به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،سید رضا موسوی مدیر کل ارتباطات و فناوری استان قم در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در موضوع بررسی تشعشعات و سیگنالهای ارائه شده توسط دکلهای مخابراتی و تلفن همراه، ضمن تاکید بر توسعه سلامت روان جامعه گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته و اخذ استانداردهای لازم، استان قم پایینترین و مطلوبترین وضعیت در خصوص تشعشعات از دکلها را دارد.
محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: نکته اول در خصوص بیمه سلامت است که اجرای طرح بیمه باید به گونهای انجام شود توان پرداخت مطالبات را داشته باشد.
او همچنین با تاکید بر تولید محصولات غذایی سالم گفت: جهاد کشاورزی باید نظارتهای دقیق در این خصوص داشته و با تلاش و برنامهریزی شاهد اقدامات مناسب در این خصوص با همکاری مجموعه معاون بهداشتی دانشگاه هستیم.
سید حسن عادلی رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم نیز در این خصوص تاکید کرد: اینکه اشعههای دکلها و موبایلها آسیبزا هستند در آن شکی نیست و حتی به جنین هم ضربه میزند.
او بیان کرد: موضوع اندازهگیری فاصله با دکل باید مشخص و بر اساس آن قضاوت شود و به گونهای باشد تا معیارهای استاندارد تعبیه شود.
دستور بعدی جلسه طرح پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی بود که محمدرضا فخاریان مدیرکل بیمه سلامت استان قم در این خصوص گفت: طرح بیمه همگانی سال ۹۳ اجرا شد که پیوست آن که ارزیابی وسع بود که در آن زمان انجام نشد و در حال حاضر در حال انجام است.
او بیان کرد: طبق این طرح، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول این ارزیابی است و افرادی را که فاقد بیمه هستند به دهکهایی مشخص تبدیل کرده و مقرر شد تا هزینه بیمه دهک یک تا سه را دولت و دهک چهار را نصف دولت و نصف خود فرد و دهکهای مابقی را فرد، پرداخت کند.
موضوع بعدی که در این کارگروه بحث و تبادل نظر شد در خصوص طرح راهبردی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی بود، طرحی که در آن بر تولید محصولات غذایی سالم و از جمله هشت محصول خیار و گوجه گلخانهای، خیار و گوجه مزرعهای، سیب زمینی، پیاز، سیب و پرتقال تاکید دارد.
سازمان جهاد کشاورزی استان قم اقدامات گستردهای در این خصوص انجام داده و با انجام آزمایشها به منظور تعیین باقی مانده سموم کشاورزی تلاش میکند و از سوی دیگر با توسعه کودهای زیستی در توسعه محصولات سالم میکوشد.
حسن ایزانلو معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه با بیان اینکه بررسیهای لازم انجام میشود، گفت: گزارشی از میزان سموم باید ارائه شود تا بتوانیم برنامهریزی داشته و اگر منجر به این شد که بقایای سموم وجود دارد به شهرداری ابلاغ و کارهای قانونی انجام شود.
او تصریح کرد: برای کنترل باقی مانده سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی، اقدامات لازم در حال انجام است و از سوی دیگر برنامه نظارت بر محصولات کشاورزی هم در حال تدوین نهایی است.
بیژن سلیمان پور معاون سیاسی امنیتی استاندار قم نیز در این جلسه با تاکید بر استفاده از غذای سالم و نظارتهای مورد نیاز گفت: ضرورت دارد مباحثی که مطرح میشود و از جمله سلامت غذایی در حوزه کاشت و عرضه به یک دغدغه همگانی مطرح شده و در تولید این محصولات بکوشیم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم تاکید کرد: برای داشتن محصولات با کیفیت و سالم باید از مزرعه نظارتها را آغاز کنیم و انتظار است که مسئولان در این راستا تلاش داشته باشند.
انتهای پیام/ح