رئیس اداره نهضت سوادآموزی تهران از برنامه‌ریزی برای ایجاد معاونت آموزش بزرگسالان خبر داد.

ایجاد معاونت آموزش بزرگسالان در پیچ و خم اداری/کدام گروه سنی در پایتخت بیشترین بی‌سواد را دارد؟به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نهضت سوادآموزی نهادی با سابقه چهار دهه است که برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در کشور پایه گذاری شده، نهادی که همچنان فعالیت آن ادامه دارد.

اول تا دهم دی‌ ماه هر سال به مناسبت سالگرد فعالیت این نهاد گرامیداشتی برگزار می‌شود که چند و چون و کیفیت فعالیت برای سوادآموزی را نشان می‌دهد.

شهریاری رئیس اداره نهضت سوادآموزی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش درباره وضعیت سوادآموزی در پایتخت اظهار کرد: براساس سرشماری سال ۹۵، تعداد افراد بی‌سواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال پایتخت ۹۰ هزار و ۱۱۲ نفر است که تاکنون از این تعداد بیش از هفت هزار و ۴۰۰ نفر با سواد شدند، امسال هم سعی داریم علاوه بر این تعداد ۶۰۰ سواد آموز دیگر جذب کنیم که شامل اتباع خارجی هم هستند.

او ادامه داد: نرخ با سوادی جمعیت در پایتخت حدود ۹۸/۴ درصد برآورد شده که این آمار با احتساب گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بوده است.

راهکار برای حل مشکل رجعت به بی‌سوادی

شهریاری درباره راهکار نهضت برای جلوگیری از رجعت بی‌سوادی بیان کرد: برای حل این مشکل نهضت سوادآموزی رویکردهایی مثبت در نظر گرفته است که باعث شده تا بازگشت به بی‌سوادی به حداقل برسد.

رئیس اداره نهضت سوادآموزی ادامه داد: منابع آموزشی نهضت سوادآموزی تغییراتی داشته و محتوای کتاب های درسی در سه دوره آموزشی مقدماتی، میانی و تحکیم کاهش یافته است. 

او درباره وضعیت تحصیل سوادآموزان بیان کرد: شرط پرداخت به آموزش‌دهندگان نهضت قبولی سوادآموزان در امتحانات است که بر همین اساس پرداخت حق‌الزحمه آموزش‌دهندگان تا سال ۹۶ تسویه شده و فقط بخشی از حق الزحمه سال ۹۷ باقی مانده است.

شهریاری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا شرط قبولی سوادآموز در پرداخت حق‌الزحمه آموزش‌دهنده امکان انحراف از سوادآموزی ایجاد می‌کند یا خیر، گفت: آموزش‌دهندگان در پذیرش سوادآموز نقشی ندارند و به هیچ وجه دخیل نیستند، در این مرحله ستاد امتحانات وارد عمل می‌شود که کارگروهی متشکل از اعضای آموزش و پرورش در آن حضور دارند.

او ادامه داد: این ستاد ۴- ۵ سال است که نقش پر رنگی گرفته است و از ایجاد انحرافات احتمالی جلوگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: بیش از ۸۹ درصد جمعیت کشور با سواد هستند/ احتمال تغییر نام سازمان نهضت سوادآموزی


کدام گروه سنی در پایتخت بیشترین بی سواد را دارد؟ 

رئیس اداره نهضت سوادآموزی گفت: طبق برآوردها بیش‌ترین بازه سنی بی‌سوادی در پایتخت ۳۰ تا ۴۹ سال اعلام شده است. 

شهریاری بیان کرد: امسال مازاد بر ۵ درصد حجم ابلاغی گروه سنی ۴۹ تا ۶۵ ساله ها را هم تحت پوشش داریم. همچنین به طور ویژه گروه سنی ۱۰- ۱۸ را مورد توجه داشتیم. علاوه بر آن مطالبه از مدیران مدارس برای کودکان بازمانده از تحصیل را هم داشتیم و در پایگاه‌های سنجش ۹۲۹ نفر از والدین بی‌سواد را شناسایی کردیم. 

رئیس اداره نهضت سوادآموزی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چندین نهاد در آموزش و پرورش همچون آموزش بزرگسالان، آموزش از راه دور و نهضت سوادآموزی برای ارتقای پوشش تحصیلی نقش دارند، چرا اینگونه فعالیت‌های موازی انجام می‌شود؟، بیان کرد: نهضت سوادآموزی آموزش پایه را برای سوادآموزان ارائه می‌کند اما آموزش بزرگسالان و آموزش از راه دور برای پوشش تحصیلی در دوره متوسطه اول و دوم است که ماموریت‌های جداگانه دارند؛ البته سیاست کلی به دنبال ایجاد معاونت آموزش بزرگسالان است.

او درباره همکاری با آموزش ابتدایی برای انسداد مبادی بی‌سوادی بیان کرد: این طرح از طریق معاونت ابتدایی انجام می شود و در این مسیر اقدامات بسیاری داشته‌ایم. اما در سازمان نهضت برای دانش‌آموزانی با وجود این طرح باز هم از تحصیل محروم ماندند برنامه‌ریزی می‌کنیم.

رئیس اداره نهضت سوادآموزی تهران درباره تعداد آموزش دهندگان مشمول قانون استخدام در آموزش و پرورش گفت: طبق قانون موجود ۲۷۹ نفر مشمول بودند که برای جبران کسری نیروی انسانی وارد کلاس‌های درس شدند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۰۸ دی ۱۳۹۸
آموزش و پرورش باید دارندگان مدرک ارشد با معدل الف را برای معلمی فراخوان بده.
یاعلی