مدیرکل زیست بوم دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از عدم خودکشی ماهیان دریای خزر خبر داد.

داوود میرشکار مدیرکل زیست بوم دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خودکشی جمعی ماهیان در دریای خزر اظهار کرد: تاکنون گزارشی از خودکشی ماهی ها در دریای خزر به دست ما نرسیده است اما در چند دهه گذشته خودکشی دسته جمعی دلفین ها را در دریای های جهان شاهد بودیم.

وی افزود: مرگ و میر آبزیان ممکن است دلایل مختلفی از جمله کشنده سرخ، استخراج نفت، پساب های کشاورزی و.. داشته باشد.

میرشکار گفت: در دریای خزر نیز به دلیل انباشت زباله و ورود پساب های مختلف احتمال مرگ و میر آبزیان زیاد است .

وی بیان کرد: وجود گونه‌های غیربومی و افزایش تلاش صیادی در سال‌های گذشته نیز از جمله دیگر مشکلات نابودی آبزیان در حوزه دریای خزر است.

مدیرکل زیست بوم دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تغییرات آب وهوایی نیز می تواند منجر به مرگ هزاران ماهی در دریاها شود، همچنین تخریب زیستگاه ها و آبسنگ های مرجایی از دیگر عوامل کاهش جمعیت ماهی ها در دریا است.


بیشتر بخوانید: علت مرگ و میر ماهی‌های سد گلابر زنجان چیست؟


به گفته میرشکار وجود برخی از گونه های جلبکی از جمله کشنده سرخ که منجر به افت شدید اکسیژن در دریا ها می شود که باعث خفگی و مرگ و میر گسترده آبزیان شده است .

وی افزود: باید برای کاهش مرگ و میر آبزیان در دریاها از ورود پساب ،ساخت و ساز در سواحل و آلودگی های نفتی جلوگیری کرد.

مدیرکل زیست بوم دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از طرفی بحث گرمایش آب‌هاست که منجرمی‌شود ماهی‌ها و زیستگاه‌های ساحلی حساس و شکننده درشرایط استرسی قرار گیرند که این امر بر تخم‌ریزی و دوران لاروی آنها تأثیر منفی می‌گذارد.

میرشکار تصریح کرد: لایروبی‌ها نیز حیات ماهی‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند چرا که تورهای صیادی به جای مانده علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای تنوع زیستی دریایی، حیات لاک‌پشت‌ها و پستانداران دریایی را نیز به خطر می‌اندازند.

انتهای پیام/

رقیه همتی

تغییرات آب وهوایی می تواند منجر به مرگ هزاران ماهی در دریاها شود

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار