به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، برای اینکه خود را با رژیمهای غذایی سخت شکنجه نکنید، متخصصان تغذیه مدرن توصیه میکنند غذای سالم بخورید و ورزش کنید. همچنین کارشناسان براساس خصوصیات مواد غذایی، پیشنهاداتی دارند. همه ما میدانیم که نان سفید، غذاهای سرخ شده، شیرینی و نوشابه مضر هستند، اما در واقع موادغذایی بیشتری وجود دارد که باید در لیست غذاهای ممنوع قرار بگیرند. برخی از این موادغذایی رایج آنقدر مضر هستند که از آن شگفت زده خواهیدشد. در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
ماست برای بدن ما بسیار مناسب و پرفایده است، اما لبنیات شیرین شده به ویژه از نوع صنعتی مغذی نیستند و بهتر است این فرآورده لبنی را بدون قند یا مواد افزودنی و میوه میل کنید. یک ماست میوهای شیرین میتواند یک دسر باشد، اما یک محصول لبنیات سالم نیست.
متخصصان تغذیه توصیه میکنند از لبنیات حاوی نشاسته خودداری شود، اما افزودن مقداری توت، ادویه جات و عصاره وانیل به ماست طبیعی بلامانع است.
برنج تقریباً شبیه نان است و از نظر تغذیه ای، برنج سفید کمترین فایده را دارد. این ماده حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات ساده است که میتواند باعث افزایش وزن شود. متخصصان تغذیه ادعا میکنند که برنج میتواند مفید باشد، اما باید از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد.
بیشتر بخوانید: اگر میخواهید فشار خون نگیرید، دور این خوراکیها را خط بکشید
جعفری میتواند مضر باشد. در هنگام آشپزی نباید جعفری را به سالاد اضافه کرده و آنها را با سس مایونز، خامه ترش یا روغن ترکیب کنید، زیرا در این صورت جعفری شروع به آزادکردن نیتریت میکند و در مدت ۳۰ دقیقه به سم تبدیل میشود. متخصصان تغذیه توصیه میکنند جعفری را تا درست قبل از زمان سرو، به هیچ وجه به بشقاب سالاد اضافه نکنید تا تمام عناصر مفید خود را حفظ کند.
آیا تا به حال متوجه شده اید که رب گوجه فرنگی خانگی چقدر با کچاپ خریداری شده در فروشگاه متفاوت است؟ سس مایونز، تارتار، خردل و سایر سسها هم از این قاعده مستثنی نیستند. نکته این است که تمام سسهای آماده حاوی شکر هستند.
متخصصان تغذیه میگویند اضافه کردن شکر به گوجه فرنگی طبیعی برای بهبود طعم آن اشتباه است. آنها توصیه میکنند روغن زیتون یا روغن بذر کتان را به عنوان چاشنی انتخاب کنید یا گوجه فرنگی را خودتان خرد کنید و ادویه جات و ترشی جات اضافه کنید.
چیپسهای میوهای در بین کسانی که از رژیمهای غذایی تبعیت میکنند روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند، اما بیشتر تولید کنندگان صنعتی برای تولید این چیپسهای میوهای از همان روشی که برای تولید چیپسهای سیب زمینی استفاده میکنند بهره میبرند. آنها این موادغذایی را با سرخ کردن آنها در روغن درست میکنند؛ بنابراین، چیپسهای سبزیجات یا میوهای به اندازه چیپسهای سیب زمینی کالری دارند.
این چیپسها معمولاً به دلیل فرآیندهای شیمیایی که قبل از خشک شدن روی آنها انجام میشود، طعم خوبی دارند. از طرفی، این روند تقریبا ۳ برابر طول عمر محصول را افزایش میدهد، اما پس از این فرآیند، این میوهها و سبزیها به هیچ وجه مفید یا سالم نیستند.
قبل از خرید میوه خشک، به رنگ روشن آنها، درخشش غیر طبیعی، نرمی و یا بوی آنها توجه کنید. این ویژگیها ناشی از همان فرآیندهای شیمیایی است. اگر میوهها خشک شوند، روشن و نرم نمیشوند.
ممکن است عجیب به نظر برسد، اما خوردن انگور به مقدار زیاد جایز نیست. شیرینی این میوه ما را مجبور به خوردن یک خوشه کامل آن در یک زمان میکند و باعث میشود بدن ما به طور همزمان قند زیادی دریافت کند.
متخصصان تغذیه میگویند در مصرف انگور با سایر محصولات باید دقت شود و نباید این میوه را با غذاهای چرب، ماهی، خیار تازه، خربزه و شیر میل کنیم.
ماهی تقریبا عاری از هرگونه چربی مضر است و حاوی چربیهای مفیدی مانند اسیدهای چرب امگا ۳ است. به گفته متخصصان قلب و عروق ماهی سرخ شده، دودی و ماهی شور کاملا مضر هستند.
دانشمندان پس از بررسیهای مختلف نتیجه گرفته اند که ذرت اصلاح شده بر موجودات مختلف اثرات مضری میگذارد. آنها حتی دریافتند که گرده حاصل از ذرت اصلاح شده هم حاوی نوعی سم است.
خوردن کنسرو ذرت یا هر نوع کنسرو دیگری توصیه نمیشود. اما برای اطمینان از سلامت کنسروها بهتر است آنها را بجوشانید.
انتهای پیام/