یک کارشناس اقتصادی بیان کرد: دولت بانک‌های اطلاعاتی لازم را در اختیار داشته است و هنوز در حذف یارانه پردرآمد‌ها بسیار احتیاط و کم کاری می‌کند.
 
تعویق چندساله حذف یارانه بگیران از سیستم دریافت 45 هزار تومان!/سید محمد هادی سبحانیان، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ابراز کرد: برنامه اصلاح ساختار بودجه متشکل از احکامی است که لزوما نیازمند قانون گذاری نیست بلکه در مواردی دولت ها باید روش خود را در اجرای مصوبات گذشته اصلاح کنند؛ ابتدای امسال سازمان برنامه و  بودجه پیش بینی کرده بود که اصلاح ساختار بودجه  را ۴ ماهه به مرحله اجرا برساند تا آثار آن سال ۹۸ را نیز نشانه بگیرد، اما متاسفانه این عملکرد به تاخیر افتاد و مشاهده می‌کنیم که اصلاحات به نحو مناسبی عملیاتی نشده است.

او ادامه داد: برخی از مفاد اصلاحات بودجه فرآیندیست که باید توسط دولت اصلاح و برخی نیز باید توسط مجلس بررسی و مجددا مصوب شود، این میان عوامل مختلفی هم وجود دارد که نیازمند همکاری و تعامل قوای سه گانه است.

سبحانیان تاکید کرد: شاید ضرورتی نداشته باشد برنامه جامع بودجه و اصلاح آن به صورت چندساله  و یکجا به مجلس رفته و به تصویب برسد، بیش از این نیازمند سرعت در تصویب باشیم به عملیاتی شدن مصوبات گذشته احتیاج داریم. طرح اصلاح ساختار بودجه برنامه‌ای که برای سال های باقی مانده دولت دوازدهم تعبیه شده، قوی و دارای نظم جامع تری است، مفاد مطرح شده درمورد درآمد‌های پایدار و کاهش تاثیر نفت بر این درآمد‌ها برنامه ریزی  منطقی تری را نشانه گرفته است اما باید دید تاچه حد عزم اجرایی دقیق این برنامه در دولت وجود دارد.

تعلل در اجرای مالیات بر عایدی سرمایه زیان بار است

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: مهم تر از تهیه طرح اصلاح ساختار بودجه، اجرای طرح‌ها در زمان مناسب است، متاسفانه این اصلاحات به بودجه امسال نرسید و این عملکرد، مصوباتی که سران سه قوه داشته را تا حدودی نقض کرد، همچنین  برداشت از صندوق توسعه ملی، فروش اوراق و فروش دارایی  از جمله راهکارهایی بود که دولت برای جبران کسری بودجه مورد انتخاب قرار داد.

سبحانیان بیان کرد: باتوجه به این که در سال پایانی مجلس هستیم مقداری وضع قوانین جدید سخت‌تر است، مشغله فعلی نمایندگان و تصویب بودجه سال آینده این سختی را رقم می‌زند و نمی‌توانیم انتظار مصوبات جدید بود.
بیشتر بخوانید: فروش اموال مازاد دولت برای تسریع در امور اداره کشور/امسال هزینه جاری دولت ۴۴۸ هزار میلیارد تومان است

او ادامه داد: دولت علی رغم برنامه نسبتا خوبی که در لایحه مالیات بر عایدی سرمایه تهیه کرده بود عزم جدی ندارد. برای فرار از درآمد‌های نفتی باید به سمت استفاده از درآمد‌های مالیاتی حرکت کنیم که این امر مستلزم تنظیم قانون از لوایح دولت و تصویب مجلس است.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: متاسفانه شاهد عزم جدی برای جلوگیری از فرار مالیاتی، افزایش پایه‌های مالیاتی و برنامه‌های دیگر نیستیم، بحث عایدی بر سرمایه دائم میان محافل گردانده شده، اما هنوز بین مخالفت دولت با طرح مجلس و برعکس در رفت  و آمد است.

او افزود: تعویق‌ در اجرای طرح های کلان و  اساسی که بر عموم جامعه تاثیر گذاز است، این ذهنیت را ایجاد می‌کند که دولت تصمیم جدی برای دوری از بودجه بندی بر پایه درآمد نفتی ندارد.

عزمی که برای اجرای اصلاح ساختار نظام بودجه جزم نیست!

