به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
در برخی از مراکز سنتی تهیه ماست، روی سطح ماست دستمال کاغذی می گذارند تا به نظر برسد ماست چربی اشباع شده (خامه) دارد. اما سلولز موجود در دستمال کاغذی غیرقابل هضم است، بنابراین می تواند مشکلات گوارشی ناشی از مصرف این گونه مواد را به وجود آورد که جبران ناپذیر است و حتی میتواند منجر به بروز انواع سرطانها و تومور در بدن شود.
ارده مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد . معمولا ارده بیشتر در وعده غذایی صبحانه استفاده می شود تا فرد انرژی لازم برای تمام روز را دریافت کند. این ماده غذایی مقوی، فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و صددرصد طبیعی است. ارده خواص فراوانی برای سلامتی بدن و به خصوص برای کاهش وزن دارد.
طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است. این نوع ماده غذایی انرژی زا است و بهترین غذا برای فصل زمستان است که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود نیاز دارد. مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL می شود.
این نوع ماده غذایی منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است و سبب استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها خواهد شد. مصرف ارده برای کودکان بسیار توصیه می شود زیرا به دلیل تحرک بالای کودکان، انرژی لازم را برای آنها تامین می کند و سبب تقویت حافظه آن ها خواهد شد.
یکی از خواص مصرف ارده کنجد این است که سفتی ها و ورم های داخلی و دمل ها را نرم می کند. مصرف ارده، دمل و جوش ها را در سردمزاج ها باز می کند، بنابراین می تواند باعث بروز جوش های پوستی در سردمزاجان گردد. در دانه کنجد و مواد غذایی حاصل از آن آنتی اکسیدان های فراوان موجود است که وجود این آنتی اکسیدان ها از سرطان در بدن پیشگیری می کند.
بیشتر بخوانید: مهمترین دلایل و راههای درمان ناخن جویدن کودکان چیست؟
برخی افراد به دلیل حفظ ادب و احترام گاهی جلوی عطسه خود را می گیرند، همین امر موجب می شود که صدمات زیادی بر بدن آن ها وارد شود. شاید نگه داشتن عطسه موضوعی کم اهمیت و بی خطر به نظر برسد اما گاهی به عواقب جدی سلامتی منجر خواهد شد. از آن جایی که عطسه دارای قدرت زیادی است و جریان هوا را تا ۶ یا ۸ متر دورتر انتقال می دهد، اگر با بستن دهان یا بینی سعی کنند عطسه خود را نگه دارند، فشار شدید تولید شده توسط مکانیزم عطسه، به سر (سینوس ها)، حفره بینی یا گلو و داخل قفسه سینه باز خواهد گشت.
همچنین نگه داشتن دهان یا بینی باعث افزایش شدید فشار حدود ۵ تا ۲۴ برابر فشار طبیعی عطسه خواهد شد و چون این فشار در زمان کوتاهی رخ می دهد می تواند آسیب های شدیدی بر بدن وارد کند. نگه داشتن عطسه می تواند فشار زیادی به لوله استاش (شیپور استاش) در گوش وارد کرده و پرده گوش را پاره کند، شیپور استاش گوش میانی و گلو را به هم متصل می کند و به همراه گوش میانی فشار هوای وارد شده به دو سمت پرده گوش را متعادل می کند.
در موارد شدیدتر فشار هوای ناشی از نگه داشتن عطسه به جای پاره کردن پرده گوش، به پارگی ساختارهای ظریف گوش داخلی منجر شده و عواقب خطرناکی همچون ناشنوایی دائمی فرد را به دنبال خواهد داشت.
نگه داشتن عطسه ممکن است باعث آسیب دیافراگم هم شود. پارگی رگ خونی در قسمت سفیدی چشم هم از خطرات نگه داشتن عطسه است که به کبودی چشم منجر خواهد شد. پاره شدن رگ خونی کوچک در چشم، گوش یا بینی از عوارض کمتر شایع نگه داشتن عطسه است.
در برخی موارد بسیار نادر، نگه داشتن عطسه باعث بروز آنوریسم می شود، آنوریسم به وضعیتی گفته می شود که طی آن دیواره سرخرگ ضعیف شده و ورم می کند. آنوریسم ممکن است باعث پارگی رگ مغزی شده یا آنقدر آن را سست کند که در اثر تغییر فشار درون جمجمه به راحتی پاره شود که البته احتمال بروز این عارضه بر اثر نگه داشتن عطسه بسیار کم است.
مصرف نوشابه در هنگام تشنگی اشتباهترین گزینه ممکن برای جبران آب از دست رفته بدن است. این کار آسیب فراوانی به کلیهها می زند، باعث ایجاد سنگ کلیه و به مرور از کار افتادگی کلیه ها خواهد شد.
نوشابه قد کودکتان را کوتاه، استخوان او را پوک و او را خشن، کمحرف و حواس پرت میکند. پس بهتر است تنها آب مصرف کنید.
انتهای پیام/