به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از معرفی سری جدید آیفون ۱۱، تمامی اخبار شرکت اپل به ویژگیهای جدید پرچمداران این شرکت، بروزرسانیهای iOS جدید و برنامههای اپل برای معرفی آیفون SE2 که دومین مدل میانرده این شرکت خواهد بود، منعطف شد. البته سرویس اپل آرکید و خدمات مالی اپل کارت نیز حاشیههایی داشتند، اما معرفی سری آیفون ۱۱ موجب شد تا به طور کلی تولید مدل جدید عینک اپل را فراموش کنیم. عینک اپل یک عینک طبی نیست، بلکه محصولی هوشمند، با ویژگیهای واقعیت مجازی، ارتباط آنلاین و قابلیتهای منحصربهفرد است که میآید تا تحولی بزرگ در زمینه گجتهای پوشیدنی ایجاد کند، البته این ادعای کارشناسان است، شاید محصول جدید اپل آنقدر هم جذاب نباشد، اما در هر صورت کاربردهای مختلف و متنوع این محصول ما را بر آن داشت تا در این گزارش، نگاهی اجمالی به آنچه که اپل در دست ساخت دارد بیندازیم.
عینک اپل مانند هدستهای واقعیت مجازی اندازه بزرگ و حجیمی ندارد، این گجت دقیقا مانند یک عینک طبی طراحی شده که البته برخی ظرافتهای طراحی آن واقعا زیبا و جذاب است، به همی دلیل نمایش واقعیت افزوده در این گجت کوچکی کمی دور از ذهن است. اما وجود واقعیت افزوده در عینک جدید اپل، یکی از مهمترین ویژگیهای قابل انتظار آن است. برای ایجاد واقعیت افزوده باید در نمایشگر شفاف شیشهای این عینک، عنصرهای گرافیکی افزوده با بالاترین سطح کیفی و همسو با دنیای واقعی به نمایش در بیایند، نمایشگر شفاف سالهاست که مورد استفاده قرار میگیرد، اما اضافه کردن ویژگی واقعیت افزوده با کیفیتی بالا، یکی از اصلیترین چالشهای اپل به شمار میآید. البته اپل برروی این قسمت سرمایه گذاری کرده، اما نمایش واقعیت افزوده در یک عینک کوچک که محدودیت سخت افزاری دارد، دشوار است. یکی از دلایلی که اپل عرضه عینک واقعیت افزوده خود را به تعویق انداخته همین موضوع است.
در قسمت قبل به محدودیت سخت افزاری اشاره کردیم، نکته قابل توجه آن است که اپل نمیتواند تمام سخت افزار موجود برای پردازشها و قابلیتهای مختلف این عینک را درون فریم باریک آن جا دهد، به همین منظور پردازشهای اصلی عینک توسط تلفن آیفون کاربر انجام میشود. به این ترتیب برای استفاده از این عینک باید یک آیفون داشته باشید. تمامی برنامهها و قابلیتهای این عینک برروی آیفون پردازش میشود و با اتصال بیسیم، این برنامهها در عینک به نمایش درمیآید، البته نوع اتصال بیسیم هنوز مشخص نیست. اتصال بیسیم یک پارچه برای تجربه کاربری لذت بخش با این عینک بسیار اهمیت دارد، همچنین این پردازشها میتواند به زودی باتری آیفون را خالی کند، شاید یکی از دلایل توجه ویژه اپل به افزایش عمرباتری سری آیفون ۱۱ همین مورد بوده باشد. در هر صورت پردازشهای انجام شده بر روی آیفون به صورت بیسیم به عینک رسیده و به نمایش درمیآید، این پردازشها شامل اعلانها، دستورالعملها، بروزرسانیها، وضعیت آب و هوا، واقعیت افزوده و دیگر موارد میشود. همچنین پخش ۳۶۰ درجه اتاق جلسات مجازی با تمام عناصر نیز از این دست امکانات هستند.