سبحانیان با اشاره به اینکه برداشت از صندوق توسعه ملی در قالب بودجه قانونی نیست، اظهار کرد: زمانی که دولت به سمت درآمد‌های پایدار حرکت نکند ناگزیر به سمت درآمد‌های دیگر می‌رود؛ یکی از این درآمد‌ها صندوق توسعه ملی است که برای اهداف مهم ذخیره سازی شده است. استفاده از این منابع برای دولت ممنوع است، ولی زمانی که عزم جدی در اصلاحات بودجه نیست در نهایت شاهد برداشت از صندوق توسعه ملی آن هم بدون ضرورت می‌شویم. این منابع برای اهداف خاص از جمله تسهیلات به بخش خصوصی  ذخیره شده است.

او گفت: البته دولت تنها به دنبال استفاده از درآمد‌های صندوق توسعه ملی نیست بلکه منابعی نیز در صندوق توسعه ملی وجود دارد که از آن‌های نیز می‌تواند استفاده کند، اوراق مازاد سقف منتشر می‌کند که هر کدوم به نوعی معایبی داشته و بیانگر عدم بسترسازی برای دوری از بودجه نفتی است.

ساماندهی یا حذف یارانه پنهان در بودجه بندی چه تاثیری دارد؟

سبحانیان گفت: یکی دیگر از محور‌های مهم اصلاحی در بودجه های سال های آینده،  ساماندهی یارانه‌های پنهان است، هنوز نمی‌توانیم بر وضعیت توزیع یارانه‌های پنهان بین جمعیت کشور نظری کارشناسی و دقیق ارائه کنیم. مرفه‌ها در استفاده از یارانه‌های پنهان از جمله بنزین، دارو و گاز و سایر خدمات خیلی سهم بیشتری نسبت به کم درآمد‌ها می‌برند و این با هیچ منطقی سازگار نیست، باید به سمتی برویم که توزیع یارانه را اصلاح کنیم. این امر علاوه بر اینکه عدالت محوری را در جامعه گسترش می‌دهد،  برخی از کسری‌ها در بودجه را نیز جبران کند.

او ادامه داد: هم اکنون چه ضرورتی دارد هنوز بیش از ۷۰ میلیون نفر یارانه ۴۵ هزارو ۵۰۰ تومانی دریافت کنند، دولت بانک‌های اطلاعاتی لازم را در اختیار داشته است و هنوز در حذف یارانه پردرآمد‌ها بسیار احتیاط و کم کاری می‌کند.کشوری که بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد آیا تعداد نیازمندان به یارانه نقدی و حمایت‌های دولت آن ۷۸ میلیون نفر است، قطعا چنین نیست.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: یارانه‌ای که در کشور پرداخت می‌شود فقط منحصر به ۴۵ هزار تومان نیست همین که بنزین زیر قیمت تمام شده عرضه می‌شود یعنی دولت برای رفاه عمومی و کاهش هزینه‌های حانوار‌ها این نرخ را با اعطای یارانه به بخش تولید آن محصول، ارزان‌تر عرضه می شود.

دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ از یارانه بیش از ۴۵ هزار تومان بهره مند می‌شوند

سبحانیان بیان کرد: بسیاری از کالا‌ها و خدمات مهم نیز چنین است، به تبع استفاده بیش‌تر از اقلامی که اینطور قیمت گذاری و یارانه‌ای هستند مرفهان و دارندگان منابع مالی  را بیش از پیش از یارانه بهره مند می‌کند.

او ادامه داد: بر اساس آمار بودجه،  دهک‌های ۱۰.۹.۸  استفاده بیشتری از یارانه‌های پنهان می‌برند در نتیجه پس از حذف یارانه نقدی باید فکری به حال یارانه‌های پنهان نیز کرد. در شرایط فعلی و جنگ اقتصادی باید منابع اصلاح یارانه پنهان را بازسازی و اصلاح شود.

این کارشناس اقتصادی بیان می کند: با جبران کسری  بودجه آن هم  به علت کاهش صادرات نفت، فرصتی تاریخی برای کشورمان بوجود آمده است که مطالبه ۲ تا ۳ دهه‌ای کارشناسان و رهبر انقلاب مبنی بر اتکا به توان داخلی محقق شود.

