یک متخصص ارتوپدی گفت: معاینات غربالگری دانش‌آموزان باعث کشف بیماری‌های نهفته آنها می‌شود.

ذبیح الله حسن زاده، متخصص ارتوپدی و جراح استخوان و مفاصل در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره معاینات غربالگری جسمی و روانی در بین دانش آموزان گفت: غربالگری ضامن کشف بیماری های نهفته در بدن است و از آنجایی که سلامت جسمانی می تواند یک دوران موفقی را برای دانش آموزان ایجاد کند بهتر است از سلامت روانی افراد غافل نشویم. سلامت روانی منجر به موفقیت تحصیلی دانش آموزان در طول سال می شود.

سلامت جسمی و روانی با غربالگری در دانش آموزان

او افزود: یک دانش آموز موفق کسی است که بتواند شرایط جسمی و روانی نرمال و طبیعی خود را در طول سال تحصیلی حفظ کند.

غربالگری در کشور چگونه انجام می شود؟

این متخصص ارتوپدی با اشاره به نظارت غربالگری بر دانش آموزان اظهار کرد: بیماری های خاصی در تمام مناطق کشور بین دانش آموزان وجود دارد که توسط خانواده کشف نمی شود یا در بسیاری از فعالیت های روزمره خود را نشان نمی دهد و لازم است افراد حتما با مراجعه به پزشک از معاینات غربالگری غافل نشوند.

او افزود: اگر یک کودک به علت بیماری خاصی قادر به ورزش کردن یا فعالیت های ساده روزانه خود نبود باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

این جراح استخوان و مفاصل درباره بیماریی‌هایی که فرد با انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین به آن دچار می شود، گفت:  بعضی از بیماری ها در همان ابتدای کار کاملا قابل پیشگیری است. برای مثال طبق شواهد علمی بعضی از کودکان بر اساس بیماری مادر زادی قلبی در ورزش کردن و استرس دچار ایست قلبی می شوند و ممکن است در شرایط عادی بعضی از بیماری ها نشان داده نشوند.

سلامت جسمی و روانی با غربالگری در دانش آموزان

حسن زاده ادامه داد: همانطور که یک کودک نیاز به شنوایی و بینایی مناسب و طبیعی در کلاس درس دارد باید معاینات ادواری اندام های او مانند معاینه درست قرار گرفتن مهره ها در ستون فقرات، ایستادن درست، نشستن مناسب، راه رفتن مناسب و داشتن شرایط خوب در حین فعالیت های ورزشی بررسی شود.


بیشتر بخوانید: تمهیدات آموزش و پرورش برای تحرک دانش‌آموزان در روز‌های آلوده


این متخصص ارتوپدی با اشاره به تاریخچه معاینات غربالگری اندام ها در کشور اظهار کرد: از سال ۹۳ وجود مربی بهداشت در مدارس، معاینات ادواری اندام هایی مانند شنوایی و بینایی سنجی در ایران اهمیت زیادی پیدا کرده است.

سلامت جسمی و روانی با غربالگری در دانش آموزان

حسن زاده افزود: دانش آموزان ایرانی در دوران پیش دبستانی با معاینات ادورای خاص مانند بینایی و شنوایی از سلامت جسمی و روانی خود آگاه می شوند.

این متخصص ارتوپد ادامه داد: کودکان باید در زمینه ارتوپدی با داشتن کارت و دفترچه سلامت از وضعیت سالم رشد خود مانند نبود پاهای پرانتزی، نبود کف پای صاف، داشتن قد بلند و سالم آگاه باشند. 

بهبود قوز کردن با انجام معاینات غربالگری 

حسن زاده اظهار کرد: پشت خمیده و قوز کردن در افراد مخصوصا بانوان می تواند بیشتر به علت یک عادت نادرست باشد نه اینکه ستون فقرات آنها منحرف باشد به همین علت رعایت معاینات غربالگری می تواند در برطرف کردن این عارضه تاثیرگذار باشد.

سلامت جسمی و روانی با غربالگری در دانش آموزان

این متخصص ارتوپدی گفت: تغییر شکل چند باره کفش کودک و بد راه رفتن او در طول یک سال نشان دهنده ایجاد مشکل در کف پا است که با مراجعه به متخصصان ارتوپدی و انجام معاینات غربالگری باید ریشه این بیماری ها را نابود کرد.

حسن زاده با اشاره به نحوه معاینات غربالگری در ایران تصریح کرد: مراکز معتبر معاینات ادواری اندام ها گاهی اوقات در جامعه به صورت مبتکرانه و با نتایج درست انجام می شود اما در بعضی مواقع، مراکز نامعتبر و سودجو با سیستم نامنظم و خودجوش منجر به نگرانی والدین در خصوص بروز بیماری های خاص در بدن فرزندانشان می شود.

سلامت جسمی و روانی با غربالگری در دانش آموزان

او افزود: ایجاد یک برنامه هماهنگ کشوری و حمایت متخصصان ارتوپدی در خصوص عکس برداری های مناسب از اندام دانش آموزان می تواند جلوی نگرانی خانواده ها را بگیرد و باعث ارتقای سلامت جسمی و روحی در افراد شود.

حسن زاده گفت: اجرا و پیگیری ارتقای سلامت جسمی و روحی دانش آموزان از طریق مربیان مدارس و والدین باید به صورت موثر و مفید برای کاهش نگرانی والدین انجام شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار