احمد خانمحمدیان معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ با بیان اینکه استناد به این ارقام نشان دهنده روند رو به رشد اشتغال استان و اثر تسهیلات کم بهره نسبت به سالهای گذشته است، گفت: نرخ بیکاری در تابستان امسال ۸.۷ درصد بود که نسبت به سال گذشته در همان فصل که ۱۱.۸ درصد بود، ۳.۱ درصد کاهش یافته است.
او افزود: در زمینه ایجاد اشتغال در استان ایلام اقدامات بسیاری انجام شده است، اما به دلایل زیر این تغییرات برای مردم قابل لمس نیست که مهمترین آن ها: افزایش تعداد شاغلان غیر رسمی، افزایش جمعیت غیر فعال که عمدتا جوانان هستند، ایرادات تعریف رسمی اشتغال، بالا بودن سهم اشتغال در بنگاههای خرد، پایین بودن سطح دستمزد شاغلان، پایین بودن سهم اشتغال در بخش عمومی، حساسیت بیشتر به جمعیت بیکار جوان و عدم همسویی تحولات جمعیتی با افزایش اشتغال است.
خانمحمدیان اضافه کرد: اجرای سیاستهای اشتغالزایی دولت در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و فراگیر که از اواخر سال ۹۶ آغاز و تاکنون نیز ادامه دارد، برای بیش از سه هزار و ۸۰۰ طرح مجوز صادر و تسهیلات پرداخت شده است.
او با اشاره به این که تعداد کارگاههای دارای بیمه تامین اجتماعی استان به بیش از هفت هزار و ۶۰۰ مورد رسیده است، اظهار کرد: این آمار موجب افزایش تعداد بیمه شدگان کل استان در سال ۹۸ نسبت به بهار ۹۷ نفر شده است.
معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام یادآورشد: همچنین مطابق آمار دریافتی از صندوق بیمه روستائیان و عشایری، یک هزار و ۵۰۰ نفر نیز از کسانی که تسهیلات اشتغال روستایی تسهیلات گرفته اند از طریق بیمه روستائیان و عشایر بیمه شده اند و تعداد بیمه شدگان نسبت به سال گذشته ۶۶۳ نفر افزایش یافته است.
خانمحمدیان عنان کرد: بسیاری از این طرحها پس از دوره ۶ ماهه تا یک سال تنفس، اکنون به بهره برداری رسیده و با توجه به این که در این دوره ملاک ایجاد اشتغال در هر طرح، آمار اعلامی کارفرما نیست بلکه گزارش تامین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان است.
معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام بیان کرد: بیش از ۶۰ درصد تسهیلات ارزان قیمت اشتغال پایدار روستایی به بخش کشاورزی اختصاص یافته که خود در رونق این بخش تاثیرگذار و منجر به افزایش اشتغال دائم و فصلی در اکثر مناطق استان شده است.
او همچنین به طرح کارورزی اشاره کرد و افزود: اجرای سیاست کارورزی، مشوقهای بیمه ای. یارانه دستمزد و مهارت آموزی در محیط واقعی کار باعث افزایش قابلیت جذب این نیروها برای کارفرمایان شده به طوریکه طی شروع این دوره تاکنون ۲ هزار و ۲۵ نفر از جامعه آماری بیکاران فارغ التحصیل از طریق کارورزی از طیف جمعیت بیکار خارج شده اند.
خانمحمدیان همچنین اعلام کرد: در استان در سالهای اخیر اقدامات مختلفی در بخشهای نفت، گاز، پتروشیمی، کشاورزی و تکمیل زیرساختهای راه و همچنین بخش گردشگری انجام شده است که همزمان با اجرای سیاستهای فعال بازار کار تاثیرات خود را در کاهش نرخ بیکاری در استان گذاشته است.
انتهای پیام/ د