به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، صلاحالدین ایزدفر در جلسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: اخلاق در ایران از دو ریشه قدیمی اصیل ایرانی و اسلامی نشات می گیرد و تلاش ما حساس کردن و بازخوانی مباحث ارزشمند اخلاق در جامعه به ویژه فضاهای اقتصادی است.
او افزود: به دلیل وابستگی علوم اخلاقی به مسایل دینی عمدتا اخلاق از دیدگاه دین بیشتر مورد توجه قرار می گیرد اما واقعیت این است که مقوله اخلاق می تواند ما را به سمت تعالی و اجتماع مثبت سوق دهد.
ایزدفر با اشاره به تلاش کمیسیون اخلاق کسب و کار اتاق بازرگانی فارس برای سوق دادن توجه به سمت اخلاق اجتماعی، اخلاق مشتری مداری، اخلاق بازار، اخلاق تجارت و طرح مباحثی در این خصوص، گفت: برای رسیدن به سطحی مطلوب در این ابعاد، نیازمند همکاری بیشتر بخش دولتی در تبیین این مباحث هستیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: در گذشته اصول اخلاقی در کسبه و اهل بازار بسیار جاری و ساری بود و همین موضوع یکی از دلایل اعتماد و موفقیت بازاریان به شمار میرفت؛ امروز هم احیای الزامات اخلاقی بومی هر منطقه از ضروریات جامعه است.
او ادامه داد: در جامعه فعلی نیاز به بازسازی اعتماد توسط همه افراد جامعه داریم و این مهم جز در رعایت اصول اخلاق در جامعه و محیط های کسب و کار محقق نخواهد شد، موضوعی که یک عزم ملی می طلبد.
یکی از فعالان بخش خصوصی استان فارس نیز با ارائه گزارشی در خصوص "اخلاق کسب و کار و ارتباط آن با محیط زیست" گفت: امروز مباحث مرتبط با محیط زیست مسئله روز جهان است و روزانه با اخبار ناخوشایندی از وقوع حوادث مختلف نظیر سونامی، آتش سوزی و حوادث حوزه سلامت و پزشکی روبرو می شویم که همه این ها مصداق بی توجهی به الزامات زیست محیطی بوده و اخلاق کسب و کار هم در آن تاثیر دارد.
علی زرینکفش با بیان اینکه بخشی از مشکلات صنایع نیز ناشی از رعایت نکردن مسائل کسب و کار است، گفت: به عنوان مثال در صنعت خودرو که یکی از صنایع برجسته امروز دنیاست از منابع استفاده می کنیم اما خروجی آن تولید خودرویی است که به محیط زیست آسیب می رساند و به خوبی می توانیم ارتباط کسب و کار و محیط زیست ببینیم.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه هدر دادن منابع یک ضد ارزش است، ادامه داد: معضلاتی که امروز جوامع صنعتی در حوزه های مختلف کشاورزی، مواد غذایی، دامپروری و صنایع الکترونیک با آن روبروست، نتیجه رفتارهای ناشی از عدم رعایت اخلاق در کسب و کار است.
او ایجاد کمیسیون اخلاق کسب و کار در پارلمان بخشی خصوصی را پاسخ به یکی از نیازهای امروز دانست و بر لزوم تدوین منشور اخلاقی کسب و کار و حساس کردن جامعه به اجرای این منشور تاکید کرد.
زرین کفش با بیان اینکه باید در منشور کسب و کار تجدید نظر کرده و ابعاد مختلف را متناسب با مسائل روز مد نظر قرار داد، یکی از وظایف کمیسیون کسب و کار اتاق بازرگانی را تدوین منشور اخلاقی کاربردی، هدفمند و برنامه ریزی شده دانست که برگرفته از الگوهای مختلف در این حوزه و با نگاهی بلند مدت و آینده نگرانه باشد.
یکی از اعضای کمیسیون اخلاق کسب و کار اتاق بازرگانی فارس نیز ضمن اشاره به تاکید ائمه و بزرگان دین بر خصایص نیکوی اخلاقی خصوصا در کسبه و بازاریان و وجود نکاتی در این رابطه در احادیث و روایات، به طرح مباحثی پیرامون رفتار کسبه قدیمی با مردم پرداخت.
مائده خوشنیت، بابیان اینکه رعایت اخلاق در کسبه قدیم بسیار چشمگیر بوده است، گفت: رفتار کسبه قدیم با همکاران بر اساس حمایت، قرض، گذشت و چشم پوشی، اعتماد و رفاقت در عین رقابت بود.
انتهای پیام/م