خونریزی میشود؛ افرادی که چند بار دچار خونریزی میشوند، دوباره هم به آن مبتلا میشوند و حتما باید تحت مراقبتهای ویژه پزشک باشند.
بیشتر بخوانید: کاهش علائم پیری با روغن کنجد/ کنترل عصبانیت با یک تکنیک ساده/ ملیّنی طبیعی که به عملکرد رودهها کمک میکند
او درباره درمان این نوع عارضه بیان کرد:فرد مبتلا باید به پزشک مراجعه کند و پس از تشخیص اولین کاری که پزشک انجام میدهد جلوگیری از خونریزی است؛ افرادی که چاق هستند حتما وزنشان را کم کنند، زیرا چربی اضافی باعث بروز سیروز کبدی میشود و اگر زود اقدام نشود خونریزی تداوم داشته باشد؛ حتما باعث مرگ فرد مبتلا میشود؛ اگر کبد فرد مشکل داشته باشد میتواند پیوند کبد انجام بدهد تا جلوی این عارضه گرفته شود؛ گاهی هم پزشک با داروهای خاصی هم میتواند تا حدی این نوع بیماری را پیشگیری کند.
انتهای پیام/