به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کشف سیارات فراخورشیدی زمینی، سیارههایی که در خارج از منظومه شمسی در مدار ستارهها قرار دارند، از مهمترین تحولات در نجوم مدرن بوده است. چندین سیارات فراخورشیدی در مناطق قابل سکونت ستارهها قرار دارند، جایی که تصور میشود سیارات قادر به حفظ آب مایع روی سطح خود هستند و پتانسیل زندگی را دارند. با این حال، یک سیاره زمینی که به ستاره میزبانش خیلی نزدیک باشد، در برابر انفجارهای پرتویی از این ستاره شعله ور بسیار حساس است.
دانشمند مرکز تحقیقات علوم فضایی NYUAD، دیمیترا آتری در جریان یک مطالعه دریافت که همه سیارات شرایط زندگی را ندارند. سیارات خارج از خانه در نزدیکی ستارهها در معرض انفجار پرتوهایی قرار دارند که میتواند شرایط سکونت را مختل کند مگر اینکه محافظ جوی یا مغناطیسی قابل توجهی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: کدام سیاره توانایی حیات دارد؟
در این مطالعه اینکه چگونه شعلههای ناشی از ستارهها بر دوز تابش سطح سیاره تأثیر میگذارند و آیا این امر میتواند شرایط زندگی را مختل کند، مورد بررسی قرار گرفته است. نقش قدرت میدان مغناطیسی یک سیاره و جو آن در تأمین محافظت از این انفجارها نیز مورد بررسی قرار گرفت. عوامل اندازه گیری شده شامل مقاومت و طیف شعلهور و همچنین چگالی اتمسفر سیارهای و قدرت میدان مغناطیسی است.
طبق این مطالعه سیارات شعله ور میتوانند به طور ناگهانی سطح اشعه را در سطوح سیارهای افزایش دهند و این توانایی را دارند که پتانسیل قابل سکونت بر سطح آنها را مختل کنند. همچنین مشخص شد که عمق جو و میدان مغناطیسی سیارهای عوامل اصلی در محافظت سیارات از شعلهورها و حفظ جو قابل توجه سیارهای هستند.
به گفته یکی از دانشمندان این حوزه، در حالی که ما به بررسی سیارات منظومه شمسی و فراتر از آن میپردازیم، کشف اینکه آیا این سیارات توانایی پشتیبانی از زندگی را دارند همچنان از اهمیت فوق العادهای برخوردار است. پیشرفت بیشتر در این زمینه باعث میشود درک ما از رابطه بین وقایع شدید خورشیدی، دوز تابش و سکونت سیارهای بیشتر شود.
انتهای پیام/