به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، رضا اردکانیان وزیر نیرو امشب در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: برای اولین بار در کردستان گفتگو با رسانههای جمعی در قالب پویش الف- ب- ایران انجام شد و امیدوارم مفید واقع شده و در سایر سفرهای استانی نیز تداوم داشته باشد.
او به مزیتهای طرح پویش الف- ب- ایران اشاره کرد و افزود: با اعلام قبلی هر هفته به استانی سفر کرده و به اتفاق هیئت همراه در دیدار مردمی پاسخگوی مردم آن استان خواهیم بود.
وزیر نیرو با بیان اینکه در قالب این پویش ۲۲۷ طرح با اعتبار ۳۳ هزار میلیارد تومان افتتاح میشود، تصریح کرد: در ۶ ماه دوم سالجاری ۴۶ هزار میلیارد تومان طرح دیگر کلنگزنی شده و در سالهای آتی به بهرهبرداری میرسد.
او با اشاره به طرحهای افتتاح شده در پویش الف- ب-ایران افزود: تاکنون ۶۹ طرح با اعتبار ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افتتاح, ۲۱ پروژه با اعتبار ۲ هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان کلنگزنی و ۴۴ روستا در کردستان آبرسانی شده است.
اردکانیان ادامه داد: این طرحها در قالب آبرسانی شهری و روستایی، نیروگاههای تجدیدپذیر، تصفیه خانه شهری و روستایی و خطوط انتقال آب و برق هستند.
بیشتر بخوانید: افتتاح ۱۳ پروژه حوزه آب و برق در کردستان
او از اجرای طرحهای بزرگ خبر داد و اظهار کرد: علی رغم محدودیتهای اعتباری، طرحهای بزرگی در دستور کار بوده که بدون تاخیر به مرحله بهرهبرداری برسد تا به وعده خود وفا کنیم.
وزیر نیرو در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر زمزمه های انتقال آب کردستان به خارج از استان گفت: اگر بخواهیم مشکلات و کمبودهای کشور را لیست کنیم طرح " آمایش سرزمین مصوب" در ابتدای آن قرار میگیرد.
او افزود: بر اساس این طرح تمام ظرفیت و امکانات سراسر کشور بررسی شده و طبق هدف مشخص نسخهای برای ظرفیتها تدوین میشود.
وزیر نیرو تصریح کرد: با وجود چنین نقشه ای مرزبندیها تحت تاثیر قرار گرفته و در حوزههای آبریز مشترک نیز سهیم بوده به طوریکه نمیتوان آبریز را به بالا دست یا پایین دست تقسیم کرد و در سطح کشور نیز حوزههای آبریز تقسیمبندی نمیشوند.
به گفته او برخورد ناعادلانه و تبعیض مشکلآفرین و انتقال آب تنها به یک یا چند استان درست نیست چراکه در صورت انتقال باید شاهد کوچ جمعیتی وسیعی باشیم، البته این سخن به این معنا نیست که بهجای رفع مشکلاتی آبی یک منطقه آبخیز به دنبال انتقال آن باشیم.
اردکانیان عنوان کرد: نداشتن طرح آمایش مصوب به معنای وجود نداشتن آن نیست بلکه برابر با تعداد سیاستمداران و تریبونداران طرح آمایش داشته، اما یک طرح جامع نیست.
او طرح آمایش مصوب را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: اصحاب رسانه باید طرح آمایش مصوب را به یک مطالبه ملی و مردمی تبدیل کرده و با محوریت آب و آمایش آب محور، دغدغه کمبود آب را در سراسر کشور کم کنند.
وزیر نیرو عنوان کرد: در خصوص مقابله با کم آبی کارگروههایی تشکیل شده تا برای همه استانها (اعم از کم آب و پر آب) طرح سازگاری با کم آبی را تدوین کنیم.
او بیان کرد: در چارچوب طرح سازگاری با کم آبی، اطمینان میدهم نیاز اولویتدار استان مطرح و رسیدگی خواهد شد.
اردکانیان سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر تخصیص آب به زمینهای زراعی کردستان برای رسیدن به میانگین کشوری را اینگونه پاسخ داد: افزایش احساس رضایتمندی شغل و مسئولیت اصلی همه مردم است و این مسئولیت با تابآوری جامعه ارتباط مستقیمی دارد بنابراین باید مواظب باشیم هنگام انجام کار تخصصی خود موجب کاهش تابآوری مردم نشویم.
او افزود: با وجود تنوع جغرافیای در کشور آیا همه استانها در عرصههای مختلف میتوانند در یک سطح باشند؟ قطعا نه، بنابراین این عمل بر خلاف طرح آمایش مصوب بوده و باید بر اساس ظرفیتهای بالقوه هر استان عمل کنیم.
وزیر نیرو در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران حاضر مبنی بر دلیل عدم گسترش مزارع خورشیدی در کردستان چیست، اظهار داشت: برای روی آوری به انرژیهای تجدیدپذیر قراردادهایی منعقد شده، اما قیمت ارز باعث کندی آن شد؛ با افزایش هزینه خرید برق حاصل از آن، آهنگ روی آوری مجدد به سوی این دسته از انرژیها به گوش میرسد و علاوه بر آن شبکه انتقال برق را در اختیار تولیدکنندگان انرژیهای تجدیدپذیر برای صادرات آن به خارج از کشور قرار دادیم.
او در این سفر حامل خبر مسرت بخشی برای کشاورزان کردستانی بود و افزود: خوشبختانه تخصیص آب برای اراضی کشاورزی کردستان بیش از ۳ برابر شده است.
اردکانیان یادآور شد: ارتفاع پمپاژ آب در سایر استانها برای توسعه کشاورزی بیشتر از ۱۵۰ متر نیست، اما در کردستان این خط شکسته شد و علاوه بر آن در لایحه بودجه سال ۹۹ نسبت به ۹۸ در کل کشور ۳۷ درصد افزایش داشته در حالی که کردستان با افزایش ۸۰۰ درصدی همراه بوده و اعتبار آن از ۳۷.۸ به ۲۶۳ میلیارد تومان رسیده است.
انتهای پیام/ت