به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، جینگ فنگ (JIAN Feng))، مسئول منطقه اوراسیا یونسکو در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: دبیر کل یونسکو، همدان را میزبان مناسبی برای این همایش معرفی کرده است و به عنوان هماهنگ کننده میراث فرهنگی افتخار میکنم در این اجلاس حضور دارم.
او همدان را شهری مشهور در صنایع دستی و جاذبههای تاریخی معرفی کرد و افزود: این همایش با همکاری خوب جمهوری اسلامی، کمیسیون یونسکو و وزارت میراث فرهنگی توانسته میزبان مناسبی باشد.
این مسئول از حمایت مالی سازمان میراث فرهنگی در کشورهای ژاپن و کره جنوبی برای برگزاری این همایش تقدیر کرد و ادامه داد: هم اکنون ۲۴ اثر تاریخی ایران به ثبت جهانی رسیده است و در سال ۲۰۱۸ ثبت جنگلهای ایران و در سال ۲۰۱۹ ثبت جهانی آثار تاریخی استان فارس انجام شد.
جینگ فنگ اظهار داشت: یونسکو اهمیت فراوانی به حفظ و حراست از آثار طبیعی و فرهنگی کشورها دارد و ایران در این سطح مطلوب عمل کرده است.
او اضافه کرد: حفاظت و توسعه پایدار از میراث جهانی جزو برنامههای اصلی سازمان ملل متحد برای سال ۲۰۳۰ است و همین رویکرد فرصت بسیار خوبی را مهیا ساخته تا در حفظ و مدیریت آثار بیشتر تلاش کنیم.
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه در یونسکو جاده ابریشم را جادهای با تمدن و میراث به جا مانده از کشورهای مسیر این جاده دانست و اظهار داشت: برای پیاده سازی اهداف ما نمایندگان از کشورهای مختلف در این همایش حضور دارند.
جینگ فنگ گفت: این همایشها مسیر را برای ثبت جهانی آثار تاریخی در کشورهای مسیر جاده ابریشم فراهم کرده است.
او بیان کرد: بر اساس توافق در سال ۲۰۱۲ به کشور چین فرصت داده شد طرح موسوم به شبکه جادههای ابریشم برای ثبت جهانی شد ن معرفی کنند و توانستند این جاده را به ثبت جهانی درآورند.
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه در یونسکو خواستار تلاش کشورها برای ثبت آثار فرهنگی جهانی شد و افزود: ثبت جاده ابریشم نخستین اثری است که با همت کشورهای مختلف به عنوان آثار تاریخی ثبت شده است.
مسوول منطقه اوراسیا سازمان یونسکو گفت: ایران ظرفیتهای زیادی برای ثبت جهانی آثار تاریخی دارد و تاکنون ۲۴ اثر تاریخی این کشور ثبت جهانی شده اند.
انتهای پیام/ا