به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش اعلام شد که دستیارهای صوتی Amazon، Google و Apple سوالات پرسیده شده از آنها را در بانک اصلی اطلاعات خود خیره میکنند که دلیل شرکتهای سازنده این دستیارها از انجام این کار، بهبود عملکرد دستیارهای صوتی مذکور است. اما ظاهرا این دستیارهای صوتی فقط وارد حریم شخصی کاربر نمیشوند چرا که به تازگی مقالهای در فضای مجازی منتشر شده است که اعلام میکند ممکن است دستیارهای گوشیهای هوشمند مورد حمله لیزری قرار گیرند؛ طبق این مقاله حملات لیزری صرفا میکروفنهایMEMS با کیفیت بالا و کوچک را مورد هدف قرار میدهند که از این میکروفنها در گوشیهای استفاده میشود و به این حمله لیزری، فرمان روشنایی نیز گفته میشود.
این لیزرها پس از برخورد با میکروفنها باعث فعال شدن دستیار صوتی گوشی میشوند که به این ترتیب هکرها میتوانند گوشی کاربر را دستکاری کنند. بخش مهم این مقاله این است که این اشعههای لیزر میتوانند از فاصله ۳۶۰ پا و از پشت شیشه ارسال شوند؛ اما برای این حمله لیزری باید خط دید مناسبی وجود داشته باشد چرا که اشعه لیزر باید به محل خاصی از میکروفن برخورد کند اما اگر این حمله موفقیت آمیر باشد هکر میتواند وسایل خانگی و درب های گاراژ هوشمند را کنترل کند، خرید آنلاین انجام دهد، وسایل نقلیه خاصی که به گوشی وصل هستند را جا به جا کند و قفل های هوشمند را نیز با استفاده از روش brute force باز کند.
طراحی این سیستم هک برای هکرها بسیار ارزان قیمت بوده و تنها هزینهای که ممکن است در ساخت دستگاه حمله لیزری گران قیمت باشد، دستگاه تقویت کننده صدا است. در حال حاضر فهرستی از چند دستگاه که مورد حمله موفقیت آمیز حمله لیزری قرار گرفتهاند منتشر شده است که این دستگاهها شامل موارد زیر میشود:
بیشتر بخوانید: تغییرات عظیم توئیتر در سال ۲۰۲۰ + تصویر
در حال حاضر تنها راه جلوگیری از حمله لیزری، غیر فعال کردن فرمانهای فعال کننده دستیارهای صوتی مانند "Ok, Google," "Hey Siri," "Alexa" است.
انتهای پیام/