به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیل شدن مدارس آن هم در نیمه دوم سال موضوع چندان دور از ذهنی نیست؛ موضوعی که هر سال یا به دلیل غلظت بالای آلایندهها در کلانشهرها یا برودت هوا، دانشآموزان را خانهنشین میکند.
اوضاع و احوال امسال متفاوت از گذشته بود و شیوع آنفلوانزای خطرناکی که سراسر کشور را در برگرفته است، عاملی دیگر مضاف بر عوامل قبلی برای تعطیلی مدارس شد تا حدی که حتی برخی استانها چندین روز متوالی مدرسهها را تعطیل کردند تا موج سهمگین بیماری کاهش یابد.
حالا با یک حساب سرانگشتی و با احتساب تعطیلیهای رسمی و کاری تا امروز روزهای فعالیت مدارس ۶۰ روز شده است که از این تعداد، ۱۸ روز در سراسر کشور به طور تجمیعی بنا بر مقتضیات منطقه تعطیل شدند اما در کاهش ساعات آموزشی به طور میانگین حدود ۱۵ درصد روزهای آموزشی از بین میرود.
هرچند آلودگی هوا آثار نامطلوبی بر سلامت دانشآموزان دارد اما تعطیلی مدارس دردی از این شرایط دوا نکرده و آموزش و پرورش هم در این زمینه تاکنون برنامهای نداشته است و صرفا تابع تصمیم کمیته اضطرار در مورد فعالیت مدارس عمل میکند.
بیشتر بخوانید: مدارس تهران فردا هم تعطیل میشود؟
آنطور که وضعیت تعطیلی مدارس تا امروز نشان میدهد، در نگاه کلی وضعیت تعطیلی مدارس بیش از سالهای دیگر در شرایط مشابه بوده است؛ گاه بیماری و گاه شرایط آب و هوایی کلاسهای درس را تعطیل کرد و همچنان پایتخت با هشت روز تعطیلی در طول این مدت رکورد دار بوده است؛ در میان فهرست استانها کمتری استانی را شاهد هستیم که علاوه بر تعطیلات رسمی، تعطیلی دیگری نداشته باشد، اگرچه هر روز تعطیلی خسارت زیادی به مدارس میزند.
نبود سازوکار مناسب و تدبیر کارآمد؛ مُسکِن تعطیلی را برای اوضاع بد آب و هوایی تجویز میکند و بزرگترین معضل این روزهای سلامت جامعه، یعنی آلودگی هوا، هیچ نقشه راهی برای بهبود شرایطش ندارد.
انتهای پیام/