به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمد علوی مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در همایش آگاهی، پیشگیری، آزمایش و درمان HIV که امروز چهارشنبه ۱۳ آذرماه در اهواز برگزار شد، گفت: درحال حاضر شاهد ورود این بیماری به خانوادهها هستیم و این زنگ خطر است، چراکه سبب میشود کنترل این عفونت سختتر شود.
او سال ۶۸ را آغازگر ورود بیماری ایذر به کشورایران عنوان کرد و بیان داشت: این بیماری از یک کودک با فاکتور ۸ از فرانسه به ایران وارد شد.
علوی با تاکید بر لزوم مشارکت عمومی به منظور مبارزه با ایدز، افزود: در گذشته زمانی که در مورد ایذر صحبت میشد، به جز ضعف و یأس چیزی نبود، اما اکنون ایذر پیشگیری، واکسن، درمان مؤثر، دارو و مراقبت دارد.
مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: افرادی که با HIV مثبت مواجه هستند، عمر طبیعی میکنند، اما در گذشته عنوان میشد اگر کودکی به این بیماری مبتلا شود، تنها تا ۲ سال و بیمار بزرگسال نیز تنها تا ۱۰ سال عمر میکند.
او اظهار کرد: در حال حاضر بیماری HIV تفاوتی با دیگر بیماریها ندارد، اما این موضوع به شرایطی بستگی دارد. موارد بیماری به شدت کاهش یافته است. همچنین داروهای خوبی برای این بیماری یافت شده که امید و کیفیت زندگی را بالا میبرد.
مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: اکنون موج بیماری تغییر یافته است. در گذشته بیماران هموفیلی و بعد کسانی که رفتار پرخطر داشتهاند، الگوی این بیماری بودهاند، اما اکنون عفونت وارد خانوادهها شده و این، زنگ خطر است. زمانی که عفونت وارد خانواده میشود، یعنی کنترل آن سخت است. در گذشته تنها افراد پرخطر شناسایی میشدند، اما اکنون باید همه افراد را شناسایی کنیم.
محمد علوی بیان کرد: اکنون در برخی کشورها استراتژی به گونهای است که شناسایی را در خانوادهها انجام میدهند. زمانی که با خانوادهها مواجه هستیم، کار سخت است. همچنین بیماری به کودکان رسیده است و طبق آمار جهانی بیش از یک میلیون کودک و نوجوان ۱۰ تا ۱۹ ساله به HIV مبتلا هستند، و این یعنی فاجعه.
او ادامه داد: همچنین زنان باردار به این بیماری آلوده هستند. در گذشته میزان ابتلای زنان به HIV یک درصد و در برخی استانها صفر درصد بوده است، اما در سالهای اخیر در میان کل افراد مبتلا به HIV، زنان حدود ۴۰ درصد و مردان حدود ۶۰ درصد هستند. این تغییر نسبت جنسیتی به معنی این است که راههای انتقال بیماری از راههای پرخطر به راههای معمولی مانند رابطه جنسی تبدیل شده است.
علوی ادامه داد: اگر عفونت HIV در جایی گسترده شد، دیگر مرز خانواده را نمیشناسد. زمانی که زنان درگیر این بیماری میشوند، زن باردار هم درگیر این بیماری و به تبع آن فرزند وی نیز درگیر میشود که این موضوع، خطر دیگری است.
او تصریح کرد: اجتناب از کارهای پرخطر مانند اعتیاد ترزیقی، بیبند و باری جنسی، تماس جنسی آلوده، تتو کردن، وفادار بودن به تعهدات، استفاده از کاندوم و استفاده از دارو برای بیماران، راههای عمده پیشگیری از این بیماری است.
علوی با اشاره به وجود داروهایی برای درمان HIV مثبت و پیشگیری جهت زنان باردار و برخی پرسنل در صورت وقوع اتفاقات، اذعان داشت: زنان باردار باید تحت مداوا قرار بگیرند و حتی حین زایمان دارو دریافت کنند. نوزاد نیز باید تحت درمان قرار بگیرد و همه این اقدامات برای این افراد انجام میشود، اما گاهی از سوی برخی متخصصین زنان و زایمان بیتوجهی میشود و بیمار را تحویل نمیگیرند یا درمان نمیکنند.
او در خصوص درمان این بیماران، ادامه داد: داروهای این بیماران گران هستند، اما مراکز بهداشت این داروها را رایگان در اختیار این افراد قرار میدهند. در خوزستان هم به ندرت کودکی که مادر وی HIV مثبت باشد، پس از به دنیا آمدن به این بیماری مبتلا شده است. اگر بیمار HIV مثبت به مراکز درمانی مراجعه کند، این مراکز باید به این بیماران کمک کنند.
محمد علوی گفت: اکنون مشکل کشور ما و خوزستان آنفلوآنزا است البته این مشکل در حال حاضر نه تنها در ایران بلکه در نیمکره شمالی جهان وجود دارد.
او افزود: بسیاری از کشورها با این بیماری درگیر هستند؛ به این وضعیت، پاندمی آنفلوآنزا میگویند. این مشکل مربوط به اکنون نیست، بلکه آنفلوآنزا به علت تغییرات ویروسی هر پنج سال یکبار در جهان به اپیدمی تبدیل میشود. اپیدمی امسال دنباله اپیدمی ۲۰۰۹ یعنی همان ویروس H ۱ N ۱ است.
این متخصص بیماریهای عفونی اظهار کرد: درست است که مساله حاد ما آنفلوآنزا است، اما نیروهای بهداشتی از دیگر بیماریها و تزریق واکسن غافل نشدهاند و آمادگی کامل برای ارائه خدمات را دارند.
علوی ادامه داد: بیماری آنفلوآنزا میتواند با مرگ و میر بالایی همراه باشد، اما در خوزستان با جمعیت ۴ تا ۵ میلیون نفری، تنها با کمتر از ۲۰ نفر درگیری آنفلوآنزا که منجر به حوادثی برای آنها شده، مواجه شدهایم.
مدیرگروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: متاسفانه آنفلوآنزا همیشه با ترس عمومی همراه است. در چند روز گذشته خبری مبنی بر اینکه داروخانهها واکسن آنفلوآنزا را تا قیمت یک میلیون تومان به فروش رساندهاند، منتشر شد در حالی که قیمت این واکسن ۴۵ هزار تومان است.
او افزود: ترس مردم باعث شده که همه برای خرید واکسن آنفلوآنزا هجوم بیاورند و در چنین شرایطی تقاضا برای موارد غیرضروری و القایی بالا میرود در حالی که تزریق این واکسن برای همه افراد ضروری نیست. آنفلوآنزا در بیش از ۹۵ درصد موارد مشکلی ایجاد نمیکند و تنها پنج درصد از بیماران مبتلا به این بیماری به بستری نیاز دارند که از این پنج درصد نیز ۸۰ درصد آنها با داروهای معمولی بهبود مییابند.
انتهای پیام/گ