نمکی گفت: طرح «هرخانه، یک پایگاه سلامت» در نیمه دوم امسال اجرا می‌شود.

ایران در آستانه ریشه کنی مالاریابه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نمکی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در همایش پوشش همگانی سلامت اظهار کرد: ایران سالهاست به عنوان الگوی کشور‌های در حال توسعه معرفی شده است؛ همه این‌ها را مدیون مدیون زحمت کشان حوزه بهداشت، پرستاران و پزشکان و استادان دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم.

نمکی گفت: در گذشته از هر ١٠ نفر ۴ نفر در سیستان و بلوچستان مالاریا داشتند و ٢ نفر آن‌ها به درمان مقاوم بودند اما امروز در آستانه ریشه کنی مالاریا هستیم.
 
وزیر بهداشت گفت: برای جامعه محور کردن خدمت و جامعه محور کردن علوم پزشکی در نیمه دوم امسال، طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» را دنبال می‌کنیم و به افرادی که از خانواده‌ها انتخاب می‌شوند، آموزش‌هایی برای پیشگیری و مراقبت‌های اولیه و توان بخشی ارائه می‌شود.

او بیان کرد: امسال ما با سیلاب مواجه بودیم و بدون یک مورد اپیدمی، سیلاب را مدیریت کردیم؛ همچنین پرونده الکترونیک سلامت به عنوان ریل گذاری موثر در ارائه خدمت و ورود پزشک خانواده و نظام ارجاع و اعمال راهنماهای بالینی برای مدیریت اقتصاد سلامت و مصرف بهینه منابع مستقر شد.

وزیر بهداشت افزود: برنامه کنترل بیماری‌های واگیر را دنبال کردیم و نباید فقط فکر کنیم که با بیماری‌های غیرواگیر مواجه هستیم. به اندازه تنوع و گستردگی اقلیم، تنوع بیماری‌های واگیر و غیرواگیر داریم. برای کنترل اچ آی وی و بیماری‌های مشترک انسان و دام و بیماری‌هایی که ممکن است از مرزهای غربی و شرقی وارد کشور شود، گام‌های موثری بر می‌داریم و امیدواریم سازمان جهانی بهداشت نیز با نشست‌های منطقه‌ای به ما کمک کنند.

نمکی ادامه داد: تولید واکسن اچ پی وی را به صورت پایلوت با واکسن دانش بنیان داخلی شروع کردیم و واکسن پنوموکوک و روتاویروس را سال آینده به واکسیناسیون اضافه می‌کنیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: در سال‌های گذشته طرح تحول سلامت موجب تحول در درمان شد که آن را مطابق با منابع کشور پیش بردیم، همچنین پرداختن به بهداشت دهان و دندان را به عنوان شاخص مورد مطالبه دنبال می‌کنیم و مدارس بدون پوسیدگی دندان به عنوان یکی از اهداف مهم دنبال می‌شود.
بیشتر بخوانید: بهبود شاخص‌های اساسی حوزه سلامت در ایران/ پرداخت از جیب، روند کاهشی دارد
نمکی در پایان گفت: عشایر کوچ رو هم در نقطه هدف ارائه خدمت قرار گرفته و راه اندازی حدود ۴۰۰ خانه بهداشت عشایری در دستور کار است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.