به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، پرورش ماهی یکی از زیر مجموعههای آبزی پروری است و معمولا پرورش دهندگان ماهیهای قزل آلا، کپور، آزاد ماهی و ... را پرورش میدهند.
به تازگی نوعی استخر از پیش ساخته که با هزینه کم برای پرورش ماهی بسیار مناسب است ابداع شده و در کارگاههای پرورش ماهی مورد استفاده قرار میگیرد.
عوامل اثرگذار بر رشد و پرورش ماهیان برای پرورش دهنده ماهی اهمیت زیادی دارد، زیرا که بیشترین رشد ماهی در کمترین زمان با حداقل غذا هدف اصلی پرورش دهنده است. از این رو، چون ماهی نوعی آبزی خونسرد است نسبت به جانوران خونگرم برای حفظ درجه حرارت بدن نیاز به صرف انرژی ندارد و پرورش آن مقرون به صرفه است.
در روند تکثیر و پرورش آبزیان اصطلاح تخم و یا بچه ماهی به مراحل جوانی این آبزی گفته میشود. بوجود آمدن بچه ماهیها بستگی به اختلاف مهم رفتار تخم ریزی گونههای مختلف ماهیان دارد به این صورت که برخی انواع ماهیها در استخرهای پرورش ماهی و برخی انواع دیگر در کارگاهها تخم ریزی میکنند.
آب مورد نیاز جهت پرورش ماهیان بسته به آب شیرین، بارندگی، موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی متفاوت است. آب چشمه ها، چاههای بوجود آمده در اثر نفوذ آب باران و نیز هرز آبها در زمینهای شیبدار با منشا بارندگی برای پرورش ماهی مطلوب است.
با توجه به توضیحات بالا با یکی از پرورش دهندگان موفق کشور در استان خوزستان گفتوگو کردیم تا با این شغل و جزئیات آن بیشتر آشنا شویم.
خودتان را معرفی کنید؟
عبد المجید حنطوش زاده هستم، در سال ۱۳۴۷ در شهرستان دزفول متولد شدم.
از چه سالی پرورش ماهی را آغاز کردید و چه کسانی در این کارآفرینی با شما همکاری میکنند؟
از سال ۱۳۸۱ این کار را آغاز کردم و همسرم در این کارآفرینی در کنارم حضور دارد و به من کمک میکند.
چگونه پرورش ماهی را آغاز کردید؟
در ضمن اینکه پرورش ماهی را با ماهی کپور و ماهی گرمآبی آغاز کردم به پرورش ماهی شیر بت بومی و بنی را به این مجموعه اضافه کردم، از سال ۸۹ با تستهای انجام شده برای اولین بار در ایران موفق شدم ماهیان خاویاری را پرورش دهم و تا هم اکنون نیز ادامه دارد.
سرمایه شما برای آغاز این شغل چه بود؟
با سرمایه ۳۰ میلیون ریال این کار را آغاز کرده ام.
چند نوع استخر با چه مساحتی در مزرعه پرورش ماهی شما قرار دارد؟
مساحت ۲۰ هکتاری برای مزرعههای پرورش ماهی شامل؛ استخرهای خاکی و بتنی است، استخر خاکی ۱۵۵ هزار متر مربع و استخر بتنی ۸ هزار متر مربع با ساختار ریس وی با سیستم گردشی که ۵۰ لیتر اب را به ۸۵۰ لیتر آب تبدیل میکند که با این سیستم تصفیه، یک رودخانه مصنوعی ایجاد میشود.
چه نوع ماهیهایی برای پرورش در استخرها موجود است؟
۱۳ نوع ماهی از جمله؛ ماهی کپور، ماهیان گرمآبی و خاویاری در استخرها پرورش میدهم.
آیا فعالیت شما در حوزه پرورش ماهی به اشتغالزایی برای سایر افراد منجر شده است؟
در این مجموعه ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰ نفر غیرمستقیم مشغول کار هستند.
آیا شیلات خوزستان با شما همکاریهای لازم را دارد؟
بدلیل اینکه کارگاههای پرورش ماهی یکی از زیر مجموعههای شیلات محسوب میشود، شیلات استان نیز همکاری خوبی دارد.
در زمینه صادرات درون و برون مرزی فعالیت دارید؟
بله. ماهیهای گرمآبی را به کشور عراق و کویت و خاویار را به کشورهای اروپایی مانند؛ انگلیس، آلمان و فرانسه صادر میشود، همچنین گوشت ماهی خاویاری نیز به کشور روسیه صادر میکنیم.
مشکلات شما در پرورش ماهی چیست؟
با توجه به تورم قیمتهای دولتی، محصول ما هم گرانتر به فروش میرسد و این برای صنعت پرورش ماهی زیان آور است.
حرف آخر؟
انتظار دارم صنعتهای پاک همانند صنعت پرورش ماهی که حامی سلامت جامعه و محیط زیست است مانند دیگر صنایع دیده شود.
با توجه به اینکه حمایت از صنعت پرورش ماهی، علاوه بر تاثیر مثبت بر اقتصاد کشور، خودکفایی، بی نیازی از واردات این غذای مهم و جلوگیری از خروج ارز میشود، میتواند منجر به اشتغال بسیاری از افراد جویای کار گردد.
گزارش از ملیحه گریزی نسب
انتهای پیام/گ