به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد جمال ارونقی معاون گمرک ایران گفت: تمامی دستگاههایی که در امر تجارت خارجی دخیل هستند، طبق ماده ۱۲ قانون امور گمرکی موظفند تحت نظارت گمرک اقدام کنند؛ قانون امور گمرکی مصوب سال ۱۳۹۰ گمرک را به عنوان مدیریت واحد در این زمینه شناخته است.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران گفت: یکپارچه سازی تجارت از این نظر معنی پیدا میکند که در تشریفات تجارت خارجی سازمانهای مختلفی در قبل از صدور مجوز ورود کالا، تشریفات حمل کالا، پس از رسیدن کالا به گمرک و تشریفات ترخیص و بعد از تشریفات ترخیص به یک نحوی با هم ارتباط تنگاتنگی دارند.
وی افزود: باید اساس این سازمانها در راستای یک هدف واحد یکپارچه باشد تا بتوانند فرآیند تشریفات را به حداقل زمان ممکن کاهش دهند.
جمال ارونقی تصریح کرد: گمرک در انجام فرآیند تشریفات خود از صفر تا صد با بیش از ۲۵ سازمان مختلف در ارتباط است.
وی افزود: این سازمانها در زمینههای مختلف از قبیل صدور مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا، اعمال کنترلها و نظارتهای لازم، صدور مجوز ورود کالا، تامین، تخصیص و کنترل ارز و بسیاری موارد دیگر نقش آفرین هستند.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران گفت: پروسههای مختلفی که تعریف شده برای ترخیص کالا، انجام تشریفات گمرکی و کنترلهای که پشت سر هم صورت میگیرد تمامی این موارد باعث طولانی شدن انجام تشریفات گمرکی خواهد شد.
بیشتر بخوانید:رسوب ۱۵۰۰ کانتینر برنج در گمرک رجایی
وی افزود: این شرایط برای قبل از انجام تشریفات گمرکی نیز صادق است یعنی امکان دارد یک کالا از سوی چند سازمان بطور همزمان مورد اظهار نظر قرار گیرد.
جمال ارونقی اظهار کرد: برای یک کالا به فرض سه مجوز قانونی نیاز است که هریک از این مجوزها نیاز به نمونه برداری و کنترلهای جداگانه از سوی دستگاهها دارد که متاسفانه چنین رویهای موجب طولانی شدن فرآیند انجام تشریفات گمرکی میشود.
وی گفت: خوشبختانه در سایر کشورها بدین شکل نیست بلکه کنترلها یا نمونه برداری از کالا به وسیله یک دستگاه صورت میگیرد.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران افزود: امکان دارد سه دستگاه برای صدور مجوز قانونی اظهار نظر کنند، اما نمونه برداری به وسیله یک دستگاه صورت میگیرد که این رویه موجب تسهیل و تسریع فرآیندها است.
انتهای پیام/