سبحانیان گفت: با افزایش پایه‌های مالیاتی پس از کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی، قرار نیست افرادی که در نظام مالیاتی خوش حساب هستند مالیات بیشتری پرداخت کنند بلکه قرار است از نظام‌های اختلالزایی که دست و پای تولید و فعالیت داخلی را گرفته است مالیات ستانده شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۲۴ آبان ۱۳۹۸
طرف فرهنگی بازنشسته است فقط یک میلیون قسط انواع وامها رو بطور شفاف و مستند داره حالا که میخواد اعتراض بده باید کتبا رضایت بده به سرک کشیدن در دارایی همسر و غیره که اموالشون هیچ ارتباطی به اون نداره حل کنید این معادله چند مجهولی ظالمانه را.
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۱۶:۰۳ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
شناسایی پر درامدها،کار بسیار آسانی است.چرا این همه تعلل؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
یارانه امروزه دیگه چیزی نمیشه باید بشه نفری200000تومن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
دولت به اطلاعات مالی کارمندان به راحتی دست رسی دارد بخاطر اینه که اول یارانه کارمندبیچاره مثل من معلم بازنشسته که مستاجرم هستم و ۲تا جوان بیکار هم دارم زود تر حذف کرده.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۴:۰۵ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
میشه لطفا یه تعریف درست از یارانه بدید؟
چون چیزی که تو فکر منه اینه "یارانه پولی بود که از روی قبض های آب و برق و امثال این موارد حذف شد و قرار بر این شد که این مبلغ به صورت نقدی در اختیار مردم قرار بگیره"
گرچه من خودم درآمدم به هیچ وجه خوب نیست و پدر و مادرم هم خیلی وقته بازنشسته آموزش و پرورش هستند و حقوق خوبی ندارن و اینکه این 45 هزار تومن الان هیچ جایی رو نمیگره حتی نمیتونه پول قبض ها رو هم بده.
باز هم برا من سوال پیش میاد اینه اگه قرار بر این بود که این پول جایگزین یارانه ای که روی قبض ها بوده باشه پس چرا باید برای کسی حذف بشه ؟
کاری به سرمایه دار یا بی پول ندارم وقتی قرار بر این بوده که این پول به همه برسه چرا باید از یک گروه خاص حذف بشه؟
اینکه وضعیت مالی بده قبول، ولی به نظر من اینکه حق یه نفر رو بخوریم تا به یه نفر دیگه کمک کنیم خودش زیر پا گذاشتن حقوق مردم هست.
پس بهتر نیست بجای حذف یارانه از سرمایه دارا دنبال راهی برای بهبود وضع مالی مردم عادی و مردمی که زیر خط فقر هستن بکنید؟
United States of America
ناشناس
۱۵:۰۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
تعریفت درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
بله قطع یارانه یعنی پولهایک جمع بشه بره توی جیب پولدارها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
از اول قرار بود که یارانه ها را بصورت خوشه بندی و بصورتی که به خوشه های یک بیشتر و خوشه و یا همان دهک بالاتر که اقشار پر در آمد هستند خدمات داده شود تا هم جلوی تورم و تزریق پول اضافه در جامعه گرفته شود هم کم کم فاصله طبقاتی کم شود و کم در آمدها با پرداخت نقدی و پر در آمد ها معادل آنراه خدمات وسبد کالا و امثال آن را بگیرند که من مطمنم آدم پر درآمد دنبال این حر فها نمی رود که خود بخود بنفع طبقه کم در آمد خواهد بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۹ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
تعریف درست این که یارانه دهک های پایین مثل امثال من حدف بشه و بعد بشه مقصد بقیه بزرگواران یعنی کانادا
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۳:۰۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
یارانه!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۲۵ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
گفتم ددی دارن یارنه افراد معمولی را به بهانه پر درامد دارن قطع میکنن //
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۲:۱۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
یارانه مارو هم قطع کردند
United States of America
ناشناس
۱۳:۵۰ ۱۶ آبان ۱۳۹۸
پر درآمدی
Iran (Islamic Republic of)
گشتاسب
۱۱:۲۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
خود شیرینی مسولان دولتی نسبت به سرمایه دارانه. تو ایران اسلامی دو عامل اساسی سبب دور زدن قانون یا برخورد رافت گونه با افراد است یکی سرمایه دلر یودن اشخاص دومی مسولیت و موقعیت اداری یا وابستگی به صاحبان قدرت یا سفارش اونا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
مشکل کشور نه مالیات نه یارانه مشکل کشور همینه که در با بی برنامه گی جمعیت را زیاد کردید و هیچ پشتوانه ای برای ازدیاد جمعیت نداشتید یک مسکن دو شغل سه تامل با کشورهای دیگه
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۱:۰۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
این تعویق یعنی وقت کشی یعنی گردش نقدینگی دست افرادخاص بزبان ساده یعنی باکشتی واردات وصادرات انجام دادن بجای اینکه بازیردریایی وهواپیماواردات وصادرات انجام بدهندزمان نقش اصلی رادرتورم اجرامیکنه.
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۱:۰۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
سلام بله واقعا همینطوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
چرادولت هزینه های جاری خود مثل سفرهای خارجی .همایشها و... را کم نمیکنه که فقط چسلیده به این 45هزارتومان و قطع کردن اون هم متاسفانه شامل حال خانوارهای متوسط و متوسط به پایین میشه چون دولت بطور تصادفی یارانه افراد را قطع میکنه
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۰:۴۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
سلام قطع یارانه ها به صورت تصادفی نیست بلکه با بررسی هزینه های خانوارها طی 4 ماه گذشته انجام می شود.
United States of America
ناشناس
۱۵:۰۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
نمیدونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
سلام واقعا آدم ازاین همه فراموشکاری دولتمردان چه درحال حاضر وچه گذشته نسبت به وعدهاشون وقرارهاشون دلش بدرد میاد وازاینکه درانتخابش دچاراشتباه فاحشی شده دچار سرخوردگی میشه . دولت محترم آیا فراموش کرده که بحثی که امروز بعنوان یارانه یا بهتره که ازآن بعنوان صدقه ازطرف دولتها احساس میشود یاد کرد صرفا درپیش نویس نه بعنوان یارانه بلکه مابه التفاوت مصرف انرژی تا حدی که معین شد مثل مصرف بنزین تا حد شصت لیتر درماه ومابقی مصارف انرژی بوده اما دولت امروز این مبحث وقراررا فراموش کرده یا آن روز برای جذب آرای مردم اینکار روکردن این که دیگر به همه تعلق میگیرد ودارا و فقیر نداره
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۰:۳۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
یارانه بنزین به صورت نقدی پرداخت نمیشه که در صورت قطع یارانه نقدی افراد از اون بهره مند نشوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
فرمایش شما درست برای عملی شدن این پیشنهارات ابتدا ازخود شروع کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
یارانه تو کشور ما معنی نداره موقعی که همه دهک ها به یه اندازه یارانه میگیرند. این پول ها میرفت سمت تولید و صادرات خوب بود. تا صادرات نداشته باشیم چیزی عوض نمیشه و دستمون از بازارهای جهانی کوتاه میمونه.
United States of America
ناشناس
۱۵:۰۹ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
دستمون از دلارهای جهانی کوتاه میمونه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۲ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
منظورش اینکه همه چی گرون بشه آخه خود دولت گرونی بشه باید گرون تر بخره هزینه هاش اینجوری بالاتر می‌ره به نظرم باید از ریخت و واشر اضافی تو دولت و کم کرد
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۵:۵۶ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
خواهشمند است پیگیر رتبه بندی و منزلت معلمان باشید که مدت هاست در تنگناست.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۱۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
باشگاه خبرنگاران تورو خدا صدا فرهنگیان رو به مسئولان برسونید
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۵:۵۶ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
دهک های 8 و 9 و 10 درآمد های بیشتری از افراد عادی جامعه دارند
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۵:۴۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
بله همینطور است
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۵:۴۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
ببخشید // اگه یکی بخواد رشته پزشکی از کجا باید شروع کنه ؟؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۵:۴۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
سلام باید از رشته تجربی شروع کنه و برای قبولی در رشته پزشکی در کنکور رتبه زیر 100 رو کسب کنه!
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۳ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
رتبه زیر 100 رو کسب کنه? بالای 100 رو نه?
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۵:۳۲ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
ادم عاقل بالغ که مالیات نمیده قبول دارید ؟؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۵:۳۲ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
اگر ما خودمون رو با کشوری مثل اروپا مقایسه می کنیم باید بدونیم که این کشورها در پرداخت مالیات و اخذ از ثروتمندان بشدت جدی به همین دلیل که بودجه بندی هایشان پیشرفت کرده است.
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
ادم عاقل بالغ مالیات نمیده?
میگیرن ازش
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۵:۳۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
تعلل دراجرای مالیات بر عایدی سرمایه زیان اور است!
Germany
ناشناس
۰۲:۳۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
هزینه یک ماه یارانه
به اندازه بودجه طرح دارایی مرذم برای مالیات هست
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۲۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
با این همه تورم ۴۵ هزار تومان دردی از درد مردم را دوا نمی کند چرا با افزایش نرخ تورم میزان یارانه را بالا نمی برید
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۱:۲۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
واقعا ما هم دنبال این موضوع هستیم
آخرین اخبار