به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی فریدوند مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در جلسه علنی امروز در جریان بررسی دستاوردها و مشکلات حوزه اقتصاد شرکتهای دانش بنیان گفت: ۴ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در حال فعالیت هستند که در حوزه تأمین مالی و سرمایه گذاری به حمایت بخشهای مختلف از جمله مجلس نیاز دارند.
او ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان برای اجرای قراردادهای خود نیاز به ضمانتنامه دارند که از طریق صندوقهای حمایتی و تخصصی ارائه میشود، اما متأسفانه برخی از دستگاهها از پذیرش این ضمانت نامهها امتناع میکنند که نیازمند پیگیری مراجع قانونی است.
فریدوند گفت: مسئله تأمین مالی یکی از دغدغههای شرکتهای دانش بنیان است، اما منابع فعلی که در اختیار معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و پارکهای علم و فناوری قرار دارد پاسخگوی این نیاز و دغدغه نیست هچنین عدم تأمین مالی از طریق نظام بانکی نیز از دیگر دغدغههای شرکتهای نوآورانه محسوب میشود که بانک مرکزی و وزارت صمت باید به آن رسیدگی کند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران اظهار کرد: وزارت صمت و بانک مرکزی باید تلاش کنند تا مشکلات ارزی ثبت سفارش و دیگر مسائل مربوط به مسائل ارزی شرکتهای دانش بنیان برطرف شود.
او گفت: سرمایه گذاری در حوزه فناورهای دانش بنیان مشمول مالیات میشود در حالی که مجلس میتواند مشوقهای سرمایه گذاری برای شرکتهای دانش بنیان را در نظر گیرد.
فریدوند افزود: صدور بیمه نامههای تخصصی به دلیل ریسک بالای کار در حوزه دانش بنیان و نوآورانه امری مهم تلقی میشود که بیمه مرکزی باید به این امر توجه کند.
انتهای پیام/