به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، خسرو فروغان عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس، گفت: فارس یک استان کشاورزی است و به دلیل همین مزیت، محصولات کشاورزی سهم بزرگی در تجارت بین الملل و صادرات استان فارس دارد، اما متاسفانه جایگاه ما در این بخش مناسب نیست.
او با بیان اینکه سالهاست مشکلات صادرات محصولات کشاورزی از جمله میوه و تره بار را در استان و کشور مطرح کردیم، افزود: جایگاه صادرات محصولات کشاورزی استان فارس به نسبت جایگاه تولید این محصولات به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب به منظور توسعه همگن این بخشها پیشرفت محسوسی نداشته است.
فروغان اظهارداشت: این درحالی است که در دو سال اخیر و به دلیل نوسانات ارز، بسیاری افراد غیر متخصص به اسم صادرکننده وارد حوزه صادرات میوه و تره بار شدند و آسیبهایی را به این بخش وارد کردند که مهمترین این آسیب ها، لطمه به بازارهای صادراتی تجار و بازرگانان واقعی و با سابقه در این بخش است.
او با برشماری مشکلاتی از جمله عدم توجه به برند سازی، بسته بندی نامناسب و سایز بندی نامناسب محصولات کشاورزی اضافه کرد: از معضلات اساسی ما در این بخش بسته بندی است که علیرغم پیگیریهای مکرر فعالان اقتصادی هنوز در این زمینه با قوانین مشخصی وجود ندارد و فعالان اقتصادی ما با مشکلات متعدد روبرو هستند.
رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: با بررسی صادرات محصولات کشاورزی میبینیم که در برخی از کشورها از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس محصولاتی با کیفیت بسیار پایین، اما با صادرات برنامه ریزی شده و استاندارد توانسته جای محصولات با کیفیت ما را در بازارهای صادراتی بگیرد.
فروغان با اشاره به مشکلات عدیده فعالان حوزه صادرات در کشورهای حوزه خلیج فارس ناشی از عدم وجود هلدینگهای صادراتی و مشارکتی عنوان کرد و تصریح کرد: برای موفقیت در بازارهای هدف صادراتی از جمله فرصت ویژه صادرات با کشور عضو اوراسیا منوط به ساماندهی صادرکنندگان در چهارچوب هلدینگ و کنسرسیوم است.
او عنوان داشت: از برنامههای ما در این کمیسیون رفع مشکلات بخش صادرات استان است لذا به دنبال احصای مشکلات و معضلات صادرات محصولات کشاورزی و ارائه راهکارهای کارشناسی، قانونی و مناسب برای ارتقای سهم صادرات استان فارس است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: از چالشهای مشکلات و معضلات صادرات محصولات کشاورزی عدم دسترسی به آمارهای قابل استناد در حوزه تولیدات بخش کشاورزی است که تولید کننده نمیتواند برنامه ریزی برای صادرات در این بخش داشته باشد.
هادی حنایی افزود: استانداردسازی محصولات کشاورزی به ویژه در بحث بسته بندی از موارد مهم در صادرات مناسب محصولات کشاورزی است که متاسفانه سالهاست در این بخش با مشکلات عدیده روبرو هستیم.
او با بیان اینکه برای یک صادرات موفق باید سایر زنجیرههای تجارت پیوسته باشد اظهارداشت: صادرات و تولید مناسب در فضای اقتصادی خوب امکان پذیر است، اما در بحث کلان میبینیم که اقتصاد تحت الشعاع سایر تصمیمها و حوزه هاست و متاسفانه برخی از مشکلات در حوزه صادرات سالهاست که وجود دارد و به دلیل اولویت نبودن اقتصاد در کشور، عزمی برای رفع آنها نیست.
محمد دانش نیا رئیس اداره توسعه تجارت خارجی سازمان صمت فارس هم گفت: در حال حاضر با توجه به شرایط خاص کشور فرصت سعی و خطا به منظور بررسی بازارهای هدف را نداشته و صرفاً میبایست با اقدامات مبتنی بر مطالعات کارشناسی با حداکثر توان بر صادرات به بازارهای هدف تمرکز کنیم.
او با تاکید بر وجود و قابل دسترس بودن آمار در حوزه کشاورزی در استان اضافه کرد: لازمه هرگونه اقدام موثر و مثبت در حوزه صادرات، دستیابی به آمار و اطلاعات موثق در حوزه تولیدات داخل و نیاز بازارهای هدف است.
انتهای پیام/