به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درصحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی در توضیح طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران، گفت: از اوایل دهه ۸۰ در اقتصاد ایران با پدیده جدیدی مواجه شدیم، براساس اصل ۴۴ قانون اساسی همه بانکها بعد از پیروزی انقلاب ملی شدند و در دهه ۸۰ با تفسیر اصل ۴۴ اجازه تاسیس بانک خصوصی داده شد.
او افزود: برخی از بانکهای دولتی نیز به بخش خصوصی واگذار شد، اما ۱۴ سال پیش که این اجازه داده شد نسبت به اجرای بند هـ سیاستهای اصل ۴۴ که بر ایجاد قواعد نظارتی و شرعی بر بانکها تاکید داشت، توجهی نشد در واقع بانک مرکزی و مجلس در این مدت تعلل کردند.
بحرینی گفت: عدم توجه به ایجاد قواعد نظارتی و شرعی موجب شد امروزه شاهد ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نقدینگی باشیم در واقع رشد نقدینگی ۷۰۰ برابر در اقتصاد شده، اما رشد تولید بنابر گزارش رئیس بانک مرکزی نیم درصد بوده است.
بحرینی گفت: مقام معظم رهبری حدود ۷ سال پیش برانجام کار در این حوزه تاکید کردند حتی با نظر بانک مرکزی و دولت و درخواست معاون اول رئیس جمهور مبنی بر مسکوت ماندن طرح مجلس برای ارائه لایحه نیز مخالفت کردند و خواستند تا نمایندگان و بانک مرکزی درباره طرح بانکداری جمهوری اسلامی ایران به تفاهم برسند.
او افزود: از این رو بیش از ۳۰ ساعت با همکاران بانک مرکزی مباحث را بررسی و به نقاط مشترک رسیدیم، اما امروز شاهد اظهارات متفاوتی از سوی رئیس بانک مرکزی در مجلس بودیم که این نگرانیها درست نیست. فرصت دادن به دولت برای ارائه لایحه قطعا راهکار مناسبی نیست، چرا که مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی عید سال جاری یادآور شدند دولت ۴ سال پیش وعده ارائه لایحه داده، اما هنوز لایحهای به مجلس نداده است.
بحرینی تاکید کرد: دولت به دلیل اختلاف بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی نمیتواند لایحهای به مجلس دهد، اما برای رفع دغدغه بانک مرکزی و مراجع معظم و غنیتر شدن طرح پیشنهاد میدهم طرح را به صورت دو شوری کنیم و پس از تصویب کلیات مجددا به کمیسیون ارسال شود تا دغدغههای افراد مرتفع گردد.
انتهای پیام/