به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماه ژانویه سال ۲۰۱۵ (بهمن ماه سال ۱۳۹۳) «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی شد و اکنون ۵ سال از آغاز پادشاهی او در عربستان سعودی میگذرد.
نگاهی به این دوره ۵ ساله نشان میدهد افزایش سرکوب مخالفان، بحران داخلی و شکستها در زمینه سیاست خارجی تنها دستاوردهای این دوران برای عربستان سعودی است.
تنها در ماه نوامبر مقامهای سعودی تعدادی از مخالفان دولتی را در این کشور بازداشت کردند که حتی برخی از این افراد طی سالهای اخیر انتقاد علیه پادشاهی آل سعود را متوقف کرده بودند.
روزنامه نیویورک تایمز به نقل از ۲ گروه حقوق بشری گزارش داده که سنت دیرینه عربستان سعودی در سرکوب مخالفان طی هفتههای اخیر بار دیگر تشدید شده است.
پادشاه عربستان از سال ۲۰۱۷ «محمد بن سلمان» را به عنوان ولیعهد خود انتخاب کرد که با این انتخاب، بن سلمان عملا اداره امور عربستان را در دست گرفت.
نگاهی به آمار منتشر شده از سوی گروههای حقوق بشری و سازمانهای بینالمللی نشان دهنده افزایش سرکوب مخالفان و منتقدان در عربستان سعودی از زمان آغاز پادشاهی سلمان بن عبدالعزیز است، اما عمده این افزایش سرکوب مربوط به سالهای اخیر و پس از انتخاب محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان است.
محمد بن سلمان با وعده عربستان مدرن و «چشم انداز ۲۰۳۰» فعالیت خود را آغاز کرده، اما آنچه اکنون در عمل مشاهده میشود بحرانهایی است که دولت عربستان در داخل و خارج با آنها مواجه است.
«یحیی عسیری»، رئیس نهاد حقوق بشری «قسط» عربستان سعودی با اشاره به بازداشتهای گسترده مخالفان در این کشور میگوید: کاملا آشکار است که دولت عربستان هیچ درسی از فشارهای بینالمللی نیاموخته است؛ تنها چیزی که آنها آموختهاند این است که با به راه انداختن برخی سرگرمیها و کمپینهای ارتباط عمومی از این فشار بینالمللی جلوگیری کنند.
این فعال حقوق بشری سعودی در مصاحبه با نیویورک تایمز بر این موضوع تاکید میکند که دلیل بازداشت بسیاری از افراد در عربستان سعودی مشخص نیست.
طی سالهای اخیر مقامهای عربستان سعودی اگرچه با برخی اقدامات نمادین سعی در فریب افکار عمومی را داشته، اما در عمل شیوه سرکوب و شکنجه مخالفان را شدت بخشیده اند؛ قتل وحشیانه «جمال خاشقجی» در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول که تاکنون نیز به طور دقیق جزئیات آن به طور دقیق منتشر نشده تنها یک نمونه از اقدامات سرکوبگرانه عربستان سعودی در برابر مخالفان است.
سیاستهای سلمان بن عبدالعزیز و پسرش در سالهای اخیر شکستهایی را برای عربستان سعودی در زمینه سیاست خارجی به همراه داشت که بحران یمن یکی از این موارد است.
عربستان سعودی همچنین با به راه انداختن ائتلافی به سرکردگی ریاض، مداخله خود در جنگ یمن را آغاز کرده و اکنون پس از نزدیک به پنج سال از این مداخله، ریاض نه تنها به اهداف از پیش تعیین شده خود نرسیده بلکه راه بازگشتی ندارد و ادامه با توقف جنگ در هر صورت تبعات زیادی برای این کشور در پی دارد و نوعی شکست به شمار میرود.
منبع: میزان
انتهای پیام/