به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، اولترابوکها دستهای از رایانههای رومیزی یا لپتاپها هستند که به واسطه ویژگیهای خود، برای افرادی که هر روز لپتاپ خود را حمل میکنند، مناسب هستند. اولترابوکها اندازه جمعوجوری دارند و بدنه آنها بسیار باریک است. این مدل از لپتاپها وزن سبکی دارند و به همین خاطر، دانشجویان، کارمندان و افرادی که مدام به لپتاپ خود نیاز دارند، از اولترابوکها استفاده میکنند. به دلیل طراحی ظریف این مدل لپتاپها، برای فضای ذخیره سازی در آن معمولا از حافظههای SSD استفاده میشود که سرعت بسیار بالایی دارند و از طرفی حجم بسیار کمی را اشغال میکنند. اولترابوکها در کیفهای کوچک نیز جا میشوند و برخی از مدلها آن دارای لولا منعطف است که با وجود نمایشگر لمسی، کاربرد یک تبلت را نیز دارند. اولترابوکها عموما دارای سخت افزار متوسطی هستند و برای کارهای سنگین پیشنهاد نمیشوند، اما برای کارهای روزانه مانند استفاده از برنامههای آفیس، برنامههای سبک، وبگردی و تماشا فیلم مناسب هستند. برای اولترابوکها از باتریهایی با ظرفیت بالا استفاده میشود و شارژدهی مناسبی دارند. این مدل از لپتاپها به واسطه طراحی ظریف، وزن پایین، قدرت مناسب و قیمت خوب، طرفداران بسیاری دارند از جمله محبوبترین مدلهای رایانههای قابل حمل هستند.
در سال جاری، اولترابوکهای متنوعی وارد بازار شد که هر کدام ویژگیهای منحصربهفرد خود را داشتند، شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت، هوآوی، لنوو، اچپی، ایسوس، ریزر و دیگر شرکتها لپتاپهای مختلفی در دسته اولترابوکها معرفی کردند که با قیمتهای مختلف به فروش رسیدند، اما ما در این گزارش قصد داریم بهترین اولترابوکهای بازار از نظر قدرت، کیفیت، کارایی و البته قیمت را معرفی کنیم. با ما همراه باشید:
هوآوی در بازار لپتاپ و اولترابوک چندسالی در سایه بود، اما طی سالهای اخیر با معرفی مدلهایی مانند میت بوک ایکس پرو و میت بوک ۱۳ خود را مطرح ساخت. میت بوک ۱۳ با سخت افزار بسیار مناسب و اندازه کوچک خود، نیازگوی تمام نیازهای کاربران است. این لپتاپ با قیمت پایه ۹۲۰ دلار به فروش میرسد که نسبت به مشخصات ارائه شده، قیمتی مناسب است. این مدل در حال حاضر یکی از برترین اولترابوکهای بازار شناخته میشود.
طرفداران دنیای فناوری به طور کامل با سری سرفیس مایکروسافت آشنایی دارند، این سری با ارائه لپتاپهایی زیبا، جذاب و پرقدرت، فروش بالایی دارد. نسخه اول سرفیس لپتاپ دو سال پیش به بازار آمد که با وجود سیستم عامل ویندوز 10 S قدرت سخت افزاری آن تحت تاثیر قرار گرفته بود، اما در نسخه جدید این اولترابوک، مایکروسافت نسخه کامل ویندوز ۱۰ با تمامی ویژگیهای کاربردی آن را قرار داده که با سخت افزار این لپتاپ هماهنگی کامل دارد و بازدهی بیش از حد انتظار آن، خریداران را غافلگیر کرد. مشخصات خوب، طراحی عالی به همراه نسخه خالص ویندوز ۱۰ را تنها با قیمت ۸۱۹ دلار در سرفیس لپتاپ ۲ به دست خواهید آورد.
لپ تاپهای سری یوگا شرکت لنوو با لولا ۳۶۰ درجه خود یکی از پرفروشترین تولیدات این شرکت چندملیتی محسوب میشود، لنوو بیش از هر محصول دیگری در بازار لپتاپ خوش میدرخشد و سری یوگا نیز از اولترابوکهای محبوب آن هستند. یوگا C930 که در سال جاری به بازار آمد در وهله اول با ارائه عمرباتری بسیار بالا خود را بر سر زبانها انداخت، ۱۴ ساعت و نیم استفاده از این لپتاپ موجب میشود تا اخطار کمبود باتری را دریافت کنید که در نوع خود فوقالعاده است. دو درگاه USB-C و Thunderbolt به همراه سخت افزار قدرتمند، از پس تمامی کارهای روزانه کاربران بر میآید. دیگر نقطه قوت این مدل وجود قلم استایلوس خواهد بود که میتوان با تا کردن لولا نمایشگر، از آن به عنوان یک دفتر طراحی با دقت بالا و امکانات مختلف استفاده کرد. لنوو مانند همیشه در بحث قیمت ادعا دارد و تمامی این امکانات را با قیمت ۸۷۰ دلار در یوگا C930 به خریداران ارائه میدهد.
برخلاف مدل قبلی، عملکرد باتری در یوگا ۷۳۰ اصلا مناسب نیست، البته لنوو برای باتری، قابلیت شارژ سریع را در نظر گرفته که زمان شارژ شدن باتری را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد، اما عمر باتری اصلا قابل قبول نیست و باتری به زودی شارژ خالی میکند. وزن یوگا ۷۳۰ نسبت به رقبا کمی سنگینتر است و عملکرد بلندگوها نیز میتوانست بهتر باشد، اما با این وجود لنوو در این مدل از پردازنده نسل هشتم Core i7 و تنها با قیمت ۶۵۰ دلار آن را به فروش میرساند. حاشیه کم دور صفحه نمایش از نکاتی است که به زیبایی این مدل افزوده، همچنین لولاهای قابل انعطاف، بسیار محکم و بادوام هستند، عملکرد صفحه کلید و نمایشگر لمسی نیز در سطح بسیار بالایی قرار دارد و از نقات قوت این مدل محسوب میشوند.
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که موجب میشود اولترابوک جدید اچپی در فهرست ما قرار بگیرد که طراحی زیبا، بدنه مستحکم و باکیفیت و لولا قابل انعطاف، جزئیترین این موارد هستند. Envy 360 13 یک لپتاپ شیک ۱۳ اینچی است که به واسطه قیمت ارزان از پردازنده و گرافیک متوسطی بهره میبرد، اما طول عمر بالا باتری و خوش دست بودن این لپتاپ، موجب میشود برای دانش آموزان و دانشجویان با حجم کاری متوسط، مناسب باشد. اچپی مدل Envy 360 13 را با قیمت پایه ۵۷۵ دلار به فروش میرساند.
اگر به دنبال یک اولترابوک به شدت سبک، باریک و ظریف میگردید، ایسوس مدل زنبوک UX310 را به شما پیشنهاد میدهد. این لپتاپ از مشخصات بسیاری خوبی بهره میبرد و آپشنهای انتخابی کاربران برای مدل پردازنده، مقدار حافظه رم و حافظه داخلی نیز بسیار زیاد است، در واقع دست خریداران برای انتخاب یک مدل دلخواه باز گذاشته شده، در این مدل حتی میتوان نوع حافظه دیسک سخت یا SSD را نیز انتخاب کرد. ایسوس در این مدل از پردازنده نسل هفتم اینتل استفاده کرده که سرعت و قدرت بالایی دارد، نمایشگر با کیفیت QHD+ و زاویه دید ۱۷۸ درجه، یکی از نقات قوت این مدل است. همچنین درگاه USB-C و طول عمر باتری نیز از دیگر ویژگیهای مثبت آن هستند. ایسوس زنبوک UX310 با قیمت پایه ۸۶۹ دلار در بازار به فروش میرسد.
انتهای پیام/