کارشناس مسائل بین الملل گفت: ۹۰ درصد تلاشهای فرانسه برای برگرداندن شرایط به قبل از خروج آمریکا، جلوگیری از زیانهای جبران ناپذیری است که به دلیل تحریم ایران متوجه آنهاست.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آقای محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان جمعه شب به منظور حضور در هفتادوچهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد. او در حاشیه مجمع عمومی با دیپلماتها و همتایان خود دیدار خواهد داشت.
مذاکرات آقای ظریف در نیویورک در حالی انجام میشود که تحریمهای اعمالی آمریکا علیه او باعث میشود که نتواند از محل اقامت خود یعنی هتل" Milennium Hillton " که مسیری چندقیقهای با ساختمان سازمان ملل متحد فاصله دارد دورتر برود. با این حال او که در سفر قبلی خود به نیویورک هم با همین محدودیتها روبرو بود تاکید کرد که میتوانند باوجود همین شرایط هم دیپلماسی فعالی داشته باشد و رایزنیهای خود را پیش ببرد.
وزیر امور خارجه کشورمان تا قبل از سفر رئیس جمهور، ملاقاتها و مصاحبههایی در برنامه خود دارد و مذاکرات او تا شنبه آینده ادامه خواهد داشت همچنین او با وزرای خارجه فرانسه، روسیه، انگلیس، چین و آلمان هم دیدار خواهد داشت.
جعفر قناد باشی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سازمان ملل متحد با این هدف ایجاد شد که نهادی در خدمت قدرتهای بزرگ برای کنترل جهان باشد، از نشانههای روشن این موضوع دو مسئله عضویت دائمی ۵ کشور در اصلیترین رکن سازمان ملل یعنی شورای امنیت و دادن حق وتو به آنها است.
او افزود: حدود ۷۴ سال پیش که سازمان ملل متحد تاسیس شد، ۵ کشور عضو دائم این نهاد همواره تلاش کرده اند که بتوانند با استفاده از آن برخی از خواستههای خود را محقق کنند همچنین از برخی رویدادهایی که به زیانشان بود جلوگیری کنند.
سازمان ملل متحد؛ تریبونی برای بیان مواضع کشور ها
قنادباشی گفت: طی چند دهه اخیر سازمان ملل به تدریج بر خلاف خواست قدرتهای بزرگ به تریبونی به منظور بیان خواسته کشورهای مخالف سلطه بین المللی تبدیل شد، لذا طی چند سال اخیر جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده که از برگزاری جلسات مجمع عمومی سازمان ملل که همه کشورها در آن حضور دارند به عنوان تریبونی برای بیان مواضعش بهره برداری کند.
کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: کشورهای عضو جنبش غیر متعهدها در بسیاری از مواقع از تریبون سازمان ملل متحد استفاده کرده اند، طی یک دهه اخیر آمریکاییها از سازمان ملل گلهمند هستند و روند فعالیتهای این سازمان را به نفع خود نمیدانند، همچنین بارها ترامپ بحث خروج از سازمان ملل را مطرح کرده است چراکه نتوانست در شورای امنیت خواستههای خود را به کرسی بنشاند و در بسیاری از مواقع با مخالفت کشورها روبه رو شده است.
بیشتر بخوانید: محدودیتهای وزیر خارجه در نیویورک ادامه دارد +جزئیات برنامههای ظریف در آمریکا
او با اشاره به سفر آقای ظریف و رئیس جمهور کشورمان به نیویورک، تصریح کرد: این سفر به منظور بهره برداری از فرصتی است که پدید میآید چراکه در آنجا سران و دیپلماتهای بسیاری از کشورها حضور دارند و علاوه بر این توجهات رسانههای جهانی هم به اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای بین المللی معطوف است.
دیدار آقای ظریف باکشورهای۱+۴، فرصت مناسبی برای افزایش همکاریهای مالی و اقتصادی
قنادباشی توضیح داد: دیدار آقای ظریف با وزرای خارجی کشورهای۱+۴میتواند فرصت مناسبی برای افزایش همکاریهای مالی و اقتصادی بین ایران و کشورهای اروپایی همچنین تهران با چین و روسیه تلقی شود. ایران با طرفهایی مانند چین، روسیه و برخی دیگر از کشورها به یک تعامل نسبی رسیده است.
کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد:کشورهای اروپایی اراده و توان لازم برای مقاومت در برابر ایالات متحده را ندارند، ولی با این حال مکرون در صدد ثبت نام خود در پایان مناقشات منطقه است، حال فرانسویها به چند دلیل می خواهند که روند تحولات مربوط به برجام به گونهای پیش برود تا آنها بتوانند ضررهایی که از جانب تحریم علیه ایران متوجه آن هاست را کم کنند، پیش از اینکه ترامپ تحریمها را افزایش دهد، فرانسویها در صنایع خودروسازی، نفت و در بسیاری از همکاریهای اقتصادی بهره مند میشدند، ولی اکنون به دلیل فشارهای واشنگتن از این موضوع محروم شدند.
مکرون در صدد ثبت نام خود در پایان مناقشات منطقه است
قنادباشی تصریح کرد: نزدیک به ۹۰ درصد تلاشهای فرانسه برای برگرداندن شرایط به قبل از خروج آمریکا از برجام بدین منظور است تا از زیانهای جبران ناپذیری که به دلیل تحریم ایران متوجه آنهاست جلوگیری کند، همچنین بخش دیگر تلاشهای پاریس به شخصیت مکرون برمی گردد لذا او میخواهد پایان مناقشات منطقه را به نام خود ثبت کند و از این موضوع برای صحنههای داخلی و انتخاباتی استفاده کند.
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به حملات اخیر به آرامکو، ادامه داد: یکی دیگر از دلایل تلاش فرانسه برای حفظ برجام به خاطر مناشقات ایجاد شده در منطقه است لذا غربیها نگران منابع نفتشان هستند، اگر انتقال انرژی و سوختهای فسیلی به دنیای غرب متوقف شود، کشورهای بزرگ اروپایی بیشتر از همه متزلزل میشوند، چراکه آنها از منطقه خاورمیانه نفت و گازهای خود را تامین میکنند بنابراین جنگ عربستان علیه یمن به جنگی بسیار نگران کننده برای غربیها تبدیل شده است.
او اضافه کرد: اروپا می خواهند شرایطی ایجاد شود تا بار دیگر روند انتقال نفت و گاز متوقف نشود و طبیعی است که فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی پیوسته در صدد پایان دادن به این مسئله باشند و در جهت رضایت ایران گام بردارند.
انتهای پیام/