مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، در آئین گشایش همایش ملی ثبت میراث صنعتی در تالار آفرینش شهرستان بندر ماهشهر گفت: برگزاری همایشهای ملی ثبت، تاکتیک جدید ورارت میراث فرهنگی و گردشگری است و هدف آن توجه به موضوع حفاظت از آثار ملی است.
او در ادامه به میزبانی ماهشهر از این همایش اشاره کرد و با بیان اینکه تعداد آثار ثبت شده در حوزه بندرامام خمینی و ماهشهر بسیار کم است افزود: با یاری اعضای شورای ملی شورای ثبت آثار وزارت میراث فرهنگی، آثار شناسایی شده این شهرستان در فهرست آثار ملی قرار گیرد.
پور علی تصریح کرد: دلیل آنکه در ۲ قرن اخیر، موضوع حفاظت از آثار تاریخی مورد توجه قرار گرفته است، اساساً از باب تهدیدهایی بود که حوزه صنعت به بافتهای تاریخی و شهرهای تاریخی ایجاد میکرد و به همین دلیل بزرگان و عقلا بر این موضوع اهتمام ورزیدند که به حفاظت و ثبت آثار تاریخی روی آورند.
مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی کشور گفت: با گذشت سالها، توفیق تاریخ اکنون بر این است که خود این آثار صنعتی اکنون مورد توجه قرار گرفتهاند و درحالی که زمانی برای آثار تاریخی تهدید به شمار میرفتند اکنون در زمره آثار ملی قرار میگیرند.
این مقام مسئول اظهار داشت: زمانی تصور میشد ایستگاه راه آهن ممکن نیست یک اثر معماری باشد، اما امروز نه تنها ایستگاههای راهآهن و تأسیسات وابسته به آن را در زمره آثار معماری میبینیم بلکه آنها را در زمره آثار ملی نیز مشاهده میکنیم.
پور علی ادامه داد: بزودی شاهد برپایی جشن ثبت جهانی راهآهن سراسری جمهوری اسلامی که مبدأ آن از بندرامام خمینی است باشیم تا به واسطه آن توفیق دیگری برای کشور رقم بخورد.
انتهای پیام/م