به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شبکه نظارت روستایی استان فارس با هدف دسترسی سریع به اطلاعات طرحهای روستایی، برقراری توازن منطقهای، ارتقای سطح کیفی طرح ها، توانمندسازی نیروهای متخصص در حوزه روستایی و تصمیم سازی با ایجاد حلقههای واسط راهاندازی شده است.
گردآوری معیارها و استانداردهای نظام فنی اجرایی کشور، سنجش عملکرد دستگاههای اجرایی، تعیین میزان تحقق تعهدات طرحهای اجرایی و پیشنهاد اقدامات اصلاحی برای رفع موانع اجرای طرح ها، مراحل فرآیند در این شبکه نظارتی است که گزارشهای آن هر سه ماه یکبار جمع بندی شده و در اختیار معاون اول رئیس جمهوری قرار داده میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در جلسه هم اندیشی اعضای شبکه نظارت روستایی استان فارس، یکی از بحثهای اساسی را تامین منابع مالی درطرحهای عمرانی دانست و موضوع کنترل کیفیت طرحها وطرحها را از مهمترین اولویتهای مدیریت ارشد استان ذکر و اضافه کرد: صرف اعتبارات در طرحهای روستایی مستلزم هماهنگی بین دستگاهها برای هم افزایی بیشتر و ایجاد بهره وری بالاتر است.
محمودرضا رضاییکوچی با بیان آنکه سهم اعتبارات در حوزه روستایی از منابع دهیاری و خیرین قابل توجه بوده است، گفت: شبکه نظارت روستایی ظرفیت خوبی است تا ضمن اطلاع از روند پیشرفت طرحهای روستایی برای رفع مشکلات فراروی این طرحها گرهگشایی شود.
معاون استانداری فارس تعداد طرحهای عمرانی نیمه تمام این استان را ۳ هزار و ۲۷۰ فقره اعلام کردو افزود: نیمی از این طرحها پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد دارد و منابع تامین اعتبارشان ملی و استانی است.
مدیرکل امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری نیز با تشریح روند شکل گیری شبکه نظارت روستایی کشور و بیان اهداف و ضرورتهای آن، گفت: شبکه نظارت روستایی کشور از سال ۹۶ فعال و به تدریج در استانهای مختلف راهاندازی شده است.
علیرضا نخعی ادامه داد: با راهاندازی این شبکه نظارتی بحث نظارت بر طرحها در سطح ملی به وضعیت پایدار رسیده است و در تلاشیم نظارتها را بهصورت استانی نیز انجام دهیم.
او ادامه داد: ثبت نتایج نظارتهای این شبکه در سامانه میتواند کمک بزرگی به سیاستگذاری در حوزه اجرای پروژههای عمرانی در مناطق محروم کند.
نخعی همچنین با ارائه گزارشی از عملکرد دو ساله این طرح از برنامه ریزی برای پوشش نظارتی حدود ۲۰ هزار پروژه روستایی در سطح کشور خبرداد.
مدیرکل امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر با احساس خلاء ناشی از فقدان نظارت منسجم علیرغم برخی نظارتهای مقطعی در پروژههای روستایی مواجه هستیم، عنوان کرد: برخی از دستگاهها مانند سازمان برنامه و بودجه تنها بر پروژههایی نظارت میکنند که اعتبار آنها از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای تأمین شده باشد؛ همچنین وحدت رویه لازم بر نظارت در سطوح مختلف وجود ندارد.
نخعی اضافه کرد: شبکه نظارت عالیه استانها بر پروژههای روستایی موجب میشود بتوانیم تا امسال بر ۲۰ هزار طرح از ۷۰ هزار طرح نیمهتمام در کشور نظارت کنیم و براساس آن تحلیل ارائه دهیم.
سید کمال پاک فطرت مدیر کل امور روستایی استانداری فارس نیز گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامههای پیش روی شبکه نظارت روستایی استان ارائه داد و ابراز امیدواری کرد که این عملکرد با همکاری تمام دستگاههای اجرایی فارس بهبود یابد.
انتهای پیام/م