یک مسئله مهم برای چنین دستگاهی، نحوه مدیریت آن است، این عینک دارای چند سطح لمسی است که برخی از دستورات به وسیله آن داده میشود، اما برای انتخاب گزینهها و استفاده از امکانات برنامه، یک کنترلر کوچک دارای چند دکمه یا احتمالا یک جویاستیک طراحی خواهد شد، کنترلری که احتمالا اندازه یک انگشتر خواهد بود و به وسیله ارتباط بیسیم، دستورات کاربر را بر روی عینک اجرا میکند. البته مانند همیشه دستیار هوشمند سیری نیز از طریق فرمانهای صوتی، به مدیریت عینک اپل، کمک خواهد کرد.
وجود سنسورها و تجهیرات مختلف برروی عینک اپل قطعی خواهد بود، زیرا اساسا عینک با همین سنسورها کار خواهد کرد، اما وجود دوربین هنوز نامشخص است، هر چند وجود یک دوربین برای برخی از ویژگیهای عینک اپل ضروری به نطر میرسد، اما شاید اپل برنامهای برای تجهیز عینک به دوربین نداشته باشد. همچنین ممکن است دوربین به عنوان بخشی از سنسورها، وظیفه اجرای صحیح واقعیت افزوده را داشته باشد و امکان ثبت تصویر و فیلمبرداری با آن به کاربر داده نشود.
هیچکس خارج از تیم تولید اپل از شکل ظاهری این عینک خبر ندارد. البته افراد مختلف براساس شایعات و احتمالات، طرحهای مفهوم خود را از این محصول منتشر کردهاند، اما طراحی این محصول هنوز فاش نشده است. چیزی که قطعی به نظر میرسد سبک طراحی آن است که همانطور که گفته شد مانند یک عینک طبی با ویژگیهای ظریف هوشمند خواهد بود. چالشبرانگیزترین قسمت طراحی این گجت، قسمت شیشههای آن و نحوه نمایش واقعیت افزوده است.
برخی از منابع اعلام کردهاند که اپل تنها به دنیال ساخت یک عینک واقعیت افزوده نیست، این شرکت میخواهد یک سری از محصولات شامل یک عینک واقعی افزوده و یک عینک یا هدست واقعیت مجازی را تولید کند. هدست واقعیت مجازی به علت حجم بزرگتری که دارد قابلیتهای بیشتری از جمله واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و حتی اتصال به سرویس بازی اپل آرکد را در خود جای میدهد، البته این موارد هنوز در حد یک شایعه است، اما به تعویق انداختن عرضه این محصول، احتمال وجود یک عینک یا هدست واقعیت مجازی به همراه عینک واقعیت افزوده این شرکت را افزایش داده است. عینک واقعیت مجازی نیز احتمالا در چند مدل، با قابلیتها و برچسب قیمتی مختلف تولید خواهد شد.
تا چند روز قبل پیشبینی میشد که این عینک در اواسط سال آینده میلادی به بازار بیاید، اما طبق اخبار جدید، ساخت عینک واقعیت افزوده اپل با استانداردهایی که این شرکت به دنبال آن است حدود ۳ سال دیگر به درازا میکشد. به این ترتیب عینک واقعیت افزوده اپل در اواسط سال ۲۰۲۳ وارد بازار خواهد شد، اما هدست واقعیت مجازی اپل که در مورد آن صحبت کردیم، به احتمال فراوان در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ تولید و ارائه میشود. البته تا آن زمان، وقت زیادی مانده و اخبار و شایعات بیشتری از عینک و هدست واقعیت افزوده اپل خواهیم شنید، اما بی شک همه مشتاق هستند تا ببینند این پروژه بزرگ و طولانی مدت اپل، چه حاصلی خواهد داشت. اپل زمان زیادی برای محصول بزرگ بعدی خود صرف کرده و نتیجه آن باید جذاب باشد.
انتهای پیام/
بنزین 3000 تومنی