هر سال با اعلام نتایج کنکور سراسری یکی از مهم‌ترین موارد مدنظر دانشجویان پذیرش‌شده بحث خوابگاه است.

خوابگاهبه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خیلی‌ها مسیر رسیدن به فردایی مطلوب‌تر، شغل بهتر، عزت و موقعیت اجتماعی را در ورود به دانشگاه می‌بینند؛ اما این مسیر بی‌شک دارای فراز و نشیب‌هایی نیز خواهد بود. گذر از سد کنکور و بعد از آن تأمین هزینه‌های دانشگاه، خوابگاه و ... برای آن‌هایی که به دانشگاه‌هایی دور از شهر و استان خود راه می‌یابند به مراتب سخت‌تر از سایرین است.

یکی از بزرگترین مشکلات، چگونگی اسکان این افراد دور از خانواده و موضوع آشنایی با خوابگاه‌های دانشجویی است. چالش بعدی این است که آیا دانشگاه مورد نظر خوابگاه تخصیص می‌دهد یا نه؟ ظرفیت آن‌ها چقدر است؟ شرایط اسکان در آن‌ها از سوی هر دانشگاه چیست؟ معدل؟ رتبه کنکور؟ خلاصه اینکه دانشگاه‌ها چه ملاک و معیاری برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌های خود دارند چراکه برخی از دانشجویان ترم‌های بالا به دلایل مختلف، نتوانستند خوابگاه را تخلیه کنند. خوابگاه موضوعی است که هم‌اکنون ذهن عده کثیری از دانشجویان را به خود مشغول کرده است.

در واقع هر سال همزمان با اعلام نتایج کنکور سراسری و انتخاب رشته داوطلبان، دانشگاه‌ها برای جذب داوطلبان برتر، تسهیلاتی را ویژه آن‌ها اعلام می‌کنند تا تشویقی باشد برای انتخاب این دانشگاه‌ها توسط داوطلبان؛ در واقع چیزی که ما قصد داریم در این گزارش به آن اشاره کنیم موضوع خوابگاه‌هاست و اینکه هزینه‌های آن‌ها برچه مبنایی است؟
 
در همین زمینه ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان در گفت‌وگو با خبرنگار   حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در هر دانشگاه دولتی سیستم‌هایی برای ثبت درخواست خوابگاه‌ها وجود دارد که از درجه‌های یک، دو یا سه محاسبه می‌شوند.

او با اشاره به نبود سیستم ثبت خوابگاه‌ها در دانشگاه‌های غیردولتی افزود: دانشجویان دانشگاه‌های غیردولتی از خوابگاه‌های خودگردان استفاده می‌کنند و درخواست ثبت خوابگاهشان را می‌دهند.

مطیعی گفت: تعرفه همه خوابگاه‌ها را شورای نظارت همان استان تعیین می‌کند و اگر دانشجویی نسبت به هزینه و تعرفه آن انتقادی دارد باید به دبیرخانه شورای صنفی نظارت مراجعه کند.

او با اشاره به اینکه در شورای صنفی نظارت به انتقادات دانشجویان دانشگاه غیردولتی رسیدگی می‌شود، ادامه داد: نظارت بر خوابگاه، رتبه‌بندی و تعرفه‌های استاندارد دانشگاه‌های غیردولتی بر عهده مراجع ذی‌ربط استان و شهرستان است.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: در سال تحصیلی جدید حداقل قیمت اجاره ماهانه خوابگاه دانشجویی مجردی ۶۸ هزار تومان است و اجاره برای خوابگاه متاهلین حداقل ۹۶ هزار تومان برای هر زوج هزینه دارد.

وضعیت خوابگاه‌ها در سال تحصیلی جدید چگونه است؟/ آیا خوابگاه‌های دولتی و غیردولتی از ظرفیت کافی برای ورودی‌های جدید برخوردارند؟

 برخی از دانشگاه‌ها، یک متر خوابگاه هم ندارند

مطیعی با بیان اینکه برخی از دانشگاه‌ها هم حتی یک متر خوابگاه هم ندارند، تصریح کرد: در دفترچه سازمان سنجش تاکید شده است که دانشگاه‌های دولتی، برای ورودی‌های جدید خوابگاه ندارند چراکه برخی دانشجویان زمان ارائه پایان نامه نتوانستند خوابگاه را تخلیه کنند، بنابراین باید برای دانشجویان ورودی خود خوابگاه‌های خودگردان یا خوابگاه استیجاری در نظر بگیرند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان بیان کرد: اگر دانشگاهی از قبل برای نداشتن خوابگاه اعلام نکرده باشد، موظف است که در حد توان خود برای دانشجویان ورودی جدید، خوابگاه مهیا کند.

مطیعی افزود: خوابگاه‌های دولتی سامانه‌ای دارند و اسامی آن‌ها در آن سامانه ثبت می‌شود و از این بابت دانشگاه‌های دولتی در رده بالاتری قرار دارند.

او در پایان با اشاره به نبود خوابگاه در برخی از دانشگاه‌ها تصریح کرد: برای حمایت از دانشگاه‌هایی که خوابگاه ندارند، معاونت و رئیس دانشگاه باید خوابگاه‌های استیجاری را شناسایی کنند و اگر به ودیعه نیاز دارند، سازمان صندون رفاه دانشجویان کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۸
امسال ارشد مالک اشتر قبول شدم وقتی رفتم خوابگاهشو دیدم وحشت کردم اینجا دانشجوی کارشناسی نمیگیرن در هر اتاف 10-11 نفر تو اتاق دیدم اینجا جای موندن و درس خوندن نیست سریع انصراف دادم و خیال خودمو راحت کردم
Iran (Islamic Republic of)
farnaz
۱۵:۲۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
سلام ممنون از مطالب خوبتون .
دانشگاه ها اصلا برنامه ریزی درست ندارن
یکیش دانشگاه خودم .بیشتر از ظرفیت دانشجو گرفته ورودی های جدید جایی و ندارن و واقعا داره بهشون ظلم میشه .
در اخرم میفرستنشون خوابگاه ارشدا یا ترم های بالاتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
وضعیت خوابگاه ها افتضاح؟!! دانشگاهها فقط درپی جذب دلنشجوهستند!! وبه بقیه ی مسایل دانشجوکاری ندارند؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
عكسي كه در مطلب چاپ كرديد ظاهرا هتل است وگرنه وضعيت وشكل و شمايل خوابگاه دختران ورودي امسال دانشگاه علوم پزشكي بابل خيلي وخيمتر از ظاهر عكس شمايت
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۷:۵۱ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
از نظر من بهترین خابگاه دولتی فقط دانشگاه یزد!واقعا خوب.دلباز.بزرگ.با امکانات فراوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۸
وضعيت خوابگاههاي دختران ورودي امسال دانشگاه علوم پژشكي بابل كه در داخل دانشگاه قرار دارد خيلي خراب است. 6 نفر در يك اتاق كوچيك بدون سيستم تهويه مناسب. در آن فضا واقعا اكان استراحت يا مطالعه وجود ندارد.