تحقیقات در صنایع غذایی و پیشرفت سریع فناوری، چشم اندازهای جدیدی را درمورد آنچه در آینده با آنها رو به رو میشویم ارائه میدهد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان اصرار دارند که به دلیل مشکلات ناشی از افزایش جمعیت و منابع محدود، باید هر روز در مورد آنچه میخوریم تجدید نظر کنیم. تحقیقات در صنایع غذایی و پیشرفت سریع فناوری، چشم اندازهای جدیدی را درمورد آنچه در آینده با آنها رو به رو میشویم ارائه میدهد. در ادامه با برخی ایدههای غذایی که در آینده ممکن است با آنها رو به رو شویم، آشنا میشوید.
طبق گزارش سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، در حال حاضر، حشرات حداقل توسط دو میلیارد نفر در حال مصرف هستند. اگرچه ممکن است برخی از مردم از فکر خوردن حشرات هم متنفر باشند، اما به عقیده دانشمندان این موجودات سرشار از چربی، پروتئین، ویتامین، فیبر و مواد معدنی هستند.
علاوه بر این، مصرف حشرات از نظر زیست محیطی به صرفتر از محصولات دامی است و برخی از آنها مانند محصولاتی که مردم به آنها عادت کرده اند طعم تعجب آور دارند.
بیشتر جلبکها (به عنوان مثال جلبک دریایی) حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا ۳، یک ماده مغذی اساسی، با فواید بسیار برای سلامتی هستند. مخترعان و طراحان تا آنجا پیش رفتند که نشان میدهد انسان میتواند در هنگام تنفس و به هنگام پوشیدن نوعی ماسک مخصوص، میتواند جلبکهای خود را هم رشد و پرورش دهند. آنها حتی در یک نمایش در موزه V&A در لندن، نشان دادند که چگونه یک خواننده اپرا میتواند باعث رشد جلبکهای با استفاده ازماسک خود شود.
بیشتر بخوانید: خوراکیهایی که برای پوست شما بهتر از بوتاکس عمل میکنند
تولید گوشت در آزمایشگاه راهی برای مقابله با مسائل زیست محیطی است، انتشار گازهای گلخانه ای، ماهیگیری بیش از حد از منابع آبی و نگرانی از انقراض حیوانات، شرکتی را بر آن داشت که با استفاده از سلولهای بنیادی حیوانات (که از طریق بیوپسی بدون درد حاصل میشود) کبابهای بزرگ آزمایشگاهی تولید کند.
پرینترهای ۳ بعدی میتوانند اشیاء مختلف را از پلاستیک و فلز ایجاد کنند و همچنین میتوانند غذاها را چاپ، طبخ و سرو کنند. طراح هلندی، Chloe Rutzerfeld، ترکیب مواد غذایی و باغبانی در چاپ سه بعدی را پیشنهاد میکند. ابتدا خمیر حاوی خاک و دانههای مختلف در این دستگاه به کارگرفته میشود. پس از گذشت چند روز، دانهها شروع به رشد میکنند و از سوراخهای کوچک این دستگاه بیرون میآیند.
چندین سال طول میکشد تا بسته بندی برخی محصولات به طور طبیعی تجزیه شوند، اما یک شرکت مستقر در سوئد یک راه حل برای این مشکل ارائه داده است. آنها بستههای روغن ساخته شده از شکر و موم کاراملیزه شده، بستههای اسموتی تهیه شده از جلبک دریایی و آب و بستههای برنج ساخته شده از موم قابل تجزیه و زیست تخریب پذیر را ارائه میدهند. این بستهها طول عمر یکسانی با مواد غذایی موجود در آن دارند.
یک شرکت فناوری مستقر در لندن قصد دارد بطریهای پلاستیکی را با بطریهای خوراکی ساخته شده با جلبک دریایی جایگزین کند. پس از ورود به بازار، این ظروف میتوانند برای مایعات و لوازم آرایشی استفاده شوند. در حقیقت جلبک دریایی به عنوان یک ماده بسته بندی ارزانتر از پلاستیک است.
مطالعهای که توسط دانشگاه آکسفورد انجام شده است اثبات میکند که غذا بسته به موسیقی متن پس زمینه میتواند طعم کم و بیش خاصی را به خود بگیرد. البته کاربردهای گسترده تری مانند استفاده از موسیقی برای از بین بردن مواد ناسالم موجود در موادغذایی بدون اینکه مردم متوجه شوند، برای استفاده از این ویژگی پیشنهاد شده است.
نه تنها گوشت را میتوان در آزمایشگاه پرورش داد، بلکه ماهی هم در آنجا تولید میشود. در سال ۲۰۰۲، گروهی از دانشمندان در کالج Touro موفق شدند با غوطه ورسازی ماهیچه ماهی قرمز در محیط کشت حاوی سرم جنین گاو، فیلههای کوچک ماهی ایجاد کنند. شرکت دیگری هم قبلاً میگوهای ساخته شده از جلبک را ایجاد کرده و در حال کار بر روی ایجاد خرچنگ به طریق آزمایشگاهی است.
ما اغلب دقیقاً از آنچه میخوریم آگاه نیستیم. اسکنر مواد غذایی TellSpec با نشان دادن محتویات مواد غذایی در صفحه خود، این مشکل را حل میکند. شما به سادگی دستگاه را روی یک ماده غذایی قرار میدهید و دستگاه در مورد مواد شیمیایی و آلرژنها به شما هشدار میدهد و به شما در تعیین میزان ویتامین آن کمک میکند.
یکی از کالاهایی که در حال حاضر در بازار موجود است، قهوه است. اما امکان درست کردن قهوه در همه مکانها وجود ندارد از این رو سازندگان قهوه جدیدنی ادعا میکنند که با جایگزین کردن محصولشان میتوانند همان اثرات قهوه معمولی را به فرد منتقل کنند. آنها معتقدند حبههای قهوه به بهبود تمرکز و پشتیبانی از عملکرد شناختی بهینه در افراد کمک میکند.
اگر توالی یابی DNA ارزانتر انجام شود و امکان انجام آن در خانه وجود داشته باشد، میتوانیم از یک اپلیکیشن استفاده کنیم تا با استفاده از آن بدانیم کدام غذا برای ما بهتر است تا آسودهتر بخوابیم، احساس سلامتی بیشتری داشته باشیم و بدانیم از کدام مواد غذایی باید اجتناب کنیم.
از آنجا که افراد از نظر ژنتیکی متفاوت هستند، هیچ رژیم غذایی واحدی که مناسب برای همه ما باشد، وجود ندارد. در حال حاضر شرکتهایی در خارج وجود دارند که در ارائه چنین رژیمهایی تخصص دارند.
انتهای پیام/