به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام را بیماری مشترک یا زئنوز مینامند که از جنبههای اقتصادی و بهداشت انسانی دارای اهمیت فراوانی هستند.
او ادامه داد: در این میان هاری به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا به عنوان یک بیماری کشنده که به وسیله ویروسی که به سیستم عصبی حمله میکند شناخته میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: ویروس بیماری هاری در بزاق حیوان پنهان شده و معمولا توسط گازگرفتن حیوان آلوده به فرد سالم منتقل میشود و هنگامی که علائم بیماری هاری ظاهر شوند در اکثر موارد کشنده خواهد بود.
او افزود: اصلیترین راه سرایت هاری گاز گرفتن به وسیله حیوان مبتلا به بیماری بوده که از مهمترین علائم آن تب و لرز، خستگی، سردرد، درد عضلانی، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ، سرگیجه، سرفه خشک و تنگی نفس است.
طباطبایی ادامه داد: تمام افرادیکه مورد گزش قرار میگیرند باید برای انجام اقدامات پیشگیری به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
او تاکید کرد: نخستین اقدام پس از گزش حیوان شستشوی تمامی جراحت حداقل به مدت ۱۵ دقیقه و ضد عفونی کردن آنها با الکل یا بتادین است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و پنج مرکز درمان هاری خدمات واکسیناسیون، تزریق سرم ضدهاری و آموزشهای لازم به مردم سیستان و بلوچستان ارائه میشود.
انتهای پیام/ع