اگر پس از استراحت کافی برای فعالیت‌های عادی انرژی ندارید و خسته می‌شوید، ممکن است به کم خونی مبتلا شده باشید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کم خونی یا آنمی اختلالی است که در آن گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین کافی، در خون وجود ندارد. هموگلوبینی که درگلبول قرمز خون وجود دارد؛ باعث می‌شود که اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگ‌ها به بافت‌های مختلف بدن برسد.

چه عواملی باعث کم خونی می‌شود؟

برخی از عوامل مانند: مصرف مواد غذایی فاقد آهن، مصرف بیش از اندازه چای، قهوه و شیر کاکائو که باعث محدودیت در جذب آهن می‌شوند،  برخی  اختلالات گوارشی، مصرف دارو‌هایی مانند آنتی بیوتیک‌ها باعث کم خونی افراد می‌شوند.

مصرف چای و قهوه باعث کم خونی می شود


بیشتر بخوانید: درمان کم‌خونی کودکان با پادشاه میوه‌ها/ این نبات سرطان‌زاست/ منبع جیوه در رژیم غذایی را بشناسید


کم خونی چه علائمی دارد؟

از علائم کم خونی می‌توان به مشکل در تمرکز، خستگی و خواب آلودگی بیش از اندازه، شکننده شدن مو و ناخن، سرگیجه و سردرد، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها، افزایش ضربان قلب و تنفس و رنگ پریدگی صورت اشاره کرد.

افراد در صوتر داشتن علائم ذکر شده حتما به پزشک مورد نظر مراجعه و با انجام آزمایشاتی که به تجزیه و تحلیل خون، آنالیزآهن خون، بررسی سیستم گوارشی بدن و بررسی قلب و قفسه سینه می‌پردازد از فقر آهن خود جلوگیری گنند.

علائم کم خونی


بیشتر بخوانید: قرص آهن خانگی که گلویتان را نرم می‌کند


چه غذا‌هایی خون ساز هستند؟

افراد با اصلاح برنامه غذایی خود و افزایش مصرف منابع غذایی آهن دار نظیر پروتئین‌های حیوانی، حبوبات، گوجه فرنگی، سیب زمینی، اسفناج، لیمو ترش، انبه، گلابی، طالبی، جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهی و زرده تخم مرغ می‌توانند از بروز کم خونی جلوگیری مکنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: کم خونی ، فقر آهن